Kalp yogasıyla kalp sağlığına dikkat çektiler

Nilüfer Belediyesi, 29 Eylül Dünya Kalp Günü’nde Nilüfer Belediyespor ve Medicana Bursa Hastanesi iş birliğiyle kalp yogası eğitimi düzenledi. Altınşehir Kaykay Parkı’ndaki eğitime katılanlar, gün batımı eşliğinde yoga yaptı.

 

Nilüfer Belediyesi’nin yaz boyunca açık alanda gerçekleştirdiği ve büyük ilgi gören yoga eğitimi bu kez, 29 Eylül Dünya Kalp Günü kapsamında düzenlendi. Nilüfer Belediyespor ve Medicana Bursa Hastanesi iş birliğiyle Altınşehir Mahallesi’ndeki Kaykay Parkı’nda gerçekleştirilen “Kalp yogası” eğitimine mahalle sakinleri katıldı. Matını alıp parka gelen Nilüferliler, gün batımı eşliğinde yoga yaptı. Ali Hürcan eğitmenliğinde ilk olarak doğru nefes alma teknikleri yapan katılımcılar, ardından karma yoga hareketleri yaptı. İnsan sağlığına birçok faydası olduğu bilinen yoga hareketlerini yapan katılımcılar, günün stresinden arınıp, form tuttu. Eğitmen Ali Hürcan, eğitimin son bölümünde büyüleyici bir sesi olan handpan perküsyonu çalarak da, eğitime katılanların ruhunu dinlendirdi.

 

Medicana Bursa Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Aysel Aydın Kaderli, dünyadaki en ölümcül hastalıklardan birinin kalp hastalıkları olduğunu belirterek, kalp yogasının önemine değindi. Kaderli, “Kalp sağlığını koruyabilmek için yapılabilecek en uygun etkinliklerden biri kalp yogasıdır. Sporun her şekli kalp sağlığına faydalı ancak kalp yogası, stres yönetebilme, zihinsel ve solunumsal faydalarıyla ayrı bir öneme sahip” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni