Antalya Büyükşehir’den Güneş Mahallesi’ne yeni park

8 bin metrekarelik alan yeşile dönüştü

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Güneş Mahallesi’nde gerçekleştirdiği Kentsel Dönüşüm Projesi yanında bulunan 8 dönümlük alana park kazandırdı. Vatandaşların nefes alabileceği, aileleri ile dinlenebileceği modern park bölge halkı tarafından büyük beğeni topladı. 

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in planlı, kurallı ve kimlikli kent hedefiyle Güneş Mahallesi’nde hayata geçirdiği Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 335 konutun blokları hızla yükselirken, proje alanı yanındaki boş alan parka dönüştürüldü. Güneş Mahallesi Hastane Caddesi üzerindeki 8 bin metrekarelik alana kazandırılan park ile bölge yeni bir yeşil alan kazandı. 

 

8 DÖNÜMLÜK PARK

8 dönümlük geniş park alanının yaklaşık 6 bin 700 metrekaresi yeşil alan olarak planlandı. Parka çeşitli ağaç türleri dikildi. Kalan 1300 metrekarelik alanda ise mineralli döşeme taş uygulaması yapıldı. Bölgeye renk katan park alanı içerisinde; çocuk oyun grubu, fitness spor aletleri, oturma bankları da yer aldı. Güneş Mahallesi, rengârenk peyzajı, aydınlatması ile ailelerin ve çocukların keyifle vakit geçirebileceği bir park alanı kazandı. 

 

ANTALYA YENİ BİR YEŞİL ALAN KAZANDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Dr. Çiğdem Hacıoğlu, “Mahallelimizin talebiyle kentsel dönüşüm alanımızın hemen yanındaki alanı yeşil bir park alanı haline getirdik. Vatandaşların nefes alabilecekleri, çocukları ile vakit geçirebilecekleri, spor yapabilecekleri bir alan olmasını hedefledik. Parkı yaparken kendi öz kaynaklarımızı kullanarak hem zamandan hem de maliyetten tasarruf sağladık” dedi. 

 

MUHTARDAN BAŞKAN BÖCEK’E TEŞEKKÜR

Güneş Mahallesi Muhtarı Mehmet Özgan ise yeni parkın mahalleye ayrı bir güzellik kattığını belirterek, “Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tamamlanmasıyla birlikte parkın güzelliği ortaya çıkacak. Projede yer almamasına rağmen buraya park kazandırılmasından dolayı Muhittin Başkan’a teşekkür ederim. Buraya bir de camii yapılacak. Projenin ve caminin de tamamlanmasıyla burası çok daha güzel olacak” diye konuştu. 

 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni