QNB Finansbank 2023 yılının ilk çeyreğinde de Türkiye ekonomisinin büyümesine katkısını sürdürdü

Orta Doğu ve Afrika bölgesinin lider finansal kuruluşu ve Katar’ın en büyük bankası Qatar National Bank Q.P.S.C.’nin Türkiye’deki iştiraki QNB Finansbank, 2023 yılının ilk üç aylık dönemine ilişkin mali tablolarını açıkladı. QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan, banka olarak yılın ilk çeyreğinde öncelikle deprem bölgesindeki yaraların sarılması için çalıştıklarını ve destek verdiklerini söyledi. Tan, QNB Finansbank’ın önümüzdeki dönemde de  reel sektörün güçlenmesi için desteklerine devam edeceklerini  sözlerine ekledi. 

Ömür Tan, şu bilgileri verdi; “Banka olarak biz de yalnızca finansçılarımız için değil tüm depremzedeler için büyük bir yardım çalışması yürüttük. Bölgeye hızla malzeme gönderdik.  Çadırkent ve konteynerlerde kalan depremzede vatandaşlarımıza destek olmaya devam ediyoruz. Bölgede özellikle Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Malatya gibi depremden en çok etkilenen şehirlerde bankacılık hizmetlerini kesintisiz sunmak amacıyla  çalışmalarımızı hızlandırarak konteyner banka şubelerimizi devreye aldık. Banka olarak 3 yıl önce başlattığımız, şubelerimizin depreme dayanıklılığını kontrol ettiğimiz proje sayesinde, deprem bölgesindeki 50 şubemizde can kaybına neden olacak bir yıkım meydana gelmedi. 

Bankacılık; deprem bölgesindeki yaşamın, ticaretin, sosyal hayatın sürmesi için çok önemli bir sorumluluğu bize yüklüyor. Deprem bölgesindeki müşterilerimizin tüketici kredisi ve kredi kartı borçlarını faizsiz olarak erteledik. QNB Finansbank olarak depremzedeler için 350 milyon TL tutarında bir destek fonu ayırdık. Bu kapsamda AFAD’a deprem bölgesinin yeniden yapılanmasına destek vermek üzere 300 milyon TL nakdi bağış yaparken, 50 milyon TL’lik kısmını da depremden etkilenen çocuklarımız ve gençlerimiz için ayırdık. Bu fonun 36 milyon TL’sini çocuklarımızın eğitimlerini kesintisiz sürdürebilmeleri için bursa dönüştürdük. Oluşturduğumuz ‘QNB Finansbank Minik Eller Büyük Hayaller Eğitim Bursu’ ile Türk Eğitim Vakfı ve Türk Eğitim Derneği aracılığı ile depremzede 350 öğrenciye tüm eğitim hayatları boyunca desteği sağlanacak.”

Tan, sözlerine şöyle devam etti: “QNB Finansbank olarak doğru stratejiler belirleyerek karlılığımızı sürdürmeye devam ettik. Türk ekonomisine katkımızı 2023 yılının ilk çeyreğinde de hız kesmeden devam ettirdik. 31 Mart 2023 itibarıyla, net krediler 2022 yıl sonuna kıyasla özel bankalar ortalamasının üzerinde bir büyüme kaydederek yüzde 9 artışla 377 milyar 449 milyon TL’ye ulaşırken, aktif toplamı aynı dönemde yüzde 6 artışla 638 milyar 294 milyon TL’ye ulaştı. 31 Mart 2023 itibarıyla, müşteri mevduatı 2022 yıl sonuna kıyasla yüzde 10 büyüme kaydederek 421 milyar 793 milyon TL’ye yükseldi, 2022 yılı sonunda yüzde 60 seviyesinin üzerinde olan TL mevduatın toplam mevduat içindeki payı, 2023 yılının ilk üç aylık döneminin sonunda da yüzde 60 seviyesinin üzerinde gerçekleşti.  2023 yılının ilk üç aylık döneminde, net dönem kârımız  ise 6 milyar 633 milyon TL seviyesinde gerçekleşti.“

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni