Buca Cumhur ittifakından Bir İlk

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) arasında 21 Şubat 2018'de Cumhur adıyla kurulan seçim ittifakı biri genel, diğeri yerel olmak üzere iki seçim sürecini başarıyla geride bırakırken 2023 genel seçimlerine doğru iki partinin Buca teşkilatları bir ilki gerçekleştirildi.

 

AK Parti Buca ve MHP Buca İlçe Teşkilatları Türkiye’de ilki gerçekleştirdi.

 

AK Parti Buca İlçe Başkanlığı ile MHP Buca İlçe Başkanlığı'nın Buca Rüya Vadisi'inde ortaklaşa organize ettiği Türkiye Yüzyılı Buluşması başlıklı ortak yönetim kurulu toplantısına iki partinin ilçe yöneticileri katıldı.

 

AK Parti Buca İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu, “Cumhur İttifakı'na baktığımızda bir tarafta Türk siyasi tarihinin son 30 yılına damga vurmuş, devleti, milleti her sıkıştığı anda emniyet sübabı gibi kendini öne atmış, her türlü iradeyi ortaya koymuş bir Devlet Bahçeli Başkanımız var. Diğer tarafta ülkemizin son 20 yılına damga vuran, Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerine imza atan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var” dedi.

 

İzmir'den Türkiye'ye örnek olacağız

 

“Hamdolsun böylesine güçlü iki liderin bizler de askerleriyiz” diyerek konuşmasını sürdüren Hakan Kalfaoğlu, “O zaman asker olarak görevimizi en iyi şekilde yapmamız lazım. Bir olmamız lazım, diri olmamız lazım. Son yaşanan birkaç seçimde eksikliklerimizi gördük. 2023 Genel seçimlerine az bir süre kaldı. Bizler aileyiz. Birbirimize sahip çıkacağız.  Liderlerimizin yaptığı gibi Buca'da da kardeşlik hukukunu gerçekleştirmek zorundayız. Bunu yaparsak Buca da bizim, İzmir de bizim Türkiye de bizim. Buradan MHP'li arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Cumhur ittifakının  birlik beraberlik içinde olduğumuzu gösterdik. Buca Türkiye Yüz yılı buluşmasını gerçekleştirdik.  Bu toplantıları tekrarlayarak hem İzmir'e hem de Türkiye'ye örnek olacağız” diye konuştu.
 

MHP Buca İlçe Başkanı Bahadır Altınkeser, 2018'den beri olduğu gibi AK Parti ile birlikte koordineli bir şekilde çalışarak yaklaşan 2023 genel seçimlerinde yeniden Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bir kez daha cumhurbaşkanlığına taşıyacaklarını, 2024 yerel seçimlerinde de Cumhur İttifakı'nın adayıyla Buca Belediyesi'ndeki zillet ittifakından kurtaracaklarını söyledi.

 

Toplantıda her iki partinin teşkilat üyelerine seslenen Bahadır Altınkeser, “Gelinen süreçte bundan sonra artık birlik ve beraberliğimiz çok değerli. Bugün iki partinin lideri onca sıkıntıya rağmen el ele vermiş bu ülkeyi içeride ve dışarıdaki düşmanlara karşı dimdik dururken bizler onların çeyreği kadar fedakarlıkta bulunsak zaten istediğimiz her şeye ulaşıyoruz” dedi.

 

Cumhur İttifakı'nın geçmişi daha eski

 

Resme bakıldığında Cumhur İttifakı'nın 2018'de kurulmuş olduğunu ancak bu ittifakın  temellerinin 2014'e kadar dayandığını anlatan Bahadır Altınkeser, “O dönemde bir genel seçim ve bir darbe girişimi yaşandı. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli o dönemde yaşanan oyunları görerek tarafını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yana göstererek devletinin yanında olacağını bildirdi. Genel başkanımız 2014 genel seçimlerinden sonra Bay Kemalli CHP'nin HDP'nin de olduğu koalisyonda 'Başbakan sen ol' teklifini kabul etmedi. Ardından darbe teşebbüsü oldu. O gece Devlet bey genel merkeze giderek tüm ışıkları yaktırarak ilk açıklamayı yaptı. Ben siyasi iktidarın, devletin yanındayım açıklamasını yaptı. Ya o dönemde MHP'nin genel başkanı Meral Akşener olsaydı ne olurdu? Bugün burada böyle olamazdık. Baktığınız zaman Devlet Bahçeli'nin duruşunu böyle anlatabiliriz. Biz Yenikapı ruhuyla Cumhur İttifakı'nın temellerini attık” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni