Üsküdar Belediyesi,: Şiddet Mağduru Kadınlar Yazdı ve Oynadı

ŞİDDET MAĞDURU KADINLARIN YAZIP OYNADIĞI BİR VARLIK MASALI OYUNU ÜSKÜDAR’DA PERDELERİNİ AÇTI

 

KADINA YÖNELİK ŞİDDETTE HER KIYILAN CAN ÜSKÜDAR’DA YAPRAK DÖKÜMÜNE SAHNE OLDU

 

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ ŞİDDET MAĞDURU KADINLARIN YAZIP SAHNELEDİĞİ BİR VARLIK MASALI OYUNUYLA KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN TARİHİNE DİKKAT ÇEKTİ

 

Üsküdar Belediyesi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde şiddet mağduru kadınlar tarafından yazılıp oynanan Bir Varlık Masalı adlı tiyatro oyunu ile kadına yönelik şiddetin geçmişten bugüne uzanan tarihine projeksiyon tuttu.

 

Üsküdar Kadın ve Aile Danışma Merkezi’nde (ÜKAD) destek gören kadınlar tarafından yazılan ve sahnelenen Bir Varlık Masalı adlı tiyatro oyunu, İslam coğrafyasında öne çıkan Hz. Meryem, Hz. Asiye’nin hayatını sahneye taşıdı. Gördüğü şiddet nedeniyle hayatını kaybeden Özgecan Aslan’ın yaşadıklarına da dokunarak geçmişten günümüze kadına yönelik şiddeti tarihi dönüm noktalarıyla yansıttı.  Bir anlatıcının yön verdiği oyunda, şiddet nedeniyle her kıyılan can yaprak dökümü olarak nitelendirildi.

 

Hilmi Türkmen: 

“Kadınlarımızı her şeyin üstünde tutuyoruz”

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, kadına yönelik şiddetin önüne geçebilmek için Üsküdar Belediyesi olarak toplumsal sosyal sorumluluk bilinci ile çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Türkmen, “Üsküdar Belediyesi olarak kadınlarımızı her şeyin üstünde tutuyoruz. Onlara uygulanacak her türlü şiddete “dur!” demeyi vazifemiz olarak görüyoruz. Bugün burada şiddet gören kadınlarımızın yazıp oynadığı oyunla kadına yönelik şiddete ilişkin farkındalık bilinci yaratmayı hedefliyoruz. Kadına yönelik, annelerimiz, eşlerimize yönelik şiddetin toplumsal açıdan yarattığı zararlar ortada. Bu telafisi olmayan zararların daha da artmaması için tüm gücümüzle çalışmalarımızı devam ettireceğiz” dedi. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yang覺n merdiveni