Sandoz Türkiye’de İki Üst Düzey Atama

Atama kapsamında Elif Aydın, Reçeteli İlaçlar İş Birimi Direktörü görevine getirilirken Serkan Binici, İnsan ve Organizasyon Direktörü oldu.

 

Eşdeğer ve biyobenzer ilaçlarda global bir lider olan Sandoz Türkiye’de iki üst düzey atama gerçekleşti.

 

Sandoz Türkiye’den yapılan açıklamaya göre, Reçeteli İlaçlar İş Birimi Direktörü görevini Elif Aydın yürütecek.

 

1998 yılında Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden mezun olan Elif Aydın, profesyonel iş hayatına Deva Holding’te Ürün Müdürü olarak başladı. 1999-2001 yılları arasında Boehringer Inghelheim’da Ürün Müdürü olarak görev alan Aydın, 10 yıl boyunca Abdi İbrahim’de sırasıyla Kıdemli Ürün Müdürü, Kardiovasküler İş Birimi Müdürü, Antibiyotik ve Analjezik Ürünler İş Birimi Müdürü ve Merkezi Sinir Sistemi İş Birimi Müdürü görevlerini üstlendi. 2012-2015 yılları arasında farklı sektörlerden birçok şirkete üst düzey yönetici koçu ve eğitimci olarak Ekser Consulting firması ile danışmanlık desteği verdi. Ayrıca 2012-2013 yılları arasında Veni Vidi Göz Sağlığı Grubu’nda Pazarlama ve İletişim Direktörlüğü yaptı. Ardından; 2015-2017 yılları arasında İlko İlaç’ta Kronik ve Akut Pazarlar İş Birimi Müdürü olarak çalışan Aydın, Sandoz’a katılmadan önce son olarak 2017-2022 yılları arasında Danone firmasının kuruluşu olan Nutricia’da sırasıyla Ulusal Satış Müdürü ve Ulusal Tanıtım Lideri görevlerini yürüttü. İlaç sektöründe üst düzey yönetim deneyime ve bilgi birikimine sahip Elif Aydın, Sandoz Türkiye’de yönetim ekibinin bir üyesi olarak Reçeteli İlaçlar İş Birimi Direktörlüğünü üstlenecek.

 

Sandoz Türkiye İnsan ve Organizasyon Direktörlüğüne Serkan Binici geldi

Diğer yandan, Novartis bünyesinde Kıdemli İnsan & Organizasyon Müdürü görevini yürüten Serkan Binici, yönetim ekibinin bir üyesi olarak Sandoz Türkiye İnsan ve Organizasyon Direktörü görevine getirildi.

 

1995 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nden mezun olan Binici, Koç Üniversitesi’nde MBA Yüksek Lisansını tamamladı. İnsan Kaynakları kariyerine Swiss Otel’de başlayıp ardından Ritz Carlton ve Koç Sistem’de devam etti. 2005 yılında Novartis Türkiye'ye İnsan Kaynakları Grup Müdürü olarak katılan Binici, bu süreçte Yetenek Yönetimi Müdürü rolünü üstlendi ve Liderlik Geliştirme Programları, Kültür ve Yetenek Yönetimi Programlarına destek verdi. Daha sonra, Türkiye Ülke Ücretlendirme & Yan Haklar Müdürlüğü ve iCEE Cluster Head görevlerini üstlenerek birçok ülke için Ücretlendirme & Yan Haklar sürecini ve projelerini yönetti. Ayrıca Ücretlendirme & Yan Haklar’da iCEE Cluster’da bulunan 14 ülkenin ücretlendirme sürecini yönetti. Binici, 2018 yılından bugüne kadar sürdürdüğü Türkiye'deki Kıdemli İnsan & Organizasyon Müdürü pozisyonunda, Pharma  Türkiye'nin kültürel yolculuğunda ve organizasyonel dönüşümde kritik bir rol oynadı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni