Kartepe uzunbey yirim deresi ıslah edildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, küresel ısınma ve iklim değişikliğine karşı oluşacak sel ve baskın tehditlerine karşı kent genelinde yatırımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda yüzey sularını toplayarak düzenli akışını sağlamak için Kartepe ilçesi Uzunbey Mahallesinde bulunan Yirim deresinde gerçekleştirdiği ıslah çalışmalarını tamamladı.

ANİ YAĞIŞLARA KARŞI ÖNLEM
2021-2022 yılı yatırım programı kapsamında birçok ilçede altyapı ile birlikte üstyapı çalışmaları sürdüren İSU Genel Müdürlüğü, ayrıca küresel ısınmanın etkisiyle birlikte değişen iklim şartlarıyla, ani yağışlarda olası sel baskınları ve taşkınların önüne geçebilmek için kent genelinde çalışmalar yürütüyor. Yaptığı yatırımlar ile yeni yağmursuyu hatları, yağmursuyu terfi merkezleri ile hizmetini sürdüren İSU, bugüne kadar Kocaeli genelinde 102 kilometre uzunluğunda dere ıslah çalışması gerçekleştirdi.

310 METRE UZUNLUĞUNDA ISLAH ÇALIŞMASI
İSU Genel Müdürlüğü son olarak Kartepe ilçesine bağlı Uzunbey mahallesinde yer alan Yirim deresinde ıslah çalışmalarını tamamladı. 20 metre uzunluğunda yaya ve araç geçişi için menfez çalışması ile birlikte toplamda 310 metre uzunluğunda dere ıslah çalışması gerçekleştirildi. Taş duvar kesit olarak yapılan dere ıslah çalışmasında tehlike oluşturmaması için üzerinde harpuşta ile korkuluk çalışmaları da tamamlandı.

TEHDİT OLUŞTURMAYACAK
Kartepe Uzunbey Yirim deresinde ıslah çalışmalarının tamamlanması ile birlikte ani yağışlarda derenin düzenli akışı sağlanarak çevre ve insan sağlığı için oluşabilecek tehditler ortadan kaldırıldı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni