İlkokul Öğrencileri Kaplumbağa Silva Oyununu İzledi

Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında ilkokul öğrencileri Lyrobotonlu Kaplumbağa Silva adlı tiyatro oyununu izledi. Projeyle birlikte 1 ayda yaklaşık 8 bin çocuk tiyatroya götürüldü.

Çocuk ve gençlerin gelişimine katkıda bulunmak için çeşitli sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenleyen Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, merkez ve ilçelerde yapmış olduğu projeleri sürdürüyor. Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ozan Balcının talimatlarıyla Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı organizasyonunda İlkokul öğrencilerine yönelik eğitim-öğretim yılı boyunca haftanın 3 günü Van Devlet Tiyatrosunda oyunlar düzenleniyor. Proje kapsamında kent genelindeki ilkokullar Ulaşım Dairesi Başkanlığına ait otobüslerle okullarından alınarak Van Devlet Tiyatrosuna getiriliyor. Her ay bir oyunun sergilendiği Van Devlet Tiyatrosunda bu ay da çocuklar için Lyrobotonlu Kaplumbağa Silva oyununu sergileniyor.

Oyunda, deniz kıyısındaki Lyroboton Şehrine yağan kar nedeniyle üşüyen hayvanların yaşadıkları zorluk ve küçük Kaplumbağa Silva’nın hiç vazgeçmeden ateşe ulaşmak için yaşadığı maceralar anlatılıyor.
Yaklaşık 1 saatlik tek perdelik oyunda çocuklar usta oyuncular tarafından sergilenen oyunu büyük bir heyecanla izlerken gözlerindeki mutluluk ise görülmeye değerdi. Oyundan öğrencilerin büyük keyif aldığını belirten öğretmenler etkinlik için Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederken, bugüne kadar projeyle birlikte 8 bin çocuk tiyatroya götürüldü.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni