Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Demircan, Galata Mevlevihanesi’nde atölyeleri ziyaret etti

Kültür ve Turizm Bakanlığının beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle yaygınlaştırdığı Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bünyesinde düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nin önemli duraklarından biri olan Galata Mevlevihanesi, semadan ebruya farklı branşlardaki atölyelerle de ziyaretçilerini ağırlıyor. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Galata Mevlevihanesi’ni ziyaret ederek, postnişin M. Fatih Çıtlak’tan etkinliklerle ilgili bilgi aldı. 

 

1 Ekim’den bu yana sanatseverlere benzersiz bir kültür sanat deneyimi yaşatan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nin önemli noktalarından biri olan Galata Mevlevihanesi, birbirinden özel etkinliklerle ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. İnsan ve İrfan Vakfı tarafından 18 farklı içerikte düzenlenen 61 program, katılımcılara her gün farklı deneyimler yaşatıyor. Galata Mevlevihanesi’nde hüsn-i hat, ebru, tesbih, sema ve minyatür olmak üzere beş branşta atölyeler de festival boyunca katılımcılarla buluşuyor. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan da Galata Mevlevihanesi’ni ziyaret ederek, postnişin M. Fatih Çıtlak’tan etkinliklerle ilgili bilgi aldı. 

 

Galata Mevlevihanesi’nde festival kapsamında atölyelerin yanı sıra sema ayini başta olmak üzere Devran-ı Şerif, Âsitâne Meşkleri ve semah gelenekleri de aslına uygun şekilde icra ediliyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni