Ege’de özel gereksinimli öğrenciler sporla buluştu

Ege Üniversitesi (EÜ) Spor Bilimleri Fakültesi, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bornova Gençlik Merkezi, Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu, Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu, Türkiye Görme Engelliler Federasyonu ve ilçe belediyelerinin ortaklığında “Engelsiz Kampüs: Spor ve Farkındalık Şenliği” düzenlendi. EÜ Büyük Spor Salonu’nda düzenlenen sosyal sorumluluk projesinin yürütücülüğünü EÜ Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü Arş. Gör. Meral Sevinç Tırpan üstlendi. Şenliğe EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, eğitmenler, engelli sporcular ve ailelerinin yanı sıra öğrenciler katıldı. Etkinlik kapsamında özel gereksinimli öğrenciler; mini voleybol, basketbol, masa tenisi, bocce, halat çekme, corn hole, etkinlik parkurları, mangala ve satranç istasyonlarında yeteneklerini sergilediler. Ardından özel gereksinimli öğrenciler, seyircilere dans gösterilerini sundu.

 

“Sürdürülebilir bir proje hayata geçirdik”

Sosyal sorumluluk projesi hakkında bilgi veren Arş. Gör. Meral Sevinç Tırpan, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla böyle bir etkinliği hayata geçirdik.        Bu anlamlı günde düzenlediğimiz organizasyona yüzlerce engelli sporcu katıldı. Etkinliğimizde, üniversite öğrencilerimizde bu konu hakkında farkındalık oluşturmayı amaçladık. Bu gibi etkinliklerle üniversite öğrencilerimize farklı bakış açıları kazandırarak, kendi alanlarıyla ilgili engelliler özelinde çalışmalar gerçekleştirebilmelerini temenni ediyoruz. Özel sporcular il temsilcisi olan Ersin Engin ile bir ders kapsamında filizlenen ve paydaşlarımızın katılımlarıyla düzenlenen bu organizasyona öncülük etmek benim için gurur vericiydi. Sürdürülebilir bir proje olarak gerçekleştirdiğimiz şenliğimizle üniversite öğrencilerimiz, özel ve güzel arkadaşlarla daha sık bir araya gelerek, projemizin ayak seslerini duyuracaklar” dedi.

 

Şenlik hakkında bilgi veren Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Ersin Engin, “2022 yılında İzmir’de Bölge Şampiyonaları kapsamında yaklaşık sekiz etkinlik gerçekleştirdik. Bugün de Ege Üniversitesi bizlere kapılarını açtı. Buradaki katılımcıların varlığı bizim için çok önemli. Etkinliğimizi geleneksel hale getirmek istiyoruz. Şenliğimizi düzenlememize imkân sağlayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’a, Federasyon Başkanımız Birol Aydın’a, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Timuçin Gençer’e ve Spor Bilimleri Fakültesi Arş. Gör. Meral Sevinç Tırpan’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Birimi Şube Müdürü Enver Yılmaz ise, “Bu etkinliği Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ile birlikte organize ettik. Şu anda dört farklı engelli grubumuz olan özel sporcular, işitme engelliler, görme engelliler ve bedensel engelliler bulunuyor. Ev sahipliğinden ötürü Ege Üniversitesi’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Şenlik sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan tarafından sporculara katılım belgeleri ve madalyaları takdim edildi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni