Nürburgring’de sezonun şampiyonu Emir Aşarı

Üç yıldır Tezmaksan’ın ana sponsorluğunda Nürburgring Dayanıklılık Şampiyonası’nda mücadele eden Emir Aşarı, takımı Max Kruse Racing ile sezonun 8. ve son yarışını ilk sırada tamamlayarak şampiyonluğa ulaştı. Şampiyonanın SP3T klasmanında takımı Max Kruse Racing ile mutlu sona ulaşan Aşarı, sezonun sekiz yarışında da podyumda yer almayı başardı.

 

Motor sporlarının büyük çekişmeye sahne olan yarışları arasında yer alan Nürburgring Dayanıklılık Şampiyonası’nda sezonun son yarışı tamamlandı. Türkiye talaşlı imalat sanayine lider eden Tezmaksan’ın desteğiyle yarışan Emir Aşarı, sezonun 8. yarışını da baştan sona dek lider götürerek kazandı ve Nürburgring’de sezonun şampiyonu oldu. Zorlu yarış sezonunda VW Golf TCR model aracıyla Max Kruse Racing takımıyla SP3T klasmanında mücadele eden Aşarı, yüzde 100 podyum başarısıyla da önemli bir istatistik elde etti.

 

“Takım olarak kazanıp takım olarak kaybedersiniz”

Nürburgring’deki son damalı bayrağı da ilk sırada görerek şampiyonluğa ulaşan Emir Aşarı, duygularını şu şekilde dile getirdi: “Şampiyon olmak harika bir duygu. Son yarışımız öncesi inanılmaz konsantre olduk ve şampiyonluğu alacağımıza inanmıştık. Nitekim yarış da istediğimiz gibi geçti. Yağmurda pole pozisyonunu aldık ve yarışı başından sonuna kadar lider götürdük. Takım olarak kazanıp takım olarak kaybedersiniz. Bu kenetlenmenin verdiği avantajla bu sezon yarış bitirme ve podyum yapma oranımız yüzde 100’dü. Özellikle bu derece titizlikle bakım yapılan araçlarla daha önce yarışma imkanı bulmamıştım. Bunun avantajıyla yıl boyunca hiçbir majör teknik sorunla karşılaşmadık. Takım arkadaşım Andrew Engelmann ve benim için şampiyonluk bir rüyaydı. Bu sene Tom Coronel ile Benny Leuchter gibi büyük isimlerle de aynı aracı paylaşma şansımız oldu ve üstüne Frederic Yerly son iki yarışta bize katıldı. Her birinden çok şey öğrendik. Bu takımın bir parçası olmaktan sonuna kadar gurur duyuyorum. Ana sponsorum Tezmaksan ailesine de ne kadar teşekkür etsem az. Bu ekonomik şartlarda onlar olmadan böyle bir şeye kalkışmak sadece hayal olurdu. Seneye aynı takımla aynı pistte yeni bir şampiyonluk için mücadeleyi sonuna kadar bırakmayacağım.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni