Tenisin Dünyadaki Popülerliği ve Tarihi

Tenis, iki takım oyuncu tarafından bir sahada topla oynanan bir spordur. Olimpik bir spordur ve Hindistan alt kıtasında da çok popülerdir. Geçmişte tenis, dünya çapında birçok insan tarafından oynanır ve sevilirdi. Ancak günümüzde tenis dünya çapında popüler bir spordur ve birçok çeşidi, kuralı ve formatı vardır. Tenis, bir spor olarak zevk almanın yanı sıra, düzenli egzersiz gerektirdiği için kişinin zindeliğini ve sağlığını geliştirmek için de kullanılabilir. Tenis raketleri oyunun ana ekipmanı konumundadır.

Her şeyden önce tenis, oyundan bahsedildiğinde orijinal adı olan tenis ile anılır. Bununla birlikte, genel olarak sporu tartışırken, insanlar genellikle özellikle bahsetmeden oyunun adını  raket sporu olarak kullanırlar. Ayrıca, ‘Tenis oynanır’ terimi, bu spor türü hakkında söylenmesi gereken her şeyi kısa ve öz bir şekilde özetler. Tenisin ana bileşenleri şunlardır: top, saha, oyuncular ve kurallar bütününden oluşur.  Tenis ayakkabıları sizlere oynama kolaylığı sağlar.

Tenis Tarihsel Serüveni

Tenis topları günümüzde plastik veya mantar gibi sentetik malzemelerden yapılırken yakın zamana kadar hayvan derisinden yapılırdı. Normal bir tenis kortu 63 metre uzunluğunda ve 624 metre genişliğindedir, ancak 60 metreden daha kısa ve geniş olan kortlar da vardır. Tenis kortunda hareket eden bir oyuncu maske, ceket ve şort gibi koruyucu giysiler giyer. Ayrıca, hatalı topları yakalayan ve oyunun makul bir hızda ilerlemesini sağlayan ağ katmanları da vardır. Tenis çantaları ekipmanları koyma olanağı sağlayan malzemelerdir.

Tenis, özellikle ilk olarak çim tenisi olarak adlandırılan İngiltere’de aristokrat bir spor olarak başladı. Ancak daha sonra 20. yüzyılda bu spor çocuklar arasında olduğu kadar işçi sınıfı arasında da popüler hale geldi. Bugün bu oyunun tekler, çiftler, tekerlekli sandalye, plaj, kapalı ve sert kort tenisi gibi birçok çeşidi vardır. Tarihin en ünlü maçı 1907 Davis Cup turnuvasında Fred ve Wilbert pg kardeşler arasında Avustralyalı Frank Bilek ile oynandı. Bu maç Melbourne’de gerçekleşti ve ABD ulusal kahramanı William Morgan Rice tarafından yönetildi. Avustralya bu tarihi maçı 5-4 kazanarak ilk kez Davis Cup şampiyonu oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı