İGA İstanbul Havalimanı, Milli Ağaçlandırma Günü’nde Geleceğe Nefes Oldu

Türkiye’de sürdürülebilirlik kültürünün gelişimine önemli katkılar sunan İGA İstanbul Havalimanı, gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak amacıyla, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde, İyiliğe Uçanlar Derneği ile iş birliğiyle fidan dikimi etkinliği gerçekleştirdi.

 

“Geleceğimizi Filizlendiriyoruz” mottosuyla 

 

  • İGA İstanbul Havalimanı ve İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü arasında 11 Ekim 2018 yılında imzalanan 50 Hektar Ağaçlandırma Protokolü kapsamında 50 hektarlık alan ağaçlandırılırken, bu alanın üç yıllık bakımı tamamlandı.
  • İGA ve Orman Genel Müdürlüğü arasında 18 Temmuz 2019 tarihinde imzalanan Ağaçlandırma İş Birliği Protokolü kapsamında ise 2019-2023 yılları arasındaki 5 yıllık süre içinde 5 bin hektar alanın ağaçlandırılması planlandı. 
  • Protokol kapsamındaki uygulamalara 2019 yılında başlandı ve 2021 yılı sonbaharı itibarıyla Çorum, Ankara, İstanbul, Kayseri, Konya ve Karaman illerinde toplam toplamda 3 bin hektarlık alanda 3 milyon adet fidanın dikimi gerçekleştirildi.
  • Bugünse Türkiye’nin sürdürülebilirlik kültürünün gelişimine önemli katkılar sunan İGA, THY’nin kadın ekibi tarafından kurulan İyiliğe Uçanlar Derneği iş birliği doğrultusunda, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde ağaçlandırma projesini, “Geleceğimizi Filizlendiriyoruz” mottosuyla hayata geçirdi.
  • İklim ve arazi koşullarına göre yapılan çalışmalarda, karaçam ve sedir başta olmak üzere, akasya, mahlep, sahil çamı, kızılçam, dişbudak, huş, badem, lavanta, zerdali, ahlat, alıç, kekik, meşe, iğde, adaçayı, ceviz ve tuz çalısı ağaç türlerine ait fidanlar dikildi. 
  • 2018 yılında sekiz senede tamamlanması planlanan ağaçlandırma çalışmalarıyla, toplam inşaat alanı 76,5 kilometrekare olan İstanbul Havalimanı’nın üçte ikisine karşılık gelen devasa bir alanda ağaçlandırma faaliyeti gerçekleştirmeyi taahhüt eden İGA, toplamda yaklaşık 10 milyon ağaç ile her yıl ortalama 70 bin ton karbon salınımının önüne geçmeyi hedefliyor.
  • İGA İstanbul Havalimanı, ACI tarafından ilk olarak Haziran 2019’da başlatılan “ACI Net Zero 2050” paralelinde, “Net Sıfır CO2 emisyonu” taahhüdü veren 238 havalimanı arasına dahil olmuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni