En Keyifli Yarıyıl Etkinliklerinde Mobilet'te Yeriniz Hazır

Öğrencilerin dört gözle beklediği yarıyıl tatili, 15 – 23 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek onlarca etkinlikle minikler için unutulmayacak bir tatile dönüşecek. Sıra dışı ve eğlence dolu onlarca etkinliğin yer aldığı Mobilet, minik misafirlerin yarıyıl tatilinde de yüzlerini güldürmeyi sürdürecek.

Bilet alma deneyimini, öncesini ve ötesini kapsayacak şekilde yeniden tanımlayan sosyal keşif ve planlama platformu Mobilet, sömestir tatilinde minik etkinlik katılımcılarını da unutmadı. Trump Sahne’den DasDas’a, Sahne Dragos’tan Sakıp Sabancı Müzesi’ne kadar İstanbul’un her yerine yayılan onlarca çocuk etkinliği için şimdi Mobilet’te yeriniz hazır. 

İşte sömestir tatili boyunca hem çocukların hem de tatili çocuklarıyla birlikte geçirmek isteyen ebeveynlerin katılabileceği indirimli etkinlikler;

Keşfinin 100. Yıl Dönümünde ‘’Tutankhamun, Çocuk Kral’ın Hazineleri” sergisi İstanbulda minik ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürüyor

3300 yıldan uzun bir süre önce 9 yaşında tahta çıkan, “Çocuk Kral”, “Altın Kral” gibi lakapları olan Tutankhamun’un mezarında bulunan paha biçilemeyen eserlerin sergilendiği ve tüm dünyada ziyaretçi rekorları kıran “Tutankhamun, Çocuk Kral’ın Hazineleri” sergisi Türkiye’de ilk kez UniqExpo’da sergileniyor. 20. yüzyılın en büyük arkeolojik keşfi kabul edilen ve ölümünün üzerinden geçen 3300 yıldan sonra tüm dünyada büyük bir üne kavuşan Firavun Tutankhamun’un kral mezarında bulunan hazineler, her yaştan milyonlarca insanın ilgisini çekmeye devam ediyor. İngiliz arkeolog Howard Carter tarafından 1922’de “bozulmamış halde bulunan ilk firavun mezarı” özelliği taşıyan Tutankhamun’un mezarından çıkarılan eserler, Mısır’daki Krallar Vadisi’nde gün yüzüne çıkarılan en zengin ve görkemli hazine olma özelliğini taşıyor. 1961’den bu yana 62 yıldır dünyayı dolaşan ve ziyaretçi rekorları kıran Çocuk Kral Tutankhamun’un Hazineleri Sergisi’ni sömestir boyunca keyifle ziyaret edebilirsiniz.

Sahne Dragosda Sömestir Çocuk Oyunları Şenliği” başlıyor 

Çocuklara özel etkinlik programıyla göz dolduran Sahne Dragos, “Sömestir Çocuk Oyunları Şenliği” ile yarıyıl tatilinin keyfine keyif katıyor. 

Günlerce beklediği ve açar açmaz Küçük Prens’e emirler yağdırmayan başlayan çiçeğine küsen Küçük Prens, çiçeğini unutmak için uzay boşluğunda uzun bir yolculuğa çıkmaya karar verir. Gittiği farklı gezegenlerde karşılaştığı onlarca farklı kahramana rağmen çiçeğini bir türlü unutamayan Küçük Prens sonunda dünyaya döner ve tilki ile karşılaşır. Tilki Küçük Prens’e çiçeğinin biricik olduğunu ve sevgiyi değerli kılan şeyin emek vermek olduğunu öğretecektir. Saint Exupery’nin ikonik eseri “Küçük Prens” Tiyatro Yeniden yorumuyla çocuklarla buluşmaya hazırlanıyor. Küçük Prens’in çiçeğiyle olan ilişkisini, sevgi ve emek bağlamında ele alan “Küçük Prens ve Çiçek” 15 Nisan Cumartesi günü izleyiciyle buluşacak.

Biri Salça, diğeri Pırasa (Coğcoğ) isimli iki clown’un; arkadaşlık ve paylaşma olgusu üzerine kurulu sıcacık hikayelerini anlatan “İki Bavul Dolusu” 16 Nisan Pazar günü minik tiyatro meraklılarını iki bavul dolusu kahkahaya davet ediyor. 

Çocukların sadece kendisini izlemesini isteyen çizgi film kahramanı Tartaron bütün masal kahramanlarını dondurmaya kararlıdır. Tartaron; Nasreddin Hoca, Pamuk Prenses, Alaaddin’nin cini Cincu ve Kırmızı Başlıklı Kız dışındaki bütün masal kahramanlarını yakalarken geriye kalanların tek umudu ise çocuklardır. Nazife ve İrmik adında iki arkadaş, yok olmak üzere olan masal kahramanlarına yardım etmek için bütün güçleriyle savaşmaya karar verirler. Özlem Durmaz ve İnan Ambarkütük tarafından kaleme alınan ve Fabrika Sanat tarafından sahneye konan keyifli macera “Masal Kahramanları” 17 Nisan Pazartesi günü minik izleyicilerin karşısına çıkacak. 

Uyku Ülkesinin padişahı Sultan Horhor, kötü rüyalar görüp uyumaktan korkan biricik kızı Uykucuk Sultan’ın derdine derman bulmak için Kaf Dağı’na kadar gitmeye kararlıdır. O bir padişahtır, fakat daha da önemlisi bir babadır. Kızı için çıktığı bu tehlikeli yolculukta birbirinden ilginç karakterlerle karşılaşacaktır. Fabrika Sanat tarafından sahneye konan ve sıra dışı dekor tasarımı ve müzikleriyle, çocukları bir anda hayal dünyasının içine çeken kukla gösterisi “Tatlı Rüyalar” 18 Nisan Salı günü minik tiyatroseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Bütün dünya, bombaların altında haritadan silinmek üzereyken, Hayalis’de Salça’nın öncülüğünde dünyanın kaderi belirleniyor. İnsanlığın çocukluğunu unutmasına neden olarak, dünyayı yok olmanın eşiğine getiren Bogida’yı sadece Salça durdurabilir. Ve Salça’ya bu zorlu macerasında sadece hayal kahramanları, çocuklar ve yetişkinlerden de yalnızca sanatçılar yardım edebilir. Yalnızca çocuklar için de değil anne ve babaların da büyüsüne kapılacağı fantastik bir dünyanın kapılarını aralayan çocuk oyunu “Sihirli Anahtar” 20 Nisan Perşembe günü izleyicilerin karşısına çıkacak.

Müzikli danslı, yarışmalı karışmalı, gülmeli eğlenmeli, zıplamalı hoplamalı çocuk oyunu “Kırmızı Başlıklı Kaz”, sonucunu çocukların alkışlarıyla belirleyeceği bir yarışma. Herkesin severek okuduğu, izlediği ünlü masalların kahramanlarının yarıştığı bu yarışmada Kırmızı Başlıklı Kaz kendi masalını anlatabilecek mi? Çağlar Tüfekçi, Öze Solak Altun, Fadime Metin ve Burak Cırcır’ın sahnede boy gösterdiği bu keyifli oyun 22 Nisan Cumartesi minik izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Hepimizin bildiği Alaaddin’in Sihirli Lambası masalından hareketle Dersu Yavuz Altun tarafından kaleme alınan ve yönetilen oyun, bugüne kadar bildiklerimizin dışında bir hikâye ile karşımıza çıkıyor. Cin’in hikayesi… Küçücük bir lambanın içinde sıkışıp kalan Cin, özgürlüğüne kavuşmak istiyor, artık kendi dileklerini de gerçekleştirebilmek istiyor. Çocukları, hayal güçlerini sınırsızca kullanacakları heyecan dolu bir maceraya davet eden “Alaaddin’in Sihirli Lambası” 23 Nisan Pazar günü sahnede olacak.

Mahşer-i Cümbüş Çocuk Oyunu” sömestirde Trump Sahnede

2001 yılında Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü öğrencileri tarafından kurulan ve Türkiye’de modern doğaçlama tiyatronun öncüsü olan “Mahşer-i Cümbüş” bu kez çocuklar için yepyeni bir deneyimi sahneye taşıyor. Çocukların, sanat ve eğlenceyi deneyimlerken, oyuncuları ve oyunu interaktif olarak yönlendirebildikleri kahkaha garantili doğaçlama tiyatro oyunu “Mahşer-i Cümbüş Çocuk Oyunu”, 18 Nisan Salı saat 13.00, 22 Nisan Cumartesi saat 13.00 ve 15.00’te Trump Sahne’de minik seyircilerin karşısına çıkacak. 

80 günde dünya turunu tamamlamak mümkün mü?

Jules Verne’in unutulmaz klasiği “Seksen Günde Dünya Turu” Cem Ergin uyarlaması ve rejisi ile minik tiyatro severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Dünya turunu tamamlayan kişinin çok önemli bir bilgi öğreneceğini bilen Phileas Fogg, bu bilgiyi öğrenmek için uşağı Passepartout ile dünya turuna çıkmaya karar verir. Yolculuk boyunca pek çok maceraya atılan ikili aynı zamanda serüvenleri boyunca dostluk, sevgi, birlikte olmak, başarmak için mücadele etmek gibi birçok kazanım da elde ederler. Başrollerini Esma Nur Yılmaz, Okan Can, Manolya Elmasrı, Paşa Erdoğmuş ve Ercan Şekerci’nin paylaştığı ve her yaş grubuna hitap eden bu keyifli maceranın biletlerine Mobilet üzerinden ulaşabilirsiniz. 

Seksen Günde Dünya Turu çocuk oyunu sömestir gösterimleri; 

17 Nisan Pazartesi 13.00 Yunus Emre Kültür Merkezi

17 Nisan Pazartesi 15.00 Yunus Emre Kültür Merkezi

18 Nisan Salı Duru Tiyatro Ataşehir

18 Nisan Salı Duru Tiyatro Ataşehir

19 Nisan Çarşamba Sahne Dragos

Anadolu yakasında sömestir keyfi

Çok yönlü sanat ve bilim insanı Leonardo Da Vinci’nin yaşam öyküsünü eğitmenler ile konuşarak, yazarak ve çizerek deneyimlemeye hazır olun. Rönesans döneminde pek çok sanatsal ve bilimsel çalışma gerçekleştiren, Mona Lisa başta olmak üzere pek çok ikonik eserin yaratıcısı Leonardo Da Vinci’nin eserlerini görerek çocukların kendi icatlarını yapabilecekleri “Benim Adım Leonardo” 15 Nisan Cumartesi günü; çocuklara eserlerini hiçbir unsurdan etkilenmeden, tamamen hayal gücünü ve yaratıcılıklarını kullanarak özgürce üç boyutlu hale getirebilecekleri bir ortam sağlarken aynı zamanda toprak ile temas ederek; göz koordinasyon, uzun süreli odaklanma ve ince motor becerilerini geliştirmelerine de katkıda bulunan “Çamurdan Heykel Atölyesi” 23 Nisan Pazar günü Tırtıl Kids Erenköy Mağazası’nda minik katılımcılarını ağırlamaya hazırlanıyor.  

Bazen dinlemek bile bir şeyleri değiştirmek için yeterli olurken, Kora doğanın seslerini ve söylediklerini dinleyip kuşlara yol arkadaşlığı yapıyor. Kora’ya hikâyede bu sesleri ilk zamanlarda duymakta zorluk çeken Mori eşlik ediyor. Özlem Ovalı ve Alper Baytekin’in yazdığı bu keyifli çocuk oyununu izleyen minikler hikâyeyi dinlerken bazen denizin altında bazen de gökyüzünde kuşlarla bir araya geliyor. “Kuşlara Fısıldayan Kız” 16 Nisan ve 23 Nisan Pazar günü DasDas’ta minik tiyatroseverlerle buluşacak.

Fındık kabuğundan ayakkabıları pat-pat ses çıkardığı için ormandaki tüm canlıların PatPat hanımı olan, güzeller güzeli ve sempatik bir karafatmanın arkadaş edinme macerasını anlatan, Azerbaycan halk masalından hareketle Arzu Salimova tarafından sahneye uyarlanan ve yönetilen interaktif çocuk oyunu “Patpat Hanım” 16 Nisan Pazar günü; içeriği ve şekli daima yenilenen, geleneksel formlardan beslenen, oyun boyunca minik izleyicilerin kimi zaman salonda oturdukları yerde kimi zamansa sahnede ama daima oyunun bir parçası oldukları interaktif, müzikli çocuk oyunu “1,2,3, Başla” 23 Nisan Pazar günü İstanbulİmpro SAHNE’de izleyicilerle buluşacak. 

“Tarihte iz bırakan kişiler arasından seçeceğiniz birilerini anlatın” ödevi için okul arkadaşlarıyla balmumu müzesine gezmeye giden Ada’nın ödevi konusunda kafası çok karışıktır. Bu duruma çok canı sıkılan Ada, arkadaşlarının yanından ayrılarak müzedeki odalardan birisine giriverir. Ada, ödevini nasıl yapacağını düşünüp müzenin broşürünü incelerken hayallere dalar. Bu sırada bakım ve onarım için bu odaya getirilmiş olan balmumu heykeller canlanır ve Ada, ressam Frida Kahlo, bilim insanı Isaac Newton, yazar Agatha Christie ve besteci Amadeus Mozart ile tanışır. Tarihin en önemli figürlerinin hayat hikayeleri ve anlattıkları ışığında ödevini nasıl yapacağını keşfeden Ada’nın keyifli macerasını anlatan “Hayaller Müzesi” 16 Nisan Pazar günü TiyatrOPS’ta minik tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 

Lale Müzesinde “Çocuklara Masallar”

Sevgi, merak, dostluk gibi insana dair evrensel duyguları odağına alan dünya çocuk masallarından bir seçki olan interaktif etkinlik “Çocuklara Masallar” Özden Dilek Karakışla’nın anlatıcılığı ile 23 Nisan Pazar günü Lale Müzesi’nde minik katılımcılarını ağırlayacak. Dünyanın farklı coğrafyalarına, farklı kültürlerine ait masalların bir arada olduğu etkinlik, soru cevap bölümleriyle katılımcılarını masalın içerisine davet ederken, bazı bölümler beraber oynanacak ve seyirciler isterse masalların sonu değişecektir. Masalların içine yapılacak bu unutulmaz yolculuğun bir parçası olmak için yerinizi şimdiden ayırmayı unutmayın.

Unutulmaz çocuk şarkısı “Ali Babanın Çiftliği” sahnede yeniden hayat buluyor

7’den 70’e dillerden düşmeyen unutulmaz çocuk şarkısı “Ali Baba’nın Çiftliği”ndeki Ali Baba ve sevimli dostları şimdi miniklerimizin dünyasında buluyor. MiniMani Production tarafından hayata geçirilen ve Ali Baba’nın çiftlikteki sevimli dostlarıyla olan hikayesini son derece eğlenceli bir içerikle sahneye taşıyan “Ali Baba’nın Çiftliği Valli Macerası” günümüz çocuklarının dünyasına sesleniyor. Ali Baba ve çiftliğindeki her biri kendine has özellikleriyle ünlü sevimli dostları horoz, eşek ve ineğin yanı sıra Ali Baba’nın komşusu ve aynı zamanda rakibi olan Posbıyık ve çetesinin maceralarını konu alan “Ali Baba’nın Çiftliği Valli Macerası” 23 Nisan Pazar günü saat 13.00 ve 15.00’te Torium Sahne’de minik izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 

Sömestir boyunca birbirinden kaeyifli atölyeler Sakıp Sabancı Müzesi’nde

SSM Öğrenme Programları, farklı yaş gruplarından çocuklara ve ebeveynlere yönelik farklı temalarda gerçekleştirdiği atölyeler ile sömestirde de yaratıcılığı beslemeye devam ediyor. 

Atölye Pikolo tarafından tasarlanan atölyeler ile hem çocuklar hem de ebeveynler keyifli bir yarıyıl tatili geçiririken, tatilde de öğrenmeyi sürdürecek. 

Japon sanatçı Misaki Kawai’nin eğlenceli eserlerinden ilhamla hazırlanan duyusal oyunlarla çocukların renkleri keşfedeceği “Müzede Renk Avı” atölyesi ve Sakıp Sabancı Müzesi Kitap Sanatları ve Hat Koleksiyonundan ilhamla hazırlanan, çocuklarla koleksiyonda yer alan seçili çalışmaları inceleyerek tipografi, kaligrafi ve hat sanatı arasındaki benzerlikler ve farklılıklar üzerine hem sohbet edecekleri hem de yaratıcı harflerini tasarlayacakları “Harflerin Dansı” atölyesi 16 Nisan Pazar günü; çocukların Macar asıllı Amerikalı kavramsal ve çevresel sanatçı Agnes Denes’in sanat pratiğinden ilhamla doğayı ve doğadaki farklı materyalleri keşfederek müze bahçesinde doku avına çıkacakları “Müzede Doku Avı” atölyesi ve 115 farklı bitki çeşidini barındıran ve 100 yıllık geçmişiyle İstanbul’un en önemli bahçelerinden biri olan SSM bahçesinde çocukların doğa ile yeniden bağ kuracağı “Doğa Dedektifkleri” atölyesi 18 Nisan Salı günü Sakıp Sabancı Müzesi’nde katılımcılarını ağırlamaya hazırlanıyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni