Gültepe dayanışması Türkiye’ye örnek olsun

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Nihat Aydın Kültür ve Dayanışma Evi’nin düzenlediği “Gültepe’den İzmir’e Mahalleden Kente” buluşmasına katıldı. Başkan Soyer, “45 yıl öncesinde Gültepe’de yaratılan kültür bu kadar darbeye, baskıya ve zulme rağmen devam ettiyse Türkiye için bundan daha büyük bir umut olamaz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Gültepe’den İzmir’e Mahalleden Kente” buluşmasına katıldı. Nihat Aydın Kültür ve Dayanışma Evi’nin öncülüğünde Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapılan etkinlikte konuşan Başkan Soyer, Gültepe’nin sadece bir semt adı olmadığını belirterek “45 yıl öncesinde Gültepe’de yaratılan kültür bu kadar darbeye, baskıya ve zulme rağmen devam ettiyse Türkiye için bundan daha büyük bir umut olamaz. ‘Gültepe’yi Gültepe yapan nedir?’ diye aklımdan geçirdim. Vicdan, hak arayışı ve dayanışma. Omuz omuza olmayı başarma ve ortak mücadele meselesini benimseme… Gültepe yarattığı kültürle İzmir’de eşsiz bir yerdedir. İkinci bir Gültepe yoktur. Eğer Gültepe varsa sorumluluğu da çok büyüktür. Gültepe İzmir&rsqu o;e deniz feneri olmak zorunda” dedi.

Tunç Soyer bir şans
Eski Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ise Gültepe’nin farklı bir yeri olduğunu vurgulayarak “Gültepe devrimci, solcu ve birbirine sırtını verebilecek bir yapıda. Gültepe bu yüzden sorunlarını çabuk atlatır. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gültepe için büyük bir şans. Başkan Tunç Soyer, Gültepe’yi tekrar parlayan bir noktaya getirecek” şeklinde konuştu.

Mücadelemizi sürdürüyoruz
Nihat Aydın Kültür ve Dayanışma Evi Başkanı Erdal Zalaltuntaş da Gültepe’nin aş için iş için bedel ödeyen bir semt olduğunu vurgulayarak “2014 yılından bu yana Nihat Aydın Kültür ve Dayanışma Evi olarak mücadelemizi sürdürüyoruz. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan İzmirli ve Gültepeli kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Kültürümüzü yaşatmak için çocuklarımıza sanat dersleri verdik. Kadın hakları için çabaladık. Bundan sonra da hep omuz omuza olacağız” diye konuştu. Dernek Üyesi Ertuğrul Gül ise “Her gün karanlık güne uyanıyoruz. Çocuklarımızın elinden alınan geleceğe rağmen hala yan yanayız” dedi. Bir diğer dernek üyesi Utkan İlçi de “Son çıkıştayız. Bunu durdurabilmek bizim elimizde” diye konuştu.

Yürüyeceğimiz çok yol var
Sol Parti PM Üyesi Alper Taş bugünün dünyasında ve Türkiye’sinde devrimciliğin elzem olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: “Devrimcilik insanın kendisini insan olarak geliştirmesidir. Önümüzdeki dönem yürüyeceğimiz çok yol var. Emekçilerin kaybedeceği hiçbir şeyi yok. Bizim kazanacağımız yeni bir ülke var.”

Gültepe hepimizi esinlendirebilir
Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Turgay Gülpınar da demokrat belediyecilik açısından bugünün bir milat olduğunu vurgulayarak “Gültepe Belediyesi’nin bize mirası var. İzmir’in uzağında bir gecekondu semti. Gültepe 1960’larda toplumcu belediyecilik anlayışı sonrasında dikkat çekti. 1970’lerde ise halkın yönetime katılması ve belediye işçilerinin yönetime dahil olması durumu var. Merkezi yönetimin belediyelere müdahalelerine rağmen önemli adımlar attı. Merkezi yönetimin yerel yönetimleri yeniden yok saydığı dönemde Gültepe örneği esin kaynağıdır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni