Mehmet Özkan D-Smart’ın konuğu oldu

D Smart’ta yayınlanan 2022 Dünya Kupası’na özel Kupa Günlüğü programına spor yorumcusu ve yazar Mehmet Özkan konuk oldu.

 

Mehmet Özkan, Murat Açıkgözoğlu ile Cumhuriyet’in 100. yılına özel yazdıkları ‘Türk Futbolunun 100 Akı’ isimli kitabını tanıttı.

 

Türk futbolunun tarihine geçmiş isimlerin konu edildiği kitabı anlatan Mehmet Özkan, “Cumhuriyet’in ve Türk futbolunun 100. yılında böyle bir eser çıkartmak istedik. Kitabı hazırlamamız yaklaşık 14-15 ay sürdü. Böyle bir liste yapıldığı zaman mutlaka şu isim, bu isim niye yok diye soruluyor. Bize göre 100 seçtik diyebiliriz. Türk futbolunu yurtdışında temsil etmiş kişiler, Avrupa Kupaları’nda başarılar kazananları, Milli Takım’la başarı yakalamış olanları seçmeye çalıştık. Özellikle liglerin Anadolu’ya yayılmasına katkısı olan Orhan Şeref Apak’a yer verdik. Ezbere bildiğimiz isimlerin dışında daha az tanınan kişilere de yer verdik. Farklı spor yazarlarının da yazdığı yazılar var. 100 yılı iyi kapsayan seçimler yapmaya çalıştık. Yaşanan olayları kahramanları ile birlikte ele almaya çalıştık. Biraz masalsı bir anlatımla kişileri ele alırken Türk futbol tarihini de anlatmaya çalıştık. Okuyucuların farklı hikayeleri bulabileceği bir kitap oldu. Sadece futbolcuları değil, futbolda emeği geçen geniş kapsamda kişileri seçtik. Kitabı yazarken bazı yanlış bilinen ya da eksik kalan olayları da gördük ve kitapta yer verdik.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni