Atatürk Kültür Merkezinde Bu Hafta (10 – 16 Nisan)

YENİ HAYAT // 11 NİSAN // AKM TİYATRO SALONU // 20.30

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu MDTist, çağdaş ve modern dansın fiziksel ve beden dili üzerine kurulu dinamizmini yansıtan “Yeni Hayat” performansıyla 11 Nisan Salı günü AKM Tiyatro Salonunda sanatseverle buluşuyor. Modern hayattaki iletişimi, umudu ve coşkuyu beş farklı koreografi üzerinden seyirciye aktaran gösteride, Canberk Yıldız “Parti”, Alper Marangoz “Koz”, Huri Murphy “Neva”, Ferhat Güneş “Hep” ve Chiara Giorda “Söz” başlıklı özgün koreografileri sergileyecek. Gösterinin müzikleri Onur Seçki’ye, sahne tasarımı MDTist ve Serdar Kalmaz’a, kostüm uyarlaması Mdtist’e, ışık tasarımı ise Taner Aydın’a ait.

DERVİŞ // 13 NİSAN // AKM TİYATRO SALONU // 21.00

Atatürk Kültür Merkezi, 13 Nisan Perşembe akşamı Anadolu’nun “Derviş”i Yunus Emre’nin sevgiyi, aşkı ve gerçeği arama çabasınından ilham alınarak sahneye taşınan “Derviş” dans gösterisine ev sahipliği yapacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü iş birliğinde hazırlanan, Devlet Halk Dansları Topluluğu’nun sahneye taşıdığı “Derviş”, 13 Nisan günü Atatürk Kültür Merkezi AKM Tiyatro Salonunda sanatseverlerle buluşacak.  Anadolu’nun gözü, kulağı, söyleyen, konuşan dili olan Yunus Emre’nin yaşam öyküsünden ilham alınarak hazırlanan 80 dansçının yer aldığı görkemli gösteri, büyük ozanın eşsiz mirasına bir saygı duruşu niteliği taşıyor. 

HIRÇIN KIZ // 14, 15 NİSAN // AKM TİYATRO SALONU // 20.30

William Shakespeare’in en ünlü oyunlarının başında gelen Hırçın Kız, İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımıyla Atatürk Kültür Merkezinde 14 ve 15 Nisan tarihlerinde AKM Tiyatro Salonunda tiyatroseverlerle buluşuyor. Oyun, Sinyor Battista’nın biri fevkalade hırçın ve dik başlı, diğeri uysal ve uyumlu iki kızının evlilik maceraları çevresinde dönüyor. Battista’nın huysuz büyük kızı Katerina kocaya varmadan, küçük kızı Bianka’nın evlenmesine izin vermeyeceğini açıklar. Küçük kızın talipleri, bu kilidi açması için Petrukio’ya başvurur. Petrukio hem evlenip kadının yüklü çeyizine konmak, hem de onu terbiye edip uysallaştırma iddiası ile işe girişirken, Bianka’nın talipleri de türlü yöntemlerle genç kıza yaklaşmaya, gönlünü çelmeye çalışır. Katerina’nın erkek egemen çevreye ayak direme çabası ile Bianka’yı elde etmek için kurulan düzenler, bir çeşit anafor oluşturacaktır.

İSTANBUL DEVLET SENFONİ ORKESTRASI // 14 NİSAN // TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.30

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası DenizBank Konserleri kapsamında 14 Nisan’da en beğenilen filmlerinin efsane bestelerini ‘İtalyan Film Müzikleri’ konseriyle Atatürk Kültür Merkezinde müzikseverlerle buluşturuyor. Türk Telekom Opera Salonunda sahne alacak İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, İtalyan bestecilerin imzası bulunan efsanevi film müziklerinden oluşan bir repertuvarla seyircinin karşısına çıkacak. Şef Ender Sakpınar önderliğinde gerçekleşecek konserde, Tülay Uyar hatip soprano olarak sahne alacak. 

ŞEHNAZBÛSELİK // 16 NİSAN // AKM TİYATRO SALONU// 11.30

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, Şehnazbûselik’i Türk musikisinin neoklasik dönemine ait eserlerden oluşan bir repertuvarla 16 Nisan Pazar günü AKM Tiyatro Salonunda  sanatseverlerle buluşturuyor. Mehmet Hulusi Yücebıyık yönetimindeki koro, konserin ilk bölümünde bestesi Nalizade Ali Dede’ye, ağır ve yürük semaileri Zekai Dede Efendi’ye ait şehnazbuselik makamından eserler seslendirecek. Konserin ikinci bölümünde ise solistler Anıl Yurttaş ve Aybige Demir Okan, acemaşiran ve hicaz makamında şarkıları müzikseverlerle buluşturacak. Konserde ayrıca karcığar makamından şarkılar ve köçekçeler de yer alacak. Klasik Türk Müziği sevenler, karcığar köçekçelerin içinde Bekir Ünlüataer’den gazel dinleme şansı da bulacak.

İSTANBUL’DA RAMAZAN // 16 NİSAN // TÜRK TELEKOM OPERA SALONU// 21.00

Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Sanatçıları, İstanbul’daki eski ramazanların ruhunu yansıtacak İstanbul’da Ramazan konseriyle 16 Nisan Pazar günü Türk Telekom Opera Salonunda sahne alıyor. Eski ramazanlar, saraydan konaklara, kahvehanelerden sokaklara şiirler, şarkılar ve anektodlarla seyirciyi geçmişte bir yolculuğa çıkaracak. Mehmet İhsan Özer’in sanat yönetmenliğini ve şefliğini üstlendiği konserde, Ahmet Özhan, Ömer Faruk Belviranlı, Bekir Ünlüataer ve İsmail Altunsaray solist olarak yer alacak. Özata Ayan’ın kaleme aldığı ramazan gelenekleri, Mehmet Önder’in anlatıcılığında seyirciyle buluşacak.

AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİNDE BU HAFTA

ERKEN MÜZİK ATÖLYESİ // 11, 12, 14, 15 NİSAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 14.00, 14.00, 14.00, 12.00

Çocukları erken yaşta müzikle tanıştıran Erken Müzik Atölyesi, davuldan metalofona, ritim çubuklarından üçgen zillere pek çok çalgıyı küçük sanatçıların hayatına sokuyor. Çocuklar bu sayede hem ritim duygularını geliştiriyor hem de bir orkestranın parçası olma, el-göz-beyin koordinasyonunu geliştirme ve konsantrasyonu artırma gibi kazanımlar elde ediyor. Eğitmen Eda Kocatürk’ün yönetimindeki atölyede müzikle tanışan 4 ve 6 yaş arası çocuklar, oyun ve müzik aracılığıyla keyiflerine keyif katıyor.

 ÇOCUKLAR İÇİN YARATICI DRAMA ATÖLYESİ // 11, 12,13,14 NİSAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ  // 16.00

AKM, 4 -6 yaş aralığındaki çocuklara yaratıcılığı çok yönlü kazanmaları amacıyla, çocukların sosyal becerilerini geliştiren Yaratıcı Drama Atölyesi düzenliyor.   Çocuklara hayal kurmayı, rol yapmayı, topluluk içerisinde güvenle kendini ifade etmeyi deneyimleten atölye sonrasında minikler, iletişim ve dil becerilerini geliştirmelerinin yanı sıra konsantrasyon, iş birliği, aktif görev alma konularında sanat yoluyla güçleniyor.

RİTİM ATÖLYESİ // 11, 12, 14, 15 NİSAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 15.00, 15.00,15.00, 11.00

Ritim Atölyesi, çocuklara hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim sunuyor. Eğitmen Eda Kocatürk yönetiminde düzenlenen atölyede çocuklar, kendilerine dağıtılan vurmalı çalgılarla önce ritim kalıplarını öğreniyor, sonrasında toplu olarak oluşturdukları ritim grupları ile çalınan müziğe eşlik ediyor. Atölye, çocukların içlerindeki müzisyeni ortaya çıkarmaları için güzel bir fırsat yaratıyor. 

ÇOCUKLAR İÇİN UKULELE ATÖLYESİ // 15 NİSAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 16.00

AKM Çocuk Sanat Merkezindeki Ukulele Atölyesi, müziksever minikleri yepyeni bir enstrümanla tanıştırıyor. Ukulelenin temel akorlarını ve parmak kombinasyonlarını öğrenen çocuklar, atölye için belirlenen şarkıyı hep birlikte çalıp söylüyor. Her atölyede yepyeni bir şarkıyla tanışan çocuklar doyasıya eğlenirken, aynı zamanda geniş bir ukulele repertuvarına da hâkim oluyor.

RESİMLE TANIŞIYORUM ATÖLYESİ // 11, 12, 15, 16 NİSAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 16.00, 16.00, 11.00, 11.00

AKM Çocuk Sanat Merkezinde Metin Ceyran’ın eğitmenliğinde düzenlenen ‘Resimle Tanışıyorum’ atölyesi, 4–6 yaş arasındaki minikleri sanatın büyülü dünyasıyla buluşturuyor. Her atölyede farklı bir temayla resimler yapan çocuklar, zihinsel, fiziksel ve ruhsal yönden de gelişiyor.

RESİM SEVİNCİ ATÖLYESİ // 11, 12, 15, 16 NİSAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 15.00, 15.00, 12.00, 12.00

Metin Ceyran ile Resim Sevinci Atölyesi, AKM Çocuk Sanat Merkezinde geleceğin ressamlarını yetiştiriyor. Farklı temalarda benzersiz resimlere imza atan 7-11 yaş aralığındaki çocuklar, duygu ve düşüncelerini kâğıda aktarırken, zengin iç dünyalarını da boyayla dışa vuruyor.

MİNİ BALE ATÖLYESİ // 15, 16 NİSAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ  // 13.00

Can Kandara eğitmenliğinde AKM Çocuk Sanat Merkezinde gerçekleşen Mini Bale Atölyesi, 4 ve 5 yaşlarındaki geleceğin sanatçılarını küçük yaştan itibaren sanatın güzellikleriyle tanıştırıyor. Atölyede çocuklar dans ve ritim becerilerini artırmanın yanı sıra bale figürlerinin sağladığı düzen ve ölçüyle el, kol ve bacak koordinasyonlarını geliştiriyor, canlandırılan masal ve hikâyeler ışığında hayal güçlerini zenginleştiriyor ve daha düzgün, dengeli ve kuvvetli bir bedene sahip oluyor.

ÇOCUKLAR İÇİN DANS ATÖLYESİ // 15, 16 NİSAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 15.00, 16.00

Yaratıcılığı dışa vurmanın en güzel yollarından biri olan dans çocuklarla buluşuyor. AKM Çocuk Sanat Merkezinde Can Kandara’nın eğitmenliğinde 7-12 yaş aralığındaki çocuklar, popüler şarkılar eşliğinde hep birlikte çeşitli kombinasyonlar oluşturup, özgün dans hareketleri ortaya çıkarıyor. Çocuklar müziğin ve dansın büyüsüyle coşarken, aynı zamanda beden koordinasyonları ve ritim duyguları da gelişiyor.

ÇOCUKLAR İÇİN YARATICI DANS ATÖLYESİ // 15, 16 NİSAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 14.00, 15.00

AKM Çocuk Sanat Merkezindeki Yaratıcı Dans Atölyesi, 4-6 yaş aralığındaki minik sanatseverlere yaratıcılıklarını dans yoluyla ifade etme fırsatı sunuyor. Sevdikleri müzikler eşliğinde basit dans hareket kombinasyonlarıyla tanışan çocuklar, dans ederken doğaçlama yapmayı ve hayal güçlerini kullanmayı da öğreniyor. Minik dansçılara yaşıtlarıyla gönüllerince dans ettikleri keyifli bir deneyim sunan Can Kandara’nın eğitmenliğini üstlendiği atölye, çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkıda bulunuyor.

ÇOCUKLAR İÇİN DRAMA ATÖLYESİ // 11,12,13,14 NİSAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 15.00

Çocuklar İçin Drama Atölyesinde 7–11 yaş arasındaki çocuklar hayal güçlerini sahneye yansıtıyor. AKM Çocuk Sanat Merkezindeki atölyede rol yapmayı, canlandırmayı, doğaçlamayı öğrenen çocuklar, bir olaydan yola çıkıp farklı maceralara atılıyor. Atölye, çocukların sosyal beceri, iletişim ve özgüven gibi konularda yaratıcılıklarının gelişmesine eğlenceli bir yöntemlerle katkı sağlıyor.

CAZ DANS ATÖLYESİ // 15,16 NİSAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 16.00, 17.00

Atatürk Kültür Merkezi, 6 -8 yaş aralığındaki çocukları dünyanın en seçkin caz eserleriyle buluşturuyor.  Caz Dans Atölyesinde çocuklara önce caz eserlerini dinliyor, ardından yeni dans cümlelerini öğreniyor. Son olarak müzikle birleştirilen cümleler bir dans koreografisine dönüştürülerek çocukların yeni öğretileriyle bir dans performansı sergileniyor. Bu kısa performans da bir videoya dönüştürülerek ailelere hediye edilerek, eğlence dolu Caz Dans Atölyesi keyifli bir anı haline geliyor.

BASKI ATÖLYESİ // 15 NİSAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 13.00

AKM Çocuk Sanat Merkezi, 10-12 yaş aralığındaki çocuklara özel baskı atölyesi düzenliyor. 15 Nisan Cumartesi günü gerçekleşecek Baskı Atölyesi’nde çocuklar, strafor kalıplardan kendi desenlerini tasarlayarak; geleneksel yazmalardaki baskıların nasıl yapıldığı, motiflerin neyi anlattığı gibi geleneksel kumaş baskısı tekniklerini öğrenecekler.

YAPRAKLARLA PATİLİ DOSTLARIM // 15 NİSAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 14.00

#hermamabirnota” projesi kapsamında hem sokak hayvanlarına destek sağlayan hem de çocuklara ilgi çekici etkinlikler sunan Atatürk Kültür Merkezi, 15 Nisan Cumartesi günü, 6 -8 yaş aralığındaki çocuklara yönelik Yapraklarla Patili Dostlarım atölyesine ev sahipliği yapıyor. Proje kapsamında gönüllü öğretmenlik üstlenen Nurgül Kocatürk koordinatörlüğünde gerçekleşecek atölyede, çocuklar yapraklarla kolaj çalışması yaparak o atölye için seçilmiş hayvan görselini oluşturacaklar. Çocukların psikomotor becerilerini ve hayal gücünü geliştirecek bu atölyede minikler aynı zamanda oluşturduğu hayvanla ilgili bir şarkı da öğrenecekler.

KENDİ TAKIMI KENDİM TASARLIYORUM // 15 NİSAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 16.00

AKM Çocuk Sanat Merkezinde 15 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek Kendi Takımı Kendim Tasarlıyorum atölyesi ile çocuklar çeşitli boncukları kullanarak kolye veya bileklik yapımını deneyimleyecekler. Sokak hayvanlarına destek amacıyla geliştirilen #hermamabirnota projesi kapsamında atölyenin eğitmenliğini Nurgül Kocatürk gönüllü olarak üstleniyor.

PİYANO İLE TANIŞIYORUM// 15 NİSAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 14.00

Atatürk Kültür Merkezi, çocukları piyano ile tanıştırıyor. 15 Nisan Cumartesi günü AKM Çocuk Sanat Merkezinde gerçekleştirilecek Piyano ile Tanışıyorum atölyesi, 4 -11 yaş aralığındaki çocuklara yepyeni deneyimler sunuyor. #hermamabirnota projesi kapsamında gönüllü öğretmenlik üstlenen Eda Kocatürk tarafından koordine edilecek atölyede çocuklar, piyano hakkında bilgi edindikten sonra kısa bir resital dinleyecek. Ardından piyano çalgısını deneme fırsatları olacak. 

MARAKAS YAPIMI // 15 NİSAN // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 15.00

Çocuk Tasarımcılar Kulübü, 5-7 yaş grubu çocuklara atık malzemeler kullanarak kendi müzik aletlerini tasarlamanın yolunu gösterecek. AKM Çocuk Sanat Merkezindeki marakas yapım atölyesinde çocuklar hem plastik tabaklar ve renkli kağıtlarla bir müzik aleti yapmanın tadını çıkaracak hem de geri dönüşüm konusunda farkındalık edinecek. Atölye sonunda çocuklar kendi ürettikleri çalgılarla müzik yaparak doyasıya eğlenecek.

Detaylı bilgi için https://akmistanbul.gov.tr/ adresi ziyaret edilebilir. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni