“Renkli Hayaller Sahnesi" 23 Nisan'da Hatay'daki Çocuklarla Buluştu

TOBB Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi, Netflix Türkiye, Tiyatro Kooperatifi ve İhtiyaç Haritası iş birliğiyle hayata geçirilen “Renkli Hayaller Sahnesi” projesi, depremden etkilenen çocukları sanatın iyileştirici gücüyle buluşturmak üzere 23 Nisan’da Hatay’da açılışını yaptı. Hatay ve Kahramanmaraş’ta 2 ay boyunca sürecek proje kapsamında çocuklar tiyatro oyunları, atölyeler, konserler, film gösterimleri ve sokak performanslarıyla buluşacak.

 

 

TOBB Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi, Netflix Türkiye, Tiyatro Kooperatifi ve İhtiyaç Haritası’nın #BirlikteDüşlüyoruz diyerek başlattığı #RenkliHayallerSahnesi projesinin açılışı Hatay’da yapıldı. Tiyatro oyunları, atölye, konser ve film gösterimiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda dopdolu bir programla çocuklarla bir araya gelindi.

 

Renkli bir konserle başlayan program, Tiyatro Kooperatifi ortağı tiyatrolardan Mahşer-i Cümbüş’ün “Mahşer-i Cümbüş Çocuk” interaktif doğaçlama oyunuyla devam etti. Hemen ardından, Tiyatro Kooperatifi ortaklarından Primat Atölye’nin çocukların yaratıcılığını canlandıran “Benim Adım Leonardo” isimli atölyesi yer aldı. Günün performanslarının sonuncusu Akdeniz Bölge Tiyatro Kooperatifi ortaklarından Nar Sahne’nin “Kralın Giysileri” oyunu oldu. Netflix Türkiye’nin içerik desteğiyle gerçekleştirilen film gösterimiyle gün tamamlandı.
 

İstanbul Psikodrama Derneği tarafından içeriklerinin deprem bölgesine uygunluğu incelenen ve onaylanan etkinlerin yer alacağı, 23 Nisan’dan 26 Haziran’a kadar Hatay ve Kahramanmaraş’ta sürecek proje kapsamında:
 

  • Tiyatro Kooperatifi ortağı, Asmalı Sahne, Atta Festival, Biraderler Yapım, DerinArt, Fabrika Sanat, İstanbulimpro, Mahşer-i Cümbüş, Mask-Kara Tiyatrosu, Primat Atölye, QPerformans, Tatavla Tiyatro, Tiyatro BeReZe, Uygur Sanat Tiyatrosu ve Wise Akademi; Akdeniz Bölge Tiyatro Kooperatifi ortağı Adana Gösteri Sanatları Merkezi, Ekol Casting, Gülse Tiyatro, Nar Sahne, Ortak Sahne ve Reverans Sanat, #RenkliHayallerSahnesi’nde tiyatro oyunları ve atölyeleriyle çocuklarla buluşacak. 
     
  • Her hafta çocuklar için konserler ve sokak performansları yer alacak.
     
  • Haftada 6 gün, Netflix Türkiye’nin içerik desteğiyle film gösterimleri gerçekleştirilecek.
     

Tiyatro Kooperatifi’nin tasarlayıcısı ve yürütücüsü olduğu, TOBB Kreatif Endüstriler Meclisi’nin organizasyonel gücü ve desteği, Netflix Türkiye’nin finansmanını üstlendiği ve film gösterimleri için içerik desteğinde bulunduğu, İhtiyaç Haritası’nın sahadaki operasyonel desteği sağladığı #RenkliHayallerSahnesi projesi, depremden etkilenen çocukların iyi oluşuna katkı sağlamak ve yaraları birlikte sarmak için #BirlikteDüşlüyoruz demeye devam edecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni