Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Aşık Veysel'i Özel Sipariş Eserle Anıyor

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Aşık Veysel’in vefatının 50. yıl dönümünü ve UNESCO Aşık Veysel Yılı’nı, ülkemizin ödüllü bestecilerinden Erberk Eryılmaz’a verdiği sipariş üzerine yazılan “Bir Büyük Dünya – Aşık Veysel” eseri ile anıyor. 24 Mart’ta CSO ADA ANKARA’da gerçekleşecek özel konserde, Şef Cemi’i Can Deliorman yönetimindeki orkestra, “Bir Büyük Dünya – Aşık Veysel” eserinin dünya prömiyeri ile dinleyici karşısına çıkacak. 

200 yıla yaklaşan tarihi boyunca çok sesli müziği yayma amacıyla yeni eser seslendirilişi ve siparişleri ile müzik mirasımızın gelişimine katkıda bulunan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası; derin düşünceleri, usta besteciliği ve yüksek duygulu yorumculuğuyla dünyaya mal olmuş ünlü halk ozanımız Aşık Veysel’in ses dünyasını; sipariş verdiği özel bir eserle gelecek nesillere taşıyor. 

Piyanist, şef ve vurmalı halk çalgıları yorumcusu Erberk Eryılmaz’ın Aşık Veysel’in vefatının 50. yıl dönümü anısına ve UNESCO Aşık Veysel Yılı’nı kutlamak için bestelediği eser; kendi dünyasını Anadolu düşünürü mütevaziliği ile ‘Bir Küçük Dünya’ olarak tarif eden Aşık Veysel’in; duru bir dille yazdığı şiirlerinde yansıttığı hoşgörü, yaşama sevinci ve insan sevgisi mesajlarıyla ‘Bir Büyük Dünya’ya dönüşmesinden ilham alıyor. Cumhuriyetimizin ilk yüzyılının şüphesiz ki en büyük ve en etkileyici sanatçılarından Aşık Veysel’in vatanseverlik kavramını dolduran çalışkanlığı, fikir açıklığı, eğitime ve bilgiye verdiği değerden esinlenen eser, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına ithafen yazıldı. 

Aşık Veysel’in ses dünyasını ve icra geleneğini; zurna, kaval, tütek, saz, üç telli ve divan sazı gibi Türk müziği çalgılarının kullanımı ile orkestraya yaklaştıran eserde, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sahnesini; bestecilerin özgür sesleri, müzik tutkuları ve sınırsız estetik anlayışlarını dinleyiciye yansıtmak üzere kurulan Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yeni Müzik Topluluğu ile paylaşacak. 

Konser hakkında detaylı bilgi için “cso.gov.tr” adresi ziyaret edilebilir. Biletler “biletinial.com” adresi, “SanatCepte” uygulaması ve CSO ADA ANKARA fuaye alanındaki Biletinial gişesi üzerinden temin edilebilir.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yang覺n merdiveni