Karşıyaka, Şehit Polis Habip Poyraz’ın adını ölümsüzleştirdi

Karşıyaka Belediyesi; halkın mal ve can güvenliğini korumak, toplumsal hayatta huzuru tesis etmek üzere görev yapan ve bu uğurda aramızdan ayrılan Şehit Polis Habip Poyraz’ın adını Zübeyde Hanım Mahallesi 7448/17 Sokak'ta hizmete açtığı parka verdi. Şehit polisin ailesinin de katıldığı açılış töreninde duygu dolu anlar yaşandı.

 

VATAN UĞRUNA CAN VERDİ

“Karşıyaka’mıza, İzmir’imize, Türkiye’mize emek veren değerlerimizin adını ve hatırasını yaşatmaktan onur duyuyoruz” diyen Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemi Tugay, konuşmasında şunları kaydetti: “1959’da Konya’nın Beyşehir ilçesi Dumanlı köyünde doğan ve Zübeyde Hanım Mahallesi’nden bir Karşıyakalı olarak da andığımız şehit polisimiz Habip Poyraz’ın adını bu parkta yaşatacağız. Polislik mesleği; can, mal ve esenliğimizin güvencelerinden biri olarak çok önemli bir görevi anlatır. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ‘Herkesin polisi kendi vicdanıdır fakat polis, vicdanı olmayanların karşısındadır’ sözü ile bu mesleğin taşıdığı değeri vurgulamıştır. Habip Poyraz 3 Eylül 1990’da, henüz 31 yaşındayken, Mardin’in Mazı dağında teröre karşı ülke bütünlüğünü korumak uğruna şehit düştü. 7 yıllık evliydi, 2 çocuk babasıydı. Onu ve onun kişiliğinde tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Başta ailesi olmak üzere tüm yakınlarına bir kez daha baş sağlığı diliyoruz. Acılarını paylaşıyoruz. Adını taşıyan parkın bugün huzur içinde yaşamamız için çabalayan herkesi anımsatmasını ve unutulmamalarını sağlamasını diliyoruz. Habip Poyraz’a Allah’tan rahmet diliyorum.”

 

“ACISI HALA TAZE”

Şehit Polis Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Çelik de “Bugün burada çok duygusal anlar yaşasak da güzel bir adım attık. Şehidimizin adının bu parka verilmesi bizi çok mutlu etti. Bugün burada; 1990 yılında kaybettiğimiz şehit polisimiz Habip Poyraz’ı tam 32 yıl sonra anmak, ona sahip çıkmak ve eşinin yaşadığı mahallede adını ölümsüzleştirmek için bir aradayız. ‘32 yıl’ derken belki dile kolay geliyor ama şehidin ailesi için geçmeyen koskoca yıllar demek. Acısı sanki dün gibi, yüreklerde hala taptaze. Şehidimiz Habip Poyraz’ı ve al bayrağımız uğruna ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Kendisi de bir gazi çocuğu olan Başkanımız Dr. Cemil Tugay’a vermiş olduğu destek için saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

 

Törene İzmir İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kaan Coşkun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ulaş Aydın, Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürü Ercan Kaçanoğlu, Karşıyaka İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç, Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler, İBB Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürü Güneri Onur Çeliker, Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği Başkanı Halil Taşçı ve yönetimi, meclis üyeleri, muhtarları ve vatandaşlar da katıldı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni