Dekan Prof. Dr. Dönmez, “Üniforma sorumluluktur, deneyimdir, tecrübedir, güçtür”

Ege Üniversitesinde Hemşirelik Fakültesinde  “Üniforma Giyme Töreni” düzenlendi

 

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi tarafından Hemşirelik Fakültesi Konferans Salonunda "Üniforma Giyme Töreni" düzenlendi. Törene, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Eda Dolgun ve Doç. Dr. Fahriye Vatan, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Reyhan Demir, Ege Üniversitesinin 1955 yılındaki ilk öğrencisi, Emekli öğretim üyesi Prof. Dr. İnci Erefe ile Prof. Dr. Zeynep Conk, EÜ Hemşirelik Mezunları Derneği Başkanı, akademisyenler, aileler ve öğrenciler katıldı.

 

Dekan Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, “2022-2023 eğitim-öğretim yılında Fakültemizde ilk kez düzenlediğimiz 1. Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Üniforma Giyme törenimize hepiniz hoş geldiniz.  Sevgili öğrencilerim, dünyanın en öncelikli tercih edilen mesleklerinden biri olan hemşireliğe bugün en önemli adımlarından birini atıyorsunuz. Bugün hayatınızın bir dönüm noktası. Hemşireliğin bir simgesi olan üniformalarınızı ilk kez giyeceksiniz. Giyeceğiniz bu üniforma sadece kumaştan ibaret değildir. Bu üniformanın anlamını çok iyi bilmek gerekir. Üniforma sorumluluktur, deneyimdir, tecrübedir, güçtür, bilgidir, bilgeliktir, zorlu yolların parke taşıdır. Bugün giyeceğiniz üniformalarınızı meslek hayatınız boyunca gururla üzerinizde taşıyacaksınız. Sizler gerek ülkemizde gerekse global ölçekte bütün sağlık sistemlerine kolaylıkla uyum sağlayabilecek kabiliyette ve günceli takip etmenin yanında ürettiği bilgi ve bilimle takip edilen hemşireler olarak yetiştiriliyorsunuz. Bu vesileyle her biriniz kariyerinizde çok güzel yerlere gelmenizi, ülkemize ve dünyaya barış, huzur ve sağlık getirmenizi bütün kalbimle diliyorum. Atatürk ilkelerinden sapmadan yolunuzun açık olmasını diliyorum” dedi.

 

Üniformayı ilk defa giyen Hemşirelik Fakültesi 2. Sınıf öğrencileri adına konuşma yapan 2. sınıf sorumlu öğrencisi Hüseyin İnal, “Bu atmosferde bulunmanın benim için ayrı bir heyecanı var. Bireye birebir temas eden bu meslekte bulunmak çok mutluluk ve gurur verici. Hemşirelik eğitimine başlamadan önce hemşireliğin ekip içerisinde böyle bir kilit rolü olduğunu düşünmüyordum. 1. Sınıfa başladığımda hemşirelik mesleği ile ilgili bütüncül resmi görmeye başladım. 1.5 yıldır aldığım eğitimden çıkardığım en önemli mesaj şuydu: Ben bireyle ve toplumla en çok temasta bulunan bir meslek grubundayım. Sadece fiziki değil psiko-sosyal açıdan da değerlendirme yapmanın önemini kavradım. Üniformalarımızın egenin mavisini, temizliğin beyazlığını yansıttığını; bu anlamın verdiği sorumluluğu ve gururu hepimizin taşıyacağına eminim” dedi.

 

Törenin devamında, öğrencilere hemşirelik meşalesinin aktarılması gerçekleştirildi. EÜ Hemşirelik Mezunları Derneği tarafından öğrencilere hediye edilen Hemşirelik Fakültesi logolu kartlıklar öğretim üyeleri tarafından takdim edildi. 

 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni