Mudanya 10 Kasım’da Tek Yürek, Atasını Andı: Sen Hep Varsın

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84. yıl dönümünde saatler 09.05’i gösterdiğinde Mudanya’da hayat durdu. Mudanya,  Atasını saygı, sevgi, minnet ve özlemle andı.

 

Mudanya, "Özgürlüğü ve bağımsızlığı karakteri" olarak ilan eden, bir milleti esaretten kurtaran Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 84. yıl dönümünde saygı, sevgi, minnet ve özlemle andı. Anma programı, İskele Meydanı’ndaki resmi törenle başladı. Törene Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ilçe protokolü, siyasi partiler, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve Mudanyalılar katıldı. Anıta çelenklerin sunulmasının ardından Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 9’u 5 geçe, sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve bayraklar yarıya indirildi. Program, törenin ardından Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin anma programıyla devam etti. “Atatürk’ü Anlamak” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün idealleri, düşünceleri, ilkeleri ve devrimleri ile milletin kalbinde sonsuza kadar yaşayacağını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “57 yıl süren yaşamında, yalnızca Türk milletinin Kurtuluş Savaşı’nı başarıyla yöneten bir komutan olarak değil, devrimleriyle de dahi bir devlet adamı olarak tarihe geçen Atamızı her 10 Kasım’da giderek artan bir özlemle arıyoruz. O’nu bizlere bıraktığı mirası sonsuza dek yaşatarak anıyoruz. 84 yıldır fikrimizde, kalbimizdesin Atam” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni