Ankara İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği’nden ATATÜRK’ü Anma Mesajı

İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yasin Aksu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 84. Yıldönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada “100. Yaşına yaklaşan Cumhuriyetimizin mimarı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 84. Yıldönümünde ona olan minnetimiz ve özlemimiz bir kat daha artıyor” ifadelerini kullandı.

İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yasin Aksu yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada Atatürk’ün “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözlerini hatırlatarak “Kurtuluş Savaşı mücadelesiyle bağımsız bir Cumhuriyet yaratan Atatürk bugün hala bizlerin umudu, ışığı ve yol göstericisidir. Fikirleri ve bizlere bıraktığı eserlerini anlamak ve anlatmak için en doğru günlerdeyiz. Başka bir lider yoktur ki yokluğu ile git gide unutulacağına her geçen gün gönüllerde ve zihinlerde daha da büyüsün” ifadeleriyle Atatürk’e olan sevginin her geçen gün daha da arttığını vurguladı.

Zor zamanlarda yol gösterici olan en doğru kılavuzun Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in değerlerini özümsemek olduğunu vurgulayan Aksu, “Bağımsız bir ülkeyi miras olarak bırakan bir lideri anmak için kelimeler yetmez belki ama yokluğunda bile yol gösterici olabilen bir liderin fikirlerini ve eserlerini sonsuza dek yaşatmak ona olan minnetimizin en önemli göstergesi olacaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 84. Yılında her geçen gün artan bir saygı, minnet ve özlemle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni