Kültür Merkezi’ne Güneş Enerjisi

Dünyanın birçok ülkesi, yenilenebilir enerji konusunda alternatifler arayarak enerji açığına doğal yollardan çare arıyor. Ayvalık Belediyesi de,  Enerjisa, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Sabancı Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçen Sürdürülebilir Enerji Temelli Turizm Uygulama Merkezi (SENTRUM) projesi kapsamında Halil Başyazgan Küçükköy Cumhuriyet Kültür Merkezi’nin çatısına güneş enerjisi panelleri döşeyerek doğal yollardan aydınlanma ve ısınma konusunu çözüme kavuşturdu.

 

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, döşenen panellerle doğal enerji elde edileceğini söyledi. Başkan Ergin, 30 kilowat gücündeki güneş panelinden elde edilecek olan enerji fazlasının Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’ne (TEDAŞ) satılacağını belirtti. Başkan Ergin, kültür merkezinin çatısına 90 adet güneş paneli yerleştirildiğini ve kapladığı alanın 200 metre kare olduğunu söyledi.

 

Yeşil destinasyon modelinin uygulandığı Küçükköy’de 18 ayda tamamlanan projelerin açılış toplantısı Küçükköy’de bulunan, Sabancı Üniversitesi Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi’nde düzenlendi. Toplantıya Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Kıvanç Zaimler, UNDP Türkiye Temsilcisi Louisa Vinton ve Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in yanı sıra ulusal basının temsilcileri ile tüm paydaşlar katıldı.

 

Küçükköy’ün sürdürülebilir turizm anlamında örnek bir yeşil destinasyon olacağı ve SENTRUM projesi kapsamında bölgede projenin başlangıcından bu yana yapılan tüm çalışmaların içerisinde olduklarını ve desteklediklerini belirten Başkan Mesut Ergin; “Sürdürülebilir yeşil destinasyon modelinin zamanla Küçükköy’ün her yerine yayılacak olması beni çok heyecanlandırıyor. Şahsım ve Belediyemiz olarak bu dönüşüme gereken tüm desteği veriyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni