TSPB’nin 8. “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” Kısa Film Yarışması’nda ilk turu geçen senaryo sahiplerine ‘Sinemanın Unsurları’ film atölyesi yapıldı

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin (TSPB), gelenekselleşen ve bu yıl sekizincisini gerçekleştirdiği ‘Kamera Elinde Geleceğin Cebinde’ Kısa Film Yarışması’nın tamamlanan ilk turunun ardından finale kalan senaryo sahiplerine ‘sinema unsurları’ konulu atölye çalışması yapıldı. 16 senaryo sahibinin katıldığı atölyede ödüllü yönetmen Ali Bilgin bilgi ve deneyimlerini anlattı, başarılı kısa film çekimi için ipuçları verdi. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Murat İri ise etkin film yapmanın ayrıntılarını ve sinematografik anlatımın gelişimini aktardı. Atölyede ayrıca sermaye piyasalarına ilişkin finansal okuryazarlık konusunda da bir oturum gerçekleşti.  

 

 Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin (TSPB) “Sermaye Piyasalarında Yatırımcı Olmak” teması ve “Filmler Kısa, Yatırımlar Uzun” sloganıyla başlatılan 8. “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” Kısa Film Yarışması’nda TSPB Ön Jürisi ve Senaryo Jürisi tarafından yapılan değerlendirme neticesinde senaryo elemesini geçen finalistler için ‘Sinema Unsurları’ konusunda bir atölye çalışması gerçekleşti. Atölye çalışmasında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünde Öğretim Üyesi olan Murat İri tarafından sinematografik anlatım konusunda, Medcezir, Ufak Tefek Cinayetler, Menajerimi Ara, Yargı gibi izlenme rekorları kıran dizilerin ödüllü yönetmeni Ali Bilgin tarafından ise kısa film çekimi konusunda teknik bilgiler verildi. Sermaye piyasalarına ilişkin Avukat İrem Cumalı tarafından verilen kısa eğitim ile atölye çalışması tamamlandı. Finale kalan senaryo sahiplerine hem kısa film alanında hem de finansal okuryazarlık alanında kitaplar hediye edildi. 

 

 Yarışmada amaç; sinemanın toplumsal dönüşümdeki gücüyle ülkemizde finansal okuryazarlık konusunda ve sermaye piyasalarına yatırım konusunda bilgi ve farkındalığı artırmak. 

 

 İlgi daha çok sinema ve iletişim öğrencilerinden… 

TSPB’nin sekizincisini düzenlediği “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” kısa film yarışmasına bu yıl farklı bir aşama eklendi. Önce senaryonun iletilmesinin, daha sonra da senaryo aşamasını geçen senaryoların kısa filme çevrilmesinin beklendiği yarışmaya ağırlıklı olarak üniversite öğrencileri başvurdu. Türkiye’nin dört bir yanından çok sayıda senaryonun iletildiği yarışmaya yapılan başvurular arasında radyo, televizyon ve sinema bölümü öğrencilerinin çoğunlukta olduğu görüldü.

 

 Filmler üç farklı jüri ekibi tarafından değerlendiriliyor

TSPB Jürisi ve Senaryo Jürisi’nin değerlendirmeleri sonrası senaryo elemesini geçen katılımcılar yarışmanın ikinci kısmında senaryolarını kısa film haline getirecekler. Bu sefer söz konusu kısa filmler, sinema ve akademi dünyasının önemli isimlerinin yer alacağı Ana Jüri tarafından değerlendirilecek. Jüride alanında uzman akademisyenlerin yanı sıra gazeteciler de yer alacak. Ana jüride; Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Kamera Kurgu Kuram ve Uygulamaları, Kurgu Atölyesi, Belgesel Film Yapımı ve Kurmaca Film Yapımı konularında dersler veren Alp Birol, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Murat İri, Hürriyet Gazetesi Yazarı Uğur Vardan, Sinema Yazarları Derneği üyesi sinema yazarı ve eleştirmeni Selin Gürel, izlenme rekorları kıran dizilerin ödüllü yönetmeni Ali Bilgin ve ünlü oyuncu Feride Çetin’in yanı sıra TSPB adına TSPB Genel Sekreteri Serdar Sürer de yer almakta. 

 

 En iyi filmi yapanlara toplamda 70 bin TL ödül

Yarışmada ödül alan birinci filme 25.000 TL, ikinci filme 20.000 TL, üçüncüye ise 15.000 TL tutarında ödül verilecek. Yarışmada, ayrıca 2014 yılından itibaren yarışmanın jüri üyesi olan ve 3 Ağustos 2019 tarihinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden sinema dünyasının önemli ismi Cüneyt Cebenoyan adına da 10.000 TL değerindeki “Cüneyt Cebenoyan Özel Jüri Ödülü” verilecek. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni