Doğum Haritası Nedir? En İyi Doğum Haritası

Doğum (Natal) haritası bir insanın doğduğu saat ve dakikada bulunduğu koordinata göre astrolojik tesir kabiliyeti olduğu kabul edilen gezegenlerin bulunduğu noktaları bilmemize imkan tanıyan bir haritadır.

Astrolojik gök cisimlerinin pozisyonları an be an değişse de, bir (doğum) natal harita sahibinin doğduğu zaman dilimine özel gökyüzünün bir resmi olması nedeniyle değişmez.

Uzun seneler evvel astroloji meraklılarının ephemeris aracılığıyla uzun uğraşlar sonucu çıkardıkları doğum (natal) haritalarını, bu asırda sitemizin doğum haritası hesaplama sistemi ile bir kaç basit adımla çıkarmak ve oldukça detaylı yorumlarını görmek mümkün hale geldi.

Astrolojik harita hesaplaması yapmak birçok teknik bilgi gerekliliği olan, oldukça karmaşık bir iştir. Bu nedenden dolayı bir kimsenin herhangi birisine ait doğum anına ait yıldız haritasını çıkarması, gereken astrolojik donanımlara sahip olunmadığı sürece olasılık dahilinde değildir. Sevindirici haber şu ki, teknolojik destek sayesinde bütün hesaplamaları kolayca yapabilen programlar oluşturulmuştur. Biz de uygulamamızı kendi natal haritanızı kolayca çıkarabilmeniz amacıyla tasarladık.

Gök günlüğü denilen dökümanlar tüm tarihler için Güneş, Ay, Venüs vb. gezegenlerin bulunduğu burç ve dereceleri görmeye yarayan teknik tablolardan oluşur. Bu çizelgelere bakarak, gezegen konumlarını görebilirsiniz fakat, gerek haritayı eksiksiz olarak çıkarmak ve gerekse elde ettiğiniz verileri okuma ve yorumlama konusunda çaresizlik yaşayabilirsiniz. Harita işaretlerinin okunması yalnızca ileri düzey astroloji bilgisine sahip kişilerce yapılması mümkün olan karmaşık ve zor bir iştir. Bu konuda bir uzmandan ücretli destek alabilir ya da internet sitemizin ücretsiz hesaplama ve analiz programından yararlanabilirsiniz.

Yıldız haritası oluşturulurken gereken konum ve saat bilgilerinin doğruluğu son derece önemlidir ki, astrolojik planda bazen üç beş dakikalık yanlışlığın bile tüm gezegen ve burç konumlarını yanlış yönde ilerleteceğini unutmamak gerekir. Doğum haritalarının doğru bir şekilde çıkarılabilmesi ve anlamlarının izah edilebilmesi için, doğum anının kesin olarak bilinmesi şarttır. İnternet sitemizde ücretsiz olarak kullanımınıza sunduğumuz doğum haritası programı da, yıl, ay, gün, saat ve dakika olarak gireceğiniz bu bilgilere göre kişiye özel natal (doğuma) harita sonucunu yorumuyla birlikte vermektedir.

Doğum haritalarındaki ev ve burç konumlarının yoruma muhtaç tarafları olsa bile, aslında astrolojinin belli kuralları içerisinde aynı anlamlara işaret eder. Bu sebeple bire bir olmamakla birlikte farklı astrologların yaptıkları yorumlar bir birleri ile örtüşür.

En basit tarifiyle ücretsiz çıkarılan doğum haritaları astroloji alanındaki uzmanların deneyim ve bilgilerinin teknoloji yardımıyla özel yazılımlara aktarılmış halidir.

İnternette yayında olan birçok ücretsiz natal harita sitesi olduğunu görüyoruz. Bu sitelere göz attığımızda, önemli bir kısmının sadece astrolojik işaretlere yer verdiğini, ancak bu ifadelerin neyi ifade ettiğini herkes için anlaşılır biçimde ortaya koymakta yetersiz kaldığını görüyoruz. Halbuki yeterince astroloji bilmeyenler açıklamalı ve kapsamlı doğum haritası analizlerine gereksinim duyarlar. Bu nedenledir ki astroasist.com olarak detaylı açıklamaları kapsayan bir ücretsiz doğum haritası sitesi olarak yayın yapıyoruz.

İleri düzeyde astrolojik bilgiye sahip değilseniz bile şahsınıza özel tamamen detaylı analizler içeren doğum haritanızı çıkarabilirsiniz. Bunun için yalnızca doğduğunuz ana ilişkin tarih verilerini ve doğduğunuz şehrin enlem/boylam bilgilerini formdan seçmeniz yeterlidir. Doğum haritamı göster butonunu tıkladığınız anda hemen haritanızı görüntüleyebilirsiniz.

Ücretsiz Yükselen Burç Çıkarma Servisi (ASC Ascendant)

Astroloji tabanlı olmayan sitelerde yükselen hesaplama metotları ile ilgili araştırma yaparken kimi çizelgeleri görmüşsünüzdür. Yükselen burcun hesaplanması konusunda kesin netice veren böyle basit bir yükselen burç bulma cetveli yoktur esasında. Gördüğünüz herhangi bir tabloda, coğrafi konuma yer verilmiyor ve sadece hangi Güneş burcundan olduğunuz ve 2 saat ara ile yükselen sıralaması yapılmışsa önemsemeyin. Çünkü gerçek yükselen burç bulma işlemlerinde coğrafi konum bilgisi, timezone ve bununla birlikte yaz saati uygulaması hesaba katılmalıdır.

Bildiğiniz üzere, Güneşin ışığından daha fazla faydalanmak maksadıyla belirli zamanlara göre saatler ileri ve geri alınır. Son birkaç yıldır bizim bölgemizde bu uygulama sonlandırılsa bile, yükseleni bulunacak kişinin doğduğu zamanda bu tür bir uygulamanın var olup olmadığı bilinmeli ve tüm hesaplama bu parametreye göre yapılmalıdır.

Web sitemizin hesaplama aracıyla, herhangi bir astroloji bilgisine sahip olmaksızın yükselen burcunuzu öğrenebilirsiniz. Yapacağınız işlem çok kolay. Tabi ki doğduğunuz andaki saati net olarak bilmeniz şartı ile. Uygulamamızdaki yükselen burç bulma formuna, doğum saatinizi ve doğduğunuz bölgeyi yazın, ardından beliren yükselen burcumu göster butonunu tıkladığınızda işleminiz tamamlanacaktır.

ASC Ascendant tam olarak doğum anında bulunduğunuz şehre göre, doğuda yükselmekte olan burca verilmiş olan addır. 12 evlik astrolojik sisteme göre düzenlenmiş olan doğum (natal) haritanızdaki birinci evinizdir. Genel olarak insanlar kendilerini dış burçlarına göre tarif ediyor olsalar da, dışarıdan bakılınca dışarıdan daha farklı biçimde görünürler. Çünkü karşıdan görünüş çoğunlukla yükselen burcumuz ile ilgilidir.

Yükselenin bulunması için gök günlüğü çizelgelerinden faydalanılır. Bu kaynaklar astrolog olmayanlar için deşifre edilemeyen karmaşık içerikler içerir. Bu tablolardan tam olarak faydalanmak için astroloji sahasında uzmanlık seviyesinde bilgi sahibi olunması gerekmektedir. Yükselen burcun tespitinde en garanti ve güvenilir yöntemlerin başında bir astroloji uzmanından profesyonel destek almak ve çeşitli astroloji programları kullanmak gelir. Bizim astroloji uygulamamızı da bu iş için güvenerek kullanabilir, yükselen burcunuzu net bir kesinlikle hesaplayabilirsiniz.

1. Ev konumundaki burcun neyi işaret ettiği ve dışarıya nasıl gösterdiği hesaplama işleminden çıkan sonuçla beraber verilmektedir. Yükselende konumlanan burcun önemi Güneş burcundan yüksektir desek yanlış olmaz. Çünkü 1. Ev (yükselen burç) bulunduğunda tüm haritanın diğer ayrıntıları da gün yüzüne çıkacak demektir. Harita okumalarında öngörüler her zaman 1. Evden hareketle yapılır. Bu da 1. Evin (yükselen burcun) ne denli önemli olduğunu ortaya koyan yeterli bir göstergedir aslında. Doğum saatinizi girerek mutlak surette 1. Ev konumunuzu öğrenin. Bu tespit, kendi özelliklerinizi daha iyi anlamanızı, nasıl bir imajınız olduğunu hızlıca bilmenizi sağlar.

Güneş Burcu Hesaplama Hakkında Merak Edilenler

Burçlardaki Güneş temel yapınızı ve hayatın iniş çıkışları esnasında sabit kalan ana özelliklerinizi verir. Bu özellikler sizin dış dünyaya yansıyan içsel özelliklerinizdir. Aslında enerji kaynağımız olan Güneş, Güneş Sistemi’nin tam olarak merkezinde yer alır ve aynen bu şekilde burcunuzdaki Güneş de benzersiz şahsınıza ait odak noktanızı tanımlar. Özelliklerinizi öğrenebilmek için sitemizdeki Güneş burcu bulma uygulamasından yararlanabilirsiniz. Güneş, Güneş sistemimizdeki en parlak güç olduğu gibi, bir doğum (natal) haritasında da en önemli güç olarak yorumlanır. Güneş’in konumu, iç dünyanızla ve tüm hayatınız boyunca kim olmaya yaklaştığınızla bağlantılandırılır. Enerjinizi toplumla hangi yöntemlerle etkileşime aldığınızı ortaya çıkarmakla kalmaz ki aynı zamanda sahip olduğunuz şeylerin, hedeflediğiniz şeylerin ve benliğinizin ana yapısını oluşturur. Belli bir yaştan sonra, Güneş burcu etkisi artış gösterir çünkü ilerleyen yaşlarda, gerçekte kim olduğunuzla ilgili kendinizi daha iyi anlarsınız.

Ay Burcumuz Neden Çok Önemli? Hemen Öğrenin

Kendinizin yahut doğum tarihini bildiğiniz birinin içsel dünyasını analiz etmek için, internet sitemizdeki Ay burcu bulma yazılımını kullanabilirsiniz. Şayet natal haritanızdaki Ay’ın hangi burçta olduğunu öğrenme merakı içerisindeyseniz doğum tarih ve saatinizi bildirmeniz yeterli. Peşinden hesapla butonuna tıklayın. Hepsi bu kadar. Şayet bir başkasına ait Ay burcu verilerine göz atmak isterseniz o kişinin doğum tarihini, Ay’ın anlık konumunu bilmek istiyorsanız bu güne ait zaman bilgilerini forma yazmanız gerekiyor. Bu işlemden sonra belirtilen tarihte Ay’ın mevcut konumunu ve o burçta ne etkilerinin olduğunu okuyabilirsiniz.

Duygularla alakalı hemen her konuda tesir sahibi olan Ay’ın doğum haritasındaki pozisyonu astrologların titizlikle inceledikleri temel konulardandır. Bir doğum haritasında, Ay’ın burçlara göre konumu, özellikle özel hayatımızda çevremize duygusal manada nasıl tepki verdiğimizi ortaya çıkarır.

Ay’ın sembolik anlamda koruyucu bir şekilde Güneş’in çevresinde dolaşması ve Güneş’in ışığını yansıtması gibi, haritamızdaki Ay da kendimizi koruma şeklimizi, kendimizi nasıl rahat ve güvende hissettirdiğimizi bildirir.

Ay burcumuz iç dünyamızı ifade ettiği için duygusal reaksiyonlarımızla alakalı birçok konu Ay burcumuzla doğrudan ilgilidir ki, keyifle yaptığımız şeyler hatta alışkanlıklarımız bile Ay burcumuzun kapsama alanındaki konulardandır. Hislerimiz üzerindeki yönlendirici etkisiyle yaşamımızın tüm yönlerini tam manasıyla tesiri altına alabilir fakat, en önemlisi ikili ilişkiler üzerinde etki sahibi olmasıdır. Ay’ın konumlandığı burç bir anlamda sevgi alanındaki beklentilerimizi, beslenme türümüzü ve duygusal manada rahatlama yöntemlerimizi de etkiler.

Tüm astrolojik hesaplamalarda olduğu gibi, Ay burcunu hesaplamak için de doğum anına ait verilerin kesin olarak bilinmesi gerekmektedir. Bu bölümün doğruluğu son derece önemlidir, çünkü yalnızca küçük bir fark çok farklı bir burcu gösterebilir, bu nedenle emin olmak adına kesinlikle dikkatli davranılması gerekir. Kesin doğum saati bilgilerine sahipseniz, websitemizdeki gibi iyi bir hassas hesaplama uygulaması sağlıklı sonucu almanıza imkan tanıyacaktır.

Merkür Burcu Nedir? Neyi gösterir? Nasıl Analiz Edilir?

Haritadaki yerleşimine göre farklı manalar içeren Merkür burcu, zeka anlamındaki donanımımızı ve bu zekayı nasıl ortaya koyduğumuzu gösterir. Biriyle ilk defa konuştuğumuzda, esasen Güneş burcuyla değil, Merkür burcuyla karşılaşırız. Merkür burcunuzdan aldığınız tesirleri anlayabilmek için Merkür burcu uygulamamızı kullanıp gereken tespiti yapmalısınız. Merkür düşünce yapımızı, yazarlık yeteneğimizi ve diğer insanlarla iletişim kurma kalitemizi söyler. Merkür konumu, olayları anlama, bilgiyi toplama ve çevreyle paylaşma şeklimizi koyar ortaya. Merkür konumumuz iletişim şeklimiz üzerinde etkili olduğundan, ve düşünce yapımızı şekillendirdiğinden dolayı, yaşamımızın her yönünde etki sahibidir.

Ücretsiz Venüs Burcu Hesaplama Servisi

Venüs gezegeni hareket halinde iken, 24 saatlik dilimde ortalama 1° lik yol kateder. Bu durum her burçta tam olarak bir ay misafir olduğu manasına gelir. Ayrıca 18 ayda bir defa retro yapar ki, tam lokasyonu anlamanın en geçerli yöntemi doğum haritanıza bakmak doğduğunuz gün ve saatte hangi burçta olduğunu anlamak için bir Venüs burcu hesaplama yazılımı kullanmaktır. Venüs burcu değerleri yönettiğinden para, estetik ve lüks bulduğumuz şeylerle olan ilişkilerimizi düzenler. Ama belki de daha önemlisi, Venüs burcumuz sevgi anlayışımızı, merhamet etme biçimimizi, aşkın bizim için ne anlama geldiğini gösterir. Bir kişiyle aranızdaki uyumluluğu anlamak için Güneş burcuna bakmak sıkça kullanılan bir yoldur ancak, Venüs burcundan tespit yapmak tam manasıyla aşkı anlamanın en kesin yöntemidir.

Bireysel Mars Burcu Analizi Ücretsiz Hesaplama

Mars burcunuzun ne tür etkiler verdiğini anlamak, nasıl harekete geçtiğiniz ve motive olmak için neye gereksiniminiz olduğuyla alakalı size fikir verebilir. Bu bilgiler, enerji kazanmanıza ve yaşamınızı daha kolay hale getirmenize yardımcı olabilir. Astroloji haritanızdaki Mars’ın pozisyonunu hassas bie şekilde tespit etmek için Mars burcu hesaplama programı kullanmakta büyük fayda vardır. Diğerlerine bakarak Mars oldukça hızlı hareket eden bir gezegendir ve hangi tarihlerde gerileme hareketi yaptığına göre 2-7 ay süreyle burçları etkisi altına alır. Astrolojik verilere göre Mars’ın tüm zodyağı tamamlaması yaklaşık 24 ay sürer. Bu 2 yıllık süreyi tam olarak tespit edebilir, içinde bulunduğunuz süreçte neler yaşadığınıza ve neler hissettiğinize göre notlar alırsanız, sonraki Mars devrinde nasıl harekete geçeceğiniz ve gücünüzü hangi yolla toplayacağınız ile ilgili ipuçları edinebilirsiniz.

Burcun ve Jüpiter Burcuna Göre Kişilik Kartın

Jüpiter’in astrolojik konumunu anlamanın çeşitli yolları vardır. Online bir astroloji aracını kullanarak tek tıklamayla Jüpiter burcunuzu pratik bir şekilde hesap edebilirsiniz, tabiki doğum tarihinizi ve saatinizi bilmeniz gerekir. Bununla beraber Jüpiter transit tablosunu kullanarak tarihlere ​​de göz atabilirsiniz. Doğum anınıza ait Yıldız haritanız çıkarılmışsa Jüpiter’inizin bulunduğu konumu bu şekilde de tespit edebilirsiniz. Eğer yorumlarıyla beraber bu yerleşime detaylı şekilde göz atmak isterseniz Jüpiter burcu öğrenme uygulamamızı kullanabilirsiniz. Jüpiter burcunuz, sizin hakkınızda fark edebileceğinizden daha fazla konu içerir, algısal genişliğinizi ve bilinç seviyenizi yükseltme yöntemlerini su üstüne çıkarır. Genişleyen Jüpiter genellikle bu özelliği ile birlikte üst düzeyde doğruluk ahlakı da verir. Jüpiter’in yer aldığı burcu haritanızda anlamış olmanız, daha fazla şansı kendinize çekmenize yardım eder.

Ücretsiz Astrolojik Yorumlu Satürn Burcu

Natal haritalarda, Satürn’ün yerleştiği burç, kendimizi nasıl sınırlandırdığımızı, korktuğumuz şeyleri ve sorumluluk hislerimizi işaret eder. Satürn burcu, sorumluluklarımızla olan ilişkimizi açıklayabilir ve bununla birlikte, normalde açıklamakta zorluk çektiğimiz ve üstelik kişiliğimizin temel parçası olarak kabul ettiğimiz özelliklere de işaret edebilir. Satürn, devri uzun bir gezegen olup, her bir burçta ortalama olarak iki sene altı ay konaklar ve doğduğunuz zamanki burca tekrar gelmesi 28 ila 29 yıl arasında bir zaman alır. O tekrar geldiği konuma Satürn’ün Dönüşü adı verilir ve bu bir tür reşitlik süresidir. Bu, benzer yaş grubundaki kişilerin benzer hayat dersleri öğrendiği şeklinde kabul görür. Websitemizde bulunan Satürn burcu hesaplama sistemi yardımıyla Satürn’ün bulunduğu konumu hesaplayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı