Samsung'un 2023 Neo QLED TV Serisi, Carbon Trust'tan 'Düşük Karbon' sertifikası almaya hak kazandı

Global TV endüstrisinde sahip olduğu pazar payıyla 17 yıldır dünya lideri olan Samsung, geleceğin teknolojilerini çevre dostu çözümlerle buluşturma konusunda önemli bir adım attı. Samsung 2023 model NEO QLED TV serisi, karbonsuz geleceğe geçişin hızlandırılması misyonuyla hareket eden Carbon Trust kuruluşu tarafından ‘Düşük Karbon (CO2)’ sertifikasını almaya hak kazandı.   

Samsung’un 2023 Neo QLED TV serisinde yer alan altı modeli, Carbon Trust tarafından verilen ‘Düşük Karbon (C02)’ sertifikasını almaya hak kazandı. Bu sertifika, karbon ayak izi bir önceki yıla göre daha düşük olan ürünlere veriliyor. ‘Düşük Karbon (CO2)’ sertifikası, bir ürünün karbon ayak izini ölçerken, tüm yaşam döngüsünü dikkate alıyor. Sertifika, ürünün karbon ayak izinin yıl bazında ne kadar azaldığını ortaya koyarken, uluslararası standartlara göre ürün yaşam döngüsü boyunca salınan sera gazı miktarı da değerlendiriliyor.

İngiltere merkezli uluslararası iklim danışmanlığı kuruluşu Carbon Trust tarafından verilen karbon ayak izi sertifikaları sera gazı salınım miktarının değerlendirilmesinden sonra veriliyor. Değerlendirmede uluslararası standartlar kullanılarak ürünün üretiminden atık haline dönüşmesine kadar devam eden ürün yaşam döngüsünün tamamı dikkate alınıyor. 

Hem Neo QLED 8K TV hem de Neo QLED 4K TV modelleri Düşük Karbon (CO2) sertifikası kazandı

Samsung’un 2023 Neo QLED TV modelleri, önceki modellere kıyasla kullanım esnasında enerji tüketimini azaltma konusundaki çalışmalarına istinaden bu sertifikayı almaya hak kazandı. Sertifika almaya hak kazanan altı model, üç Neo QLED 8K ve üç Neo QLED 4K ekrandan oluşuyor. Samsung, sürdürülebilirlik çalışmalarının kapsamını genişletmeye devam ederken, bu yıl 20’den fazla ürün modelinde de karbon ayak izi sertifikası almayı hedefliyor. Samsung’un yeni QLED, Crystal UHD ve OLED TV modellerinin yanı sıra monitörler ve tabela ürünlerinde de benzer sertifikaların alınması amaçlanıyor. 

Samsung, ilk ‘Düşük Karbon (CO2)’ sertifikasını Neo QLED TV Serisi ile 2021’de aldı  

Samsung Neo QLED TV, 2021 yılında 4K ve daha yüksek çözünürlüklü TV’ler kategorisinde bu sertifikayı alan ilk ekran olmuştu. QLED, Cyristal UHD ve Lifestyle TV serilerinden 11 farklı model ile 6 monitör dâhil, Samsung’un 2022 model ürün serisinden 16 farklı ürün de 2022 yılında sertifika aldı. 

Samsung Electronics Görsel Ekran Bölümü Başkan Yardımcısı Seokwoo Yong, konuyla ilgili şunları söyledi: 

“Samsung’un sürdürülebilirlik misyonunun güvenilir bir kuruluşun onayını alması mutluluk verici. Bu motivasyonla biz de ürünlerimizi gezegenimizin geleceğini düşünerek geliştirmeye devam edeceğiz. Dünyanın en büyük TV üreticisi olarak sektörümüze rol model olma sorumluluğunu taşırken, teknolojilerimizi olumlu anlamda değişim yaratmak için kullanmaya devam edeceğiz.” 

17 yıldır aralıksız bir biçimde pazar payı bakımından dünya TV endüstrisinin lideri olan Samsung, çevreci ürün ve uygulamaları ekran modelleri özelinde geliştirmeye devam ediyor.  Samsung’un 2023 TV serileriyle ilgili daha fazla bilgi için samsung adresini ziyaret etmek mümkün. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni