Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, Biotrend'in sukuk ihracını gerçekleştirdi

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, yürüttüğü yatırım bankacılığı faaliyetleri çerçevesinde sürdürülebilir enerji üretimi, entegre atık yönetimi ve karbon kredisi ticareti faaliyetleri yürüten Biotrend’in 60 milyon TL tutarlı, 91 gün vadeli sürdürülebilir sukuk (kira sertifikası) ihracını gerçekleştirdi.

 

Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma hedefleri kapsamında çalışmalarına hız kesmeden devam eden Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, yürüttüğü yatırım bankacılığı faaliyetleri çerçevesinde  sürdürülebilir enerji üretimi, entegre atık yönetimi ve karbon kredisi ticareti alanlarında faaliyet gösteren Biotrend’in  60 milyon TL tutarlı, 91 gün vadeli ihracını Ziraat Yatırım Menkul Değerler’in satış aracılığıyla, SPK’nın Yeşil Borçlanma Aracı, Sürdürülebilir Borçlanma Aracı, Yeşil Kira Sertifikası, Sürdürülebilir Kira Sertifikası Rehberi’ne uygun olarak sürdürülebilir sukuk ihracı şeklinde gerçekleştirdi.

 

Gerçekleştirilen sukuk ihracı ile ülkemizde yeşil dönüşüm odaklı yatırımların hızlanması adına önemli bir iş birliğine imza attıklarını vurgulayan Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Öztop, “Bu ihraçtan sağlanan fon, biyokütle kaynaklı yenilenebilir enerji üretimi, enerji verimliliği, döngüsel ekonomiye uyarlanmış ürünler ve üretim teknolojileri, kirliliğin önlenmesi ve kontrolü için çalışan, iklim değişikliğiyle mücadele eden, doğa dostu projeler için kullanılacaktır. Biz de Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası olarak ülkemizin yeşil dönüşümünü destekleyerek düşük karbon ekonomisine geçişinde katkı sağladığımız için mutluyuz, bu tür çalışmalarımıza tüm gayretimizle devam edeceğiz.” dedi. 

 

Sukuk ihracıyla finansman kaynaklarını çeşitlendirdiklerini söyleyen Biotrend CEO’su Özgür Umut Eroğlu, “Biotrend olarak biyodöngüsel ekonomi odaklı faaliyetlerimize ve yapmakta olduğumuz yatırımlarımıza hız kesmeden devam etmekteyiz. Söz konusu ihraç işleminin, şirketimizin Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile hizalanmış sürdürülebilirlik stratejisi ışığında belirlediğimiz yatırımlarımızın hayata geçirilmesinde kaynak çeşitliliği yaratarak önemli bir katkı sağladığını düşünüyoruz. BİST Katılım Endeksi’nde yer alan Biotrend, sukuk ihracı ile birlikte sürdürülebilirlik odaklı yatırımcılar için cazibe merkezi olmaya devam etmekte, yurt içi ve yurt dışı finansman kaynaklarını çeşitlendirmektedir.” şeklinde konuştu.

 

Söz konusu sürdürülebilir sukuk ihracı, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan Erişilebilir ve Temiz Enerji, Sanayi – Yenilikçilik ve Altyapı, Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar, Sorumlu Üretim ve Tüketim, İklim Eylemi amaçlarına hizmet etmektedir. Sürdürülebilir sukuk ihracı için hazırlanan Çerçeve Belgesi ve fonun kullanım alanları bağımsız bir sürdürülebilirlik danışmanlığı şirketi tarafından değerlendirilmiş olup İkinci Taraf Görüş Raporu kapsamında ICMA Yeşil ve Sosyal Tahvil prensiplerine uygun, etkili, amaç odaklı ve faydalı bulunmuştur.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni