İranlı Sanatçı Ali Rıza Ghorbani İstanbul 4. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali’nde 4 Ekim’de AKM’de

Kültür ve Turizm Bakanlığının beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle yaygınlaştırdığı Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bünyesinde düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, 1 Ekim’de kapılarını açıyor.
 

Festivalin ilk haftasında, Türkiye’nin halk müzikleri alanında en köklü festivali olma yolunda ilerleyen İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali’nin konuğu olan İranlı sanatçı Ali Rıza Ghorbani, 4 Ekim Salı günü halk müziği ezgilerini AKM’de sanatseverlere buluşturacak. Sevilen sanatçı Yavuz Bingöl de konserde Ali Rıza Ghorbani’ye eşlik edecek.

 

Halk müziğinin, kültürümüzün en önemli ve barışçıl bileşenlerinden olduğu savıyla yola koyulan İstanbul 4. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali bu sene Beyoğlu Kültür Yolu Festivali içinde gerçekleşiyor.  Festival kapsamında 4 Ekim Salı günü, İranlı sanatçı Ali Rıza Ghorbani Türk Telekom Opera Salonu’nda sahne alacak. Ali Rıza Ghorbani, müzikseverlere eşsiz yorumu ile İran geleneksel müziğinin ve farklı kültürlerden halk müziği ezgilerinin modernize edilmiş halini sunacak. İran’dan dünyaya ulaşan etkileyici sesi ile dikkat çeken sanatçı, daha önce ülkemizde övgü alan performanslar sergilemişti. Ghorbani’ye konserde ünlü sanatçı Yavuz Bingöl de eşlik ederek, birer klasik haline gelmiş parçalarıyla müzikseverleri halk müziğine doyuracak. 

 

Türkiye’nin halk müzikleri alanında en köklü festival olma yolunda ilerleyen İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali’nin programı Yavuz Bingöl’ün sanat yönetmenliğinde Sanat Hayattır Derneği tarafından hazırlanıyor. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni