Schneider Electric, 2023'ün ilk çeyreğindeki performansı ile sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığını vurguluyor

  • Schneider Electric, 2023 yılı ilk çeyrek dönem entegre raporunu yayınladı.
  • Şirket, bu dönemde güçlü bir sürdürülebilirlik etkisi yaratarak bu alandaki kararlılığını bir kez daha görünür kıldı.

 

Enerji yönetimi ve otomasyonda dünya çapında uzman olan Schneider Electric, 2023 yılı ilk çeyrek dönem entegre raporu ile birlikte Schneider Sürdürülebilirlik Etkisi (SSI) programının güncel sonuçlarını açıkladı.

Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli’nin (IPCC) iklim değişikliği konusunda küresel eylemsizliğin çarpıcı maliyetini özetleyen son sentez raporunu yayınlamasından bir ay sonra Schneider Electric’in paylaştığı güçlü sonuçlarla bu alanda aksiyon almanın önemini görünür kıldığını belirten Schneider Electric Strateji ve Sürdürülebilirlikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gwenaelle Avice-Huet, “IPCC raporu bize harekete geçmek için çok kısa bir zaman aralığı olduğunu hatırlatıyor. İyi haber şu ki, emisyonları azaltan çözümler halihazırda mevcut. Her gün, her hafta ve her üç aylık dönem önemli ve biz de bu konudaki çalışmalarımızı metodik, sistematik ve iş birliği içerisinde hızlandırmak için mümkün olan her şeyi yapıyoruz” dedi.

Schneider Electric’in SSI programı, şirketin 2025 için belirlenen Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim (ESG) hedeflerindeki ilerlemesini izliyor ve ölçüyor. Şirket, iç ve dış paydaşlarını sürdürülebilirlik konusunda aksiyon almaya teşvik etmek için bu sonuçları her üç ayda bir yayınlıyor.

2023 yılının ilk üç ayında, Schneider Electric önemli bir çevresel, sosyal ve ekonomik performans sergiledi. Bu dönemde şirketin SSI puanı 10 üzerinden 5,25 olarak gerçekleşti ve böylece, 10 üzerinden 6 olan tüm yıl hedefine ulaşmak için önemli bir gelişim göstermiş oldu. 

Şirketin SSI Etki Raporu’ndan öne çıkan gelişmelerin başında ise İklim ve Kaynaklar alanında karbon emisyonlarını koruyan veya önleyen çözümleri sayesinde müşterilerinin karbon ayak izlerini azaltmaları için sunduğu güçlü destek yer aldı. Schneider Electric 2023 ilk çeyrekte 18 milyon ton daha CO2 emisyonunun önüne geçerek toplamda 458 milyon ton ile 2025 hedefinin yarısından fazlasını gerçekleştirmiş oldu. Aynı zamanda şirketin sürdürülebilir paketleme hedefi doğrultusunda bugün paketlerinin %52’si tek kullanımlık olmayan, geri dönüştürülebilir malzemelerden üretiliyor. 

Şirket ayrıca, Bilim Temelli Hedefler Girişimi (SBTi) tarafından onaylanan yol haritası kapsamında, Schneider Electric’in değer zincirinde 2050 yılına kadar Net Sıfır hedefine ulaşma çabalarının parçası olan Sıfır Karbon Projesi’nde önemli bir ilerleme kaydetti. Schneider Electric, tüm değer zincirinde Net Sıfır olma taahhüdü veren ve SBTi tarafından onaylanan ilk şirketler arasında yer alıyor. 

 

Schneider Electric bu dönemde temiz ve güvenilir elektriğe erişim için sunduğu desteği de artırdı ve yılın ilk çeyreğinde ulaştığı toplam kişi sayısı 40 milyonu aştı. Enerji yönetimi konusunda ise toplamda yaklaşık 440.000 kişiye eğitim sundu.

Schneider Electric tüm bu çalışmalarıyla bir yandan küresel enerji talebi ile karbon emisyonlarını azaltma ihtiyacını dengelerken bir yandan da toplumları gelecekteki enerji ihtiyaçlarını sağlama ve enerjiye erişim açığını kapatmak için gerekli becerileri geliştirme konusunda güçlendirmeye devam ediyor. Şirketin bu çalışmaları uluslararası çapta bağımsız kurumlar tarafından da takdir ediliyor. Bu kapsamda son olarak Schneider Electric, küresel çapta şirketlerin sürdürülebilirlik çalışmalarını değerlendiren Corporate Knights tarafından oluşturulan Corporate Knights 2023 Global 100 Listesi’nde, kendi sektöründe 1., genel sıralamada ise 7. oldu. Şirket böylece, 2005 yılından bu yana gerçekleştirilen bu prestijli listede 12 yıldır üst üste yer alma başarısını gösterdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni