Malkara Kültür Merkezi’nin Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemize kazandırılan Malkara Kültür Merkezi’nin açılışı, 25 Kasım 2022 Cuma günü saat 14.30'da Camiatik Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğü yanında gerçekleştirildi.

 

Malkara Kültür Merkezi’nin açılış törenine; CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, İlçe Jandarma Komutan Vekili Volkan Cebeci, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Basri Karakuş,  siyasi parti başkanları ve temsilcileri, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcileri, dernek başkanları, basın mensupları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Yüksel Özdal tesis ile ilgili teknik bilgiler verip, hayırlı olmasını diledi.

 

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Sayın Kaymakamım, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, Değerli hemşehrilerim Malkara’nın bu özel gününde sizleri saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz.

 

Bu günün farklı anlamları var. Bu sabah sayın kaymakamımızla farklı etkinliklerde Kent Konseyimizde birlikteydik. Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Ben biraz daha bu tanımı genişletmek istiyorum. Tabii ki bizler sadece kadına değil yaşayan her canlıya nefes alan nefes almayan yaşayan her canlıya yapılan şiddete karşıyız. Bu şehirde birlikte yaşıyoruz. Büyük bir şehirde yaşamıyoruz. Aslında 50.000'nin üstünde bir nüfusu 77 Mahallesi ile büyük bir şehir gibi gözüküyor ama biz Malkara olarak ülkemizin mutlu huzurlu küçük bir ailesiyiz. Özellikle bu şehirde yaşayan hemşehrilerim bugünün anısına ve bugün bu organizasyonun hatırına birkaç noktaya dikkat çekmek istiyorum. Bunlardan bir tanesi dediğim gibi yaşayan her canlıya karşı yapılan şiddet. Ben hemşehrilerimin bu noktada bu konudan uzak durarak birbirleriyle hoş sohbetle iletişimle diyalog kurup şiddeti bir tarafa iteceği yeni bir Malkara hayaliyle yaşıyorum. Ve bunu sadece fiziksel şiddet anlamında değil yaşamın her anını düşünerek uygulayacağımızı düşünüyorum. Hayatımızın her alanında her canlıya karşı şiddetsiz bir şehir ve ülke diliyorum.

 

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan terör saldırıları hepimizi üzdü. Bunları da buradan Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde tekrar kınadığımı belirtmek istiyorum.

 

Malkara’mızla ilgili devam eden birçok çalışmalarımız var. Hemen yanı başımızda Kapalı Pazar Yeri inşaatımız devam ediyor.  Yaklaşık 60’ı bitmiş bir şekilde duruyor.  Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yeni bir çalışmaya başlıyoruz. Yüklenici firmayı da bu çalışmaya ortak ederek Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin bize vereceği güçle en kısa sürede hemşehrilerimizin hizmetine sunmayı planlıyoruz.

 

Yine Malkara'da bildiğiniz gibi bu yaz geçtiğimiz yaz başlayan bu yaz da devam eden bir doğalgaz çalışması var. GAZDAŞ firması ile yaptığımız görüşmelerde şehrimizde yaklaşık 4 kilometre bir alanın kış aylarında kazılması söz konusu. Bununla birlikte TESKİ’nin yapmak istediği özellikle önceki dönemlerde hatalı imalat sebebiyle şu an başımızı ağıran yaklaşık 2500 – 3000 metre bir boru hattı var. Bunların ve 4 kilometrelik hattın kazılması ile belki bizleri zorlu bir kış bekleyecek ama Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Malkara Belediyesi ve diğer kamu kurumlarının gayretiyle hemşerilerimizi en az hasarla en az konfor kaybıyla kapatacağı bir kış olması için planlamalarımızı sürdürüyoruz. Eğer amacımız doğrultusunda işlerimiz ilerlerse 2023 yılı Mayıs ayı içerisinde ilçe merkezimizin 80'inden fazlası doğalgaza kavuşmuş olacak. Altyapı çalışmalarının ardından üst yapı çalışmalarını da hızlı bir şekilde tamamlayarak şehircilik anlamında modern bir şehir anlayışıyla Malkaralı hemşirelerimizi buluşturmayı planlıyoruz.

 

Bugün farklı bir amaç için buradayız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı en hızlı binalardan birinin açılışını yapıyoruz. Gerçekten dışarıdan baktığımızda bir sene sürmeden kısa sürede binanın inşaatı tamamlandı. Ben hem müteahhit firmaya, hem çalışan arkadaşlarımıza bu binanın yapılmasında emek harcayan değerli bürokratlara teşekkür ediyorum.

 

Hemen Emniyet Müdürlüğü'nün yan tarafında bir Kültür Sarayımız vardı. 1990'lı yılların başında yapılmıştı. Teknik sebeplerden dolayı anılarımızla, hatıralarımızla orada Malkara için alınmış güzel kararlarla birlikte o binayı yıkmak zorunda kalmıştık. Fakat bugün bir sene sonra buraya yenisini kazandırmanın mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Umuyorum ki bu yapılan tesiste de yapılacak toplantılarda Malkara’mız için güzel kararlar alınır.

 

Bizler sizlerin verdiği destekle sizler adına şehrimizi daha modern bir şehire dönüştürmek anlamında görev yapıyoruz. Bizden önce de bu bayrağı taşıyan büyüklerimiz vardı. Bugüne kadar Malkara'nın gelişmesinde hizmet etmiş, emek harcamış tüm büyüklerimize ben teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum. Amacımız onlardan aldığımız bayrağı biraz daha ileriye biraz daha gelişmiş kente doğru taşımak. Nasıl ki bizden sonra bu bayrağı bizden alacak arkadaşlarımızın, gençlerimizin amacı daha güzeli ise biz de onun için mücadele ediyoruz.

 

Dediğim gibi Malkara’mız güzel bir tesis kazandı. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Malkara’mızı insanların yaşamaktan keyif aldığı sosyal ve ekonomik anlamda insanların gönlünü ve gözünü doyurabilecek bir şehir olarak geliştirmeye devam edeceğiz.

 

Ben başta Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle tüm gazilerimizi de saygıyla anıp hepsine bu güzel memleketi bizlere emanet ettikleri için, bu tesisin kazandırılmasında emeği olan herkese başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanım Kadir Albayrak olmak herkese bir kez daha teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Malkara’mıza hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; “Malkara’ya değer katacak önemli bir tesisi hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın ve ilçelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda il genelinde yatırım ve projelerimize devam ediyoruz. Malkara ilçesinde yapımını tamamladığımız Malkara

 

Malkara Kültür Merkezi’nin önemli bir ihtiyacı karşılayacak ve vatandaşlarımızın kültürel etkinliklere katılıp, sosyalleşebilecekleri bir alan olacak. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bundan sonra da Tekirdağ için çalışmaya, Tekirdağ’ı geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Malkara Kültür Merkezi’nin ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

 

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve Malkara İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Malkara Kültür Merkezi’nin Malkara’mıza hayırlı olması dileklerinde bulundular.

 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Malkara Kültür Merkezi’nin kurdelesi kesilerek açılışı gerçekleştirildi.

 

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve protokol üyeleri Malkara Kültür Merkezini gezdiler.

 Malkara Kültür Merkezi’nin içerisinde Belediye Akademisi kursiyerleri tarafından yapılan el emeği ürünler sergilendi.

 

Belediye Park ve Bahçeler Müdür Vekili, Yazar Şenel Ç. Bilsel SARE kitabının tanıtımını gerçekleştirdi. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni