Foçada Ordu Millet Elele Cumhuriyeti Kutladı

İzmir’in turistik ilçesi Foça, Cumhuriyetin 99.ncu yılını büyük coşkuyla kutladı. Türkiyenin Jandarma Genel Komutanlığı ve Deniz Kuvvetlerinin iki büyük askeri biriminin de yer aldığı ilçede Jandarma Komando Okulu tören alanında ordu millet elele sloganını gözler önüne seren bir heyecan yaşandı.

 

Kutlama törenine Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, Amfibi Görev Grup ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serhat Sözbir, Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Halil Şen, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Şenol Çeliker , siyasi parti ve STK temsilcileri, kurum ve şube müdürleri, garnizonda görevli askerler, öğretmen ve öğrenciler ile yüzlerce vatandaş katıldı. Tören Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, ebediyete intikal etmiş gaziler ve tüm şehitler için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

BAŞARININ ŞARTI MİLLETE VE MİLLİ DEĞERLERE SADAKAT

Foça Kaymakamı Mehmet Türköz törende yaptığı konuşmada cumhuriyet, millet ve milli değerlere sadakatın başarının teminatı olduğunu söyledi. Mehmet Türköz; “İnsanlık değerlerinin savunulmasına öncülük etmeye, mazlumların yanında, zalimleri ve vatan hainlerini karşılamaya her zamankinden daha fazla azimli ve kararlıyız. Bunun için gerekli olan güce, eğitime ve tecrübeye sahibiz. Bu inançla büyük kahraman, asker ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürümeye, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Onu, kahraman ecdadımızı,aziz şehit ve gazilerimizi, milletimizin kalbinde ve gönlünde ebediyete kadar yaşatacak ve asla unutmayacağız. Milli birlik ve beraberliğimiz geleceğimiz için yaşamsal önemdedir. Bu mücadeleyi hiç bırakmadan sürdürmeli, ayrılık yaratmaya, vatanımızı bölmek isteyenlere fırsat vermemeli, içten ve dıştan gelen yıkıcı ve bölücü akımlara karşı Cumhuriyetimizi korumalı ve ona sahip çıkmalıyız. İnsan haklarına saygılı demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak tanımladığımız Cumhuriyetimizi bugünlere taşıyan, milletimize ve milli değerlerimize sadakat başarımızın teminatıdır. Gönüllerimiz ferah, başlarımız dik, alınlarımız aydınlık, yolumuz açık olsun. Türkiye Cumhuriyeti köklü, büyük, güçlü bir devlettir. Sağladığı başarılar yalnız Türk Milleti için değil, tümüyle uygarlık için parlak bir örnektir. Dünya ile entegre olarak, geniş ilişkiler ağı kuran ülkemiz, sadece bölgesel misyon ve sorumluklarını yerine getiren bir ülke değil aynı zamanda insanlığın ortak sorunlarının çözümünde elini taşın altına koyan bir devlet olarak takdirle anılmaktadır. Milletler camiasında, dünya devletleri arasında saygın ülkemizin yegane temeli, onurumuz, ortak değerimiz, sığınağımız ve gerektiğinde canımızdan öte saydığımız Cumhuriyetimizin 99.yaşı hepimize kutlu olsun. Hiç kuşku yok ki Cumhuriyet emin ellerdedir.” Dedi.

 

Konuşmanın ardındann kutlama pogramına geçildi. Öğrencilerin ve değişik ekiplerin hazırladığı şiirler okundu, halk oyunları ve sportif gösteriler yapıldı. Düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Son bölümde askeri bandonun çaldığı marşlar eşliğinde gerçekleştirilen resmi geçit töreninde öğrenci ve öğretmenlerin yanısıra yer alan askerler dakikalarca ayakta alkışlandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni