Arabian Travel Market, 2.000'den fazla katılımcıyı, 150'den fazla ülkeden temsilcileri ve Dubai'ye beklenen 34.000 katılımcıyı ağırlayacak.

  • Orta Doğu’nun önde gelen uluslararası seyahat ve turizm etkinliği ATM 2023’de, seyahat sektörü ‘Net Sıfıra Doğru Çalışmayı’ keşfedecek
  • Arabian Travel Week 2023 etkinlikleri arasında Arap Seyahat Pazarı (ATM), Arap Uluslararası Lüks Seyahat Pazarı (ILTM)ve Küresel İş Seyahati Birliği (GBTA) oturumlarının yanı sıra, uluslararası ve bölgesel pazarlara odaklanan oturumlar da yer alacak.
  • Bu yıl 30.su gerçekleştirilecek olan ATM 2023’ün sergi katılımcıları tüm gösteri sektörlerinde yaşanan büyüme büyüme sayesinde geçen yıla göre yüzde 27 artarken, konuşmacılar arasında Emirates’ten Sir Tim Clark gibi sektör liderleri yer alıyor.
  • Seyahat ve turizm sektörleri için bir kilometre taşı olarak kabul edilen ATM’nin 30. Yıl etkinliği, 1-4 Mayıs 2023 tarihleri arasında Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleşecek.

Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri: Arabian Travel Market (ATM) 2023, 1 Mayıs Pazartesi – 4 Mayıs Perşembe tarihleri arasında küresel seyahat, turizm ve otelcilik sektörlerinden geniş bir grubu Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) ağırlayacak. Etkinlik 30. Yılında, 2 bin’den fazla katılımcıya, 150’den fazla ülkeden temsilciye ve yaklaşık 34 bin katılımcıya ev sahipliği yapacak.

BAE Dubai Ekonomi ve Turizm Departmanı (DET) ile işbirliği içinde Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde (DWTC) gerçekleşecek olan bu yılki etkinlik, bir kez daha BAE’nin yıllık Arap Seyahat Haftası’nın en önemli bileşenini oluşturacak.

ATM 2023, ‘Net Sıfıra Doğru Çalışmak’ başlığı doğrultusunda, katılımcıların küresel seyahat sektörünün karbondan arındırma yolculuğunu hızlandırma potansiyeli ile yeni bağlantılar kurabilecekleri, bilgi paylaşabilecekleri ve yenilikleri sergileyebilecekleri bir forum sunacak.

Reed Fuarcılık (RX) Orta Doğu Genel Müdürü ve WTM, IBTM ve RX Portföy Direktörü Vasyl Zhygalo, “Bu baharın başlarında çok başarılı olan WTM Afrika ve WTM Latin Amerika’nın ardından, uluslararası seyahat topluluğunun Arabian Travel Market ile etkileşime girdiğini görmek harika. Tüm sergi alanlarında katılımcı büyümesinde güçlü bir artış gördük ve bölgedeki Covid kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından Çinli meslektaşlarımızı yeniden ağırlayabilmek heyecan verici.Sürdürülülebilirlik ile birlikte, seyahat endüstrisi ve WTM ve IBTM etkinlik portföylerinde giderek artan bir endişe nedeniyle, ATM 2023’ün “Net Sıfıra Doğru Çalışmak” teması ve fuarda bu konu etrafında sergilenen trendler ve fırsatlar ile etkileşime geçmek ve geniş iş yelpazesini keşfetmek sektör için hiç bu kadar önemli olmamıştı.” şeklinde konuştu.

ATM 2023’ün, sürdürülebilir seyahat trendleri, sorumlu turizm ve sektör açısından kritik konular hakkında bilgiler sunacak alanlarında uzman kamu ve özel sektör konuşmacıları için bir platform sağlayağını belirten Arabian Travel Market Orta Doğu Direktörü Danielle Curtis ise ”Örneğin, ATM Global Sahnesinde gerçekleştirilecek açılış oturumumuza katılacak bakanlar, politika yapıcıların seyahatin iklim kriziyle nasıl başa çıkabileceği konusunda tartışacak. CNN’den Eleni Giokos’un moderatörlüğünü yapacağı bu panelde BAE Ekonomi Bakanı Abdulla Bin Touq Al Marri; Ürdün Turizm ve Eski Eserler Bakanı Makram Mustafa Abdul Karim El Kaisi; Lübnan Turizm Bakanı Walid Nassar ve UNDRR Arap Devletleri Başkanı Sukit Mohanty, sektörümüzün net sıfıra doğru nasıl çalıştığını keşfetmek için bir araya gelecek.” dedi.

Tüm gösteri sektörlerinde yaşanan büyüme doğrultusunda, ATM 2023’e sergi ile katılımcıların sayısı ise geçen yıla göre yüzde 27 artarken, Orta Doğu (%15,1 artış), Avrupa (%30,9 artış), Asya (%18,6 artış) ve Afrika (%44,7 artış) için görülen bölgesel artışların yanı sıra, yüzde 57,9 oranında büyüyen Seyahat Teknolojileri ve %23,5 oranında büyüyen otelcilik sektörü ATM 2023’te temsil edilecek.

Çinli katılımcılar ve seyahat uzmanları da ülkenin bu yılın başlarında yaşanan Covid ile ilgili seyahat kısıtlamalarını kaldırmasının ardından ATM 2023’e dönüyor. Çin, 155 milyon turistin yurtdışında 250 milyar dolardan fazla harcadığı 2019’da dünyanın en iyi kaynak pazarı oldu ve CNN Çin’in yurtdışına giden pazarının 2023 yazına kadar ayda yaklaşık altı milyon seyahatçiye ulaşacağını tahmin ediyor.

Güneydoğu Asya ve Hindistan da bu yılki etkinlikte öne çıkacak ülkeler arasında yer alıyor. Hindistan Merkez Bankası’na (HMB) göre, Hindistan vatandaşları 2022’nin ilk dokuz ayında Covid öncesi rakamlara kıyasla yaklaşık yüzde 43 artışla denizaşırı seyahatlere 10 milyar dolar ile rekor miktarda harcama yaptılar. Diğer tahminler, yıllık yurtdışına giden yolculuk sayısının 2024 yılına kadar toplam değeri 42 milyar doların üzerinde olan 27 milyondan fazla olacağını gösteriyor.

Suudi Arabistan da ATM 2023’te önemli bir varlığa sahip olacak. Hükümet verilerine göre Krallık, geçen yılın ilk dokuz ayında diğer Arap ülkelerinden daha fazla uluslararası geliş kaydetti ve bu dönemde 18 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırladı. Suudi Arabistan’daki turizm harcaması, 2022’cı yılın ilk yarısında 7,2 milyar dolara ulaştı.

ATM ayrıca 30. yılı kutlamak için, RX’in (Reed Exhibitions) sürdürülebilir etkinlikler sunma taahhüdünü güçlendirmek üzere tasarlanmış özel bir sürdürülebilirlik taahhüdünü açıklayacak. ATM’nin net sıfıra doğru yolculuğunu belirlemenin yanı sıra, bu taahhüde, 2030 yılına kadar net sıfıra doğru çalışan ATM için operasyonel bir rehber sunan yeni bir oyun kitabı da eklenerek, katılımcılara fuar öncesinde, sırasında ve sonrasında çevresel etkilerini azaltmak için bir çerçeve sunulacak.

Dubai Turizm ve Ticaret Pazarlama CEO’su Issam Kazim, “Bu yılki ATM temasının turizm için daha iyi bir gelecek inşa etmek üzere sürdürülebilirliğe odaklanması hedeflerimizle gerçekten uyumlu. 2023 yılı BAE’nin Sürdürülebilirlik Yılı olduğu ve Dubai’nin BM İklim Değişikliği Konferansı COP28’e ev sahipliği yapacağı için, bu tema bizim için daha da büyük önem taşıyor. Dubai, karbon ayak izini azaltma ve daha çevreye duyarlı bir turizm endüstrisi yaratma stratejileriyle, Dubai’yi ziyaret etmek, yaşamak ve çalışmak için dünyanın en iyi şehri yapmak üzere vizyoner liderliğimizin tutkusuyla uyumlu olarak bu alanda önemli adımlar attı. Küresel turizm ve MICE segmentlerinde yaşanan ivme hızlanmaya devam ediyor ve sektör için sürdürülebilir büyüme ve uygulamalara, daha gelişmiş, işbirliğine dayalı, kapsayıcı ve uzun vadeli bir yaklaşım arayışını memnuniyetle karşılıyoruz.” şeklinde konuştu.

Fuarda bu yıl ayrıca, sonuçları ATM 2023 Best Stand Awards kapsamında açıklanacak olan ‘ATM Sürdürülebilir Stand Ödülü’ de yer alacak. Başvurular, tedarikçi seçimi, malzeme kullanımı, operasyonel verimlilik ve hatta fuar sona erdikten sonra stantlara ne olacağı dahil olmak üzere çok çeşitli sürdürülebilirlik kriterine göre değerlendirilecek.

ATM 2023 kapsamında Global Sahne (Global Stage) ise sürdürülebilirlik temasını desteklemek için, oteller ve konaklama, havacılık ve ulaşım, MICE ve iş seyahati, yatırım, sorumlu turizm, iş gücü çeşitlendirmesinin yanı sıra, gemi yolculukları, sağlıklı yaşam, kültür turizmi ve cazibe merkezlerini içeren gelişmekte olan sektörler gibi turizm sektörü için önemli konulara odaklanan bir dizi oturuma ev sahipliği yapacak. Bu yılki etkinlikte ayrıca ATM Seyahat Teknolojileri Sahnesi’nde yapay zeka, metaverse, kripto para birimi ve büyük veri gibi en son inovasyonların çevreye duyarlı turizmi nasıl yönlendirdiği sergilenecek.

ATM’nin tamamen yenilenen Sürdürülebilirlik Merkezi, en son sürdürülebilir seyahat trendlerine ve inovasyonlara odaklanan oturumlara sahne olurken, konferans ortağı Plug and Play’in ev sahipliği yaptığı ATM 2023 Start-up Yarışması’nda girişimciler ‘Sürdürülebilir Teknoloji Sunumu Savaşı’nda kıyasıya mücadele edecek.

Gelişen üst düzey turizm alanındaki trendleri ve fırsatları keşfedecek olan International Luxury Travel Market (ILTM) Arabistan da ATM 2023 ile birlikte geri dönüyor. YouGov tarafından yayınlanan pazar araştırmasına göre, lüks seyahat öncelikleri açısından BAE’de yaşayanların yüzde 25’i eğlence ararken, %19’u birinci sınıf konaklama yerlerine seyahat rezervasyonu.

ATM 2023 kapsamında ayrıca The International Tourism & Investment Conference (ITIC), the International Congress and Convention Association (ICCA) ve the Global Business Travel Association (GBTA) oturumları da düzenlenecek.

ATM 2023 kapsamında ayrıca Arabistan Uluslararası Lüks Seyahat Pazarı’nın (ILTM) yanı sıra Uluslararası Turizm ve Yatırım Konferansı (ITIC), Uluslararası Kongre ve Konvansiyon Derneği (ICCA) ve Küresel İş Seyahati Birliği (GBTA) oturumları öne çıkarken, Hindistan, Çin ve Körfez ülkelerinin kilit pazarlarına ve informal hızlı ağ oluşturmaya odaklanan oturumlar da yer alacak.

Emirates Ticari Genel Müdür YardımcısıAdnan Kazim, “ATM ile gerçekleştirdiğimiz 30 yıllık ortaklık ve bağlılığı kutlarken, bu etkinliğin evrimini ve küresel aşamada artan önemini görmek dikkat çekici. ATM’in büyümesinde ve bir endüstri etkinliği olarak fikir paylaşımının güçlendirilmesinde oynadığımız rolün yanı sıra, küresel turizmin ön saflarında yer alan Dubai’nin büyümesinden gurur duyuyoruz. Emirates bu yıl en yeni ürünlerimizi sergileyecek, endüstri ortaklarımızla bağlantı kuracak ve çevresel etkimizi ve sürdürülebilir havacılık uygulamalarımızı en aza indirmeye olan bağlılığımızı gösterecek.” dedi.

IHG Hotels & Resorts Genel Müdürü Haitham Mattar, ise “ATM 2023’ün resmi otel ortağı olarak, 30. Yıl etkinliklerini heyecanla bekliyoruz. Bölgedeki geniş otel portföyümüzü sergilemek, yeni ve gelecek otelleri tanıtmak ve hem eğlence amaçlı hem de iş amaçlı seyahat edenler için yeni ‘IHG One Rewards’ sadakat teklifimizi daha da derinleştirmek için harika bir fırsat. Bu yılki etkinliğin teması olan “Net Sıfıra Doğru Çalışmak” göz önüne alındığında, otelimizde çevresel ve sosyal değişimi teşvik etme taahhütlerimizi de sergileyeceğiz. En önemlisi, otelcilik sektörü için daha büyük ve kolektif başarıyı kolaylaştırmamızı sağlamak için yeni ve mevcut ortaklar, tedarikçiler ve sektördeki meslektaşlarımızla bağlantı kurmaya odaklanacağız.” şeklinde konuştu

ATM’in 30. Yılı, dünyanın her yerinden endüstri profesyonellerinin sergiler, konferanslar, kahvaltı brifingleri, ödüller, ürün lansmanları ve ağ oluşturma etkinlikleri aracılığıyla pazar fırsatlarından işbirliği yapmalarını ve yararlanmalarını sağlamaya adanmış bir etkinlik festivali olan Arabian Travel Week’in bir parçası olarak gerçekleşecek. 

ATM 2023’e ek olarak, Arap Seyahat Haftası 2023’ün himayesinde 1 Mayıs – 10 Mayıs tarihleri arasında Dubai’de; the ATM Start-up Competition, ATM Travel Tech, ILTM Arabia, GBTA Business Travel Forums, Buyer Speed Networking, the Influencer Networking Event, the Business Traveller Awards ve Dubai Food Festivali, gerçekleşecek.

Dubai Dünya Ticaret Merkezi ile birlikte düzenlenen ATM 2023’ün stratejik ortakları arasında Dubai Ekonomi ve Turizm Departmanı (DET Destinasyon Ortağı olarak), Emirates Resmi Havayolu Ortağı olarak, IHG Hotels & Resorts Resmi Otel Ortağı olarak ve Al Rais Travel ise Resmi DMC Ortağı olarak yer alıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni