Anadolu Saykedelik Müziğinin Öncülerini İngiliz Müzik Sahnesinin Genç Sanatçılarıyla Birleştiren “Air Anatolia” Projesi İstanbul ve Londra Sahnelerinde!

Zorlu PSM, EFG Londra Caz Festivali ve Gülbaba Records’dan, British Council destekli yeni iş birliği:

 

Yarım asrı deviren Anadolu merkezli saykedelik müziğin öncüleri kültürlerarası bir projeyle İstanbul ve Londra’da sahne alacak. Anadolu saykedelik dünyasının müzikal mirasını İngiliz müzik sahnesinin çağdaş melodileriyle birleştirerek, birbirinden değerli Türk ve İngiliz müzisyenlerin aranjmanlarıyla büyüleyici performanslara ev sahipliği yapacak olan Air Anatolia, Zorlu PSM, EFG Londra Caz Festivali ve British Council iş birliğiyle 14 Ekim’de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde, 18 Kasım tarihinde ise Londra’da EFG Londra Caz Festivali kapsamında Royal Festival Hall’de sanatseverlerle buluşacak.  

 

Zorlu PSM, geçtiğimiz Mayıs ayında EFG Londra Caz Festivali ile yaptığı iş birliği kapsamında gerçekleşen konserlerinin ardından, Air Anatolia projesi ile bu iş birliğine yepyeni bir boyut kazandırmaya hazırlanıyor. Anadolu merkezli saykedelik müziğin öncülerini İngiliz müzik sahnesinin genç sanatçılarıyla bir araya getirecek olan Air Anatolia, hem İstanbul’da, hem de Londra’daki sanatseverlere kültürlerarası bir deneyim yaşatarak kültürel benzerlikler ve farklılıklar üzerinden bir bağ kuracak. Anadolu Pop müziğin ritmik, melodik ve doğaçlama özelliklerini İngiltere cazının dinamizmi ve yaratıcılığıyla birleştirerek Anadolu saykedelik müziğine yeni bir bakış sunacak projede ikonik şarkıların füzyon düzenlemeleri yer alacak. Air Anatolia, 14 Ekim’de Zorlu PSM’de, 18 Kasım tarihinde Londra Caz Festivali kapsamında Royal Festival Hall’de dinleyicilerle buluşacak.

 

Müzik direktörlüğünü Türkiye'den VEYasin (ModeXL, Hey! Douglas) ile Tolga Böyük’ün (Islandman) ve İngiltere’den Al MacSween’in (Maisha, Kefaya) yürüttüğü Air Anatolia’da, İngiltere ve Türkiye’den çok önemli müzisyenleri buluşturacak bir süper grup sahne alacak. Projede, Anadolu saykedelik müziğin efsanevi grubu Moğollar'dan Cahit Berkay; Cem Karaca'nın kurduğu Kardaşlar ve Barış Manço'nun kurduğu Kurtalan Ekspress ile yaptığı çalışmalarla dolu kariyeriyle tanınan usta müzisyen Ahmet Güvenç; Türkiye'nin ve dünyanın sayılı perküsyon ustalarından Okay Temiz; olağanüstü sesi ve derinlikli şarkı sözleriyle modern Türk müziği sahnesinde yükselen bir yıldız haline gelen Melike Şahin; Türkiye müzik sahnesini bir diğer ikonik grubu Baba Zula’nın kurucu üyesi Murat Ertel;  İngiliz müzik sahnesinin yenilikçi müzisyenleri Jake Long ve Chelsea Carmichael, Yunan asıllı İngiliz kontrbas sanatçısı ve besteci Thodoris ZiarkasTamar OsbornYazz AhmedDunja BoticEralp GüvenErdem Başer ve Ekin Eti ile Anadolu geleneklerini yeni nesle aktaran Derya YıldırımTolgahan Çoğulu ve Muhlis Berberoğlu, 14 Ekim’de Zorlu PSM’de aynı sahneyi paylaşacaklar.  

 

Air Anatolia, Zorlu PSM, EFG Londra Caz Festivali ve Gülbaba Records’ın iş birliği ve British Council’ın desteği ile hayata geçirilecek. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni