OBS Studio, NVIDIA Yayın Özellikleriyle “NVIDIA Studio’da” Yazılım Güncellemesi 28.0’ı Yayınlayacak

WATCHHOLLIE, NVIDIA GeForce RTX GPU tarafından desteklenen canlı yayın akışlarıyla ilgili sırlarını paylaşıyor.

 

NVIDIA Studio'da bu hafta Open Broadcaster Software (OBS) Studio'nun 10. yıldönümü ve 28.0 yazılım sürümü kutlanıyor. Ayrıca, popüler yayıncı WATCHHOLLIE, canlı yayınlarının kalitesini artırmak için tek bilgisayarlı bir kurulumda OBS ve GeForce RTX 3080 GPU'yu nasıl kullandığını paylaşıyor.

 

Bugün ilerleyen saatlerde kullanıma sunulacak olan OBS sürümü, yayıncılara yapay zeka destekli NVIDIA Broadcast sanal arka planının yerel entegrasyonu ve oda yankı giderme efektlerinin yanı sıra HEVC veya H.265 ve HDR özelliklerini sunuyor.

 

NVIDIA ayrıca, oyundan kaynak almadan video kodlamayı yöneten GeForce RTX GPU'larda özel donanım olan NVIDIA Encoder (NVENC) kullanarak HEVC ve HDR içeriğinin YouTube'a canlı akışını sağlamak için Google ile iş birliği yaptı. 

 

OBS Mutluluğu

OBS 28.0, GeForce RTX yayıncılarına özel iki NVIDIA Broadcast özelliği de dahil olmak üzere bir dizi güncelleme ve iyileştirme ile piyasaya sürüldü.

 

Yapay zeka destekli sanal arka plan, yayıncıların fiziksel bir yeşil ekrana ihtiyaç duymadan arka planlarını kaldırmasına veya değiştirmesine olanak tanıyor. Oda yankısını kaldırma sayesinde ise yayıncılar canlı yayınlar sırasında istenmeyen yankıları ortadan kaldırabiliyor. Bu özellikler, bir masaüstü mikrofonu kullanırken veya biraz yankılı bir odada yayın yaparken oldukça kullanışlı oluyor. Her iki efekt de – gürültü gidermenin yanı sıra – OBS içinde filtreler olarak mevcut halde buluyor ve kullanıcılara bunları kaynak başına uygulama konusunda daha fazla esneklik sağlıyor. 

 

OBS 28.0'daki HEVC desteği, video sıkıştırmasını 15 oranında artırıyor. Donanım tabanlı HEVC kodlayıcılar için özel olarak oluşturulmuş uygulama, kullanıcıların içeriği kaydetmesine ve YouTube gibi desteklenen platformlara daha iyi kalitede yayın yapılmasına olanak tanıyor.

 

Güncelleme ayrıca, bir ekranda daha geniş, parlak ve koyu renk yelpazesi sunan ve görsel kalitede çarpıcı bir canlılık ve gelişme sağlayan HDR'de kayıt ve yayın akışı sağlıyor.

 

Önceden, 10 veya 12 bit HDR içeriği 8 bit olarak kaydedilirse soluk görüneceğinden, kullanıcıların HDR'yi kapatması gerekiyordu. Bu güncelleme ile kullanıcılar HDR'yi açık tutabilir ve SDR'de mi yoksa tam HDR'de mi çekim yapmak veya akış yapmak istediklerine karar verebilirler.

 

HDR ekranlar daha popüler hale gelmesi ve Windows 11'in birçok oyunun sanal bir HDR modunda görüntülenmesini sağlayan yeni Otomatik HDR aracıyla birlikte bu OBS güncellemesinden daha fazla kullanıcı yararlanabilecek.

 

YouTube Live, HEVC ve HDR akışını destekleyen ilk platformlardan biridir. Platformdaki yayıncılar, yalnızca birkaç tıklamayla izleyicilerine daha kaliteli yayınlar sunabilecek. 

 

Kurulumu da hızlı ve kolaydır. Bu NVENC OBS kılavuzu vasıtasıyla "HEVC ve HDR ile Kayıt ve Akış" bölümünden kurulum yapılabiliyor. 

 

WATCHHOLLIE ile Canlı Yayına Bağlanın 

WATCHHOLLIE, kanalını kurduğu dönemde içerik oluşturmanın yepyeni yollarını öğrenmek zorundaydı. Şimdi yeni nesil yayıncılara bu serüvenlerinde eğitim veriyor ve NVIDIA yayın teknolojisinin yayın akışını nasıl iyileştirdiğini anlatıyor. Video düzenleyici olarak eğitim gören WATCHHOLLIE, Twitch yayınlarından önce bir YouTube kanalında içerikler üretti. Pandemi döneminde Hollie, arkadaşlarıyla iletişimde kalmanın bir yolu olarak canlı yayınlar başlattı.

 

"Pandemi döneminde 800 metrekarelik bir apartman dairesinde kapana kısıldım bu yüzden sosyalleşebilmek için günlük olarak canlı yayınlar yapmaya başladım. Yayıncılığımın ilk dönemlerinde yayınlarımı umarım biri gelir diye düşünerek açıyordum ve yavaş yavaş belirli bir kitleye ulaşmayı başardım.” diyen Hollie, ilk canlı yayınlarında, konsol oyun yayınları yapmak için basit bir yöntem kullanarak harici bir capture kartına sahip bir Mac'te OBS kullanıyordu. 

 

WATCHHOLLIE freelance olarak çalışmaya devam ederken bir yandan da canlı yayınlarına devam etti. Bu esnada da arkadaşlarından içerik fikirleri ve yayın kalitesinin artırmak için tavsiye vermelerini istedi.

 

Hollie, canlı yayınlarını desteklemek için ilk PC'sini başlangıçta bir GeForce RTX 2070 GPU ile kurdu daha sonra ekran kartını GeForce RTX 3080 GPU'ya yükseltti. GeForce GPU'lar, WATCHOLLIE'ler gibi tek bilgisayarlı bir kurulumda bile maksimum performansla kesintisiz oyun ve canlı yayın akışı sağlayan ayrı bir kodlayıcı olarak NVENC'yi içeriyor. NVENC'in gelişmiş GPU kodlaması, kaydedilen videolar için de daha yüksek video kalitesi elde edilmesini sağlıyor.

 

Kısa süre sonra Hollie'nin kanalı, canlı yayınlarından para kazanmaya başladı ve hatta tam zamanlı bir iş teklifini bile geri çevirdi. WATCHHOLLIE, Twitch Partner statüsüne ulaştığından beri tam zamanlı olarak kendi kanalında içerik üretiyor. "Çok mutluyum ve yaptığım yayınlarla bir fark yarattığımı hissediyorum" diyor.

 

WATCHHOLLIE şimdi odak noktasını yeni yayıncılara yardımcı olmaya çevirdi. Bu içerik üreticilerine işlerini nasıl büyüteceklerini, nasıl marka ortaklıkları geliştireceklerini ve canlı yayın kurulumlarını nasıl geliştireceklerini öğreten, çeşitlilik odaklı bir ekip olan WatchUs'ı kurdu. "WatchUs sayesinde insanlara yardım edebiliyor başlagıçta benim de deneyimlediğim sorunlarla başa çıkma noktasında yeni yayıcılara rehberlik edebiliyorum” diyor. 

 

200'den fazla başvuru arasından ekibe katılmak için 20'den fazla yayıncı seçildi. Canlı yayınların her yönü hakkında çok çeşitli alanlardan koçlardan eğitimler aldılar. WatchUs,  başvuruları yakında yeniden açmayı planlıyor.

 

Başarılı bir yayıncı olmak için ne gerektiği sorulduğunda, Hollie yanıtlamaktan çekinmeyerek "Bir programa bağlı kalın ve sevdiğiniz şeyleri oynayın. Eğlenmek için insanların sizinle konuşmasını beklemeyin-önce eğlenceli, olun, sonra insanlar sizinle konuşmak isteyecektir."

 

Bu link üzerinden WATCHHOLLIE'nin sosyal medya kanallarını takip ederek abone olabilirsiniz. 

 

WATCHHOLLIE’nin içerik üreticisi serüveninde yükseldiği gibi, NVIDIA Studio ekibi de tüm sanatçıların kendilerini bu noktada geliştirmesine şahit olmak istiyor. İçerik üreticiler sosyal medyada #CreatorJourneyChallenge ’de eski ve yeni çalışmalarını paylaşıyor. Şimdiye kadar çok sıra dışı parçalar paylaşıldı.

 

NVIDIA Studio'ya Adım Atın

Eğlenceye katılmak ve bir sanatçı olarak gelişiminizi vurgulamak için daha eski bir sanat eserinin yanı sıra daha yeni bir sanat eserinizi siz de paylaşabilirsiniz. NVIDIA Studio'yu Instagram, Twitter veya Facebook'ta takip edin, etiketleyin ve NVIDIA Studio sosyal medya kanallarında eserlerinizin gösterilme şansını yakalamak için #CreatorsJourneyChallenge etiketini kullanın.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni