Tiktok, Reklam Dünyasının Nabzını Tutuyor

Pazarlama dünyasının dev buluşması Global Marketing Summit 2022 Liderler Zirvesi, Türkiye’nin önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşti. Global Marketing Summit 2022'de "Tiktok Reklamcılığının Bugünü ve Yarını, Beklentiler” panelinde konuşan MooF Dijital Reklam Ajansı Kurucusu Yasin Kaplan, 1 milyara yakın aktif kullanıcı sayısı ve etkileşim oranları ile Tiktok’un dijital pazarlama sektöründeki rakamları büyük oranda değiştirdiğini söyledi.

 

143 ülkeden 50 binden fazla katılımcı ve 200’ü aşkın konuşmacının yer aldığı Global Marketing Summit 2022 Liderler Zirvesi, iş dünyasının CMO’larını bir araya getirdi. Toplamda 90 oturumun gerçekleştiği zirvede, MooF Dijital Reklam Ajansı Kurucusu Yasin Kaplan da “Tiktok Reklamcılığının Bugünü ve Yarını, Beklentiler” panelinde konuşmacı olarak yer aldı. 

 

Konuşmasında son dönemde sosyal medyanın lokomotif mecralarından olan Tiktok reklam teknolojilerinin markaların dikkatini çektiğini belirten Yasin Kaplan, “Reklam ve pazarlama dünyasına yeni bir soluk getiren Tiktok, 1 milyara yakın aktif kullanıcı sayısı ve etkileşim oranları ile markaların ilgi odağı oldu. Tiktok, özellikle Y ve Z kuşağından Alfa kuşağına kadar, bahsettiğimiz bu üç jenerasyonun sıkça kullandığı bir uygulama haline geldi” dedi. 

 

Tiktok kullanıcılarının yüzde 60 oranında 30 yaş altı olduğuna dikkat çeken Yasin Kaplan, “Yapılan araştırmalara göre pazarlama sektörünün yüzde 65’i, Tiktok’un ücretli reklamlarına yöneldi. Kullanıcıların yüzde 36’sı video, reels gibi reklamları gördüğünde etkileniyor. Özellikle Z kuşağını hedefleyen markalar için önemli bir kitlenin burada olduğunu söyleyebiliriz. 35-44 yaş arası ciddi bir kitlenin de bu mecrada içerik üretmeden takipçi olduğunu ve uygulamayı kullandığını aktif olarak bu tarz içerikler tükettiğini görüyoruz. Dolayısıyla bu kitlelere ulaşmak isteyen markaların da buradan önemli bir geri dönüş alacağını söyleyebiliriz” diye konuştu. 

 

Etkileşimi yüksek bir kitlenin Tiktok’da bulunduğunu belirten Kaplan, Tiktok’un oluşturduğu reklam panelinin reklamcılık alanında duayen reklam platformları ile yarışacak bir potansiyele sahip olduğunun vurguladı. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni