Vinci’den Singapurlu Hidrojen Girişimi SunGreenH2’ye yatırım

İnci Holding’in stratejik yatırımcısı olduğu Vinci Girişim Sermayesi, sekizinci yatırımını Singapur merkezli yeşil hidrojen girişimi SunGreenH2’ya yaptı ve portföyüne bir temiz teknoloji şirketi ekledi. 

 

Vinci Girişim Sermayesi, 2018 yılının son çeyreğinden bu yana mobilite ve otomotiv teknolojileri, endüstri 4.0, tedarik zinciri, lojistik çözümleri ve enerji yönetimi ve depolama alanlarında özellikle Almanya, İngiltere ve Türkiye’de yatırımlarına devam ediyor. Vinci son olarak Eylül 2022’de Singapur merkezli SunGreenH2 temiz teknoloji şirketine ortak oldu. Sıfır emisyon vizyonuyla faaliyet gösteren SunGreenH2, yeşil hidrojenin seri üretimini küresel olarak yaygınlaştırmayı hedefliyor.  

 

Doğaya karbon dioksit salımı yapmadığı gibi tek salımı su olan hidrojen enerjisi, günümüzde taşımacılıktan sanayiye, uzay roketlerinden petrol üretimine kadar birçok yerde kullanılıyor. Ancak fosil yakıtlardan hidrojen üretiminin çevreye etkisinin de önemi büyük olarak nitelendiriliyor. Bu nedenle, elektroliz işleminde suyu saf hidrojen ve oksijene ayırmak için rüzgar ve güneş gibi temiz enerji kaynaklarını kullanan ve karbon içermeyen bir alternatif olan yeşil hidrojen, düşük karbon ekonomisine geçişte hayati öneme sahip olarak önümüze çıkıyor. 

 

İnci Holding’in stratejik yatırımcısı olduğu Vinci Girişim Sermayesi’nin tohum öncesi yatırım yaptığı SunGreenH2, dünyanın en yüksek performanslı elektrolizörlerini inşa ederek yeşil hidrojen üretimini dönüştürüyor. SunGreenH2'nun çığır açan teknolojisi, suyu oksijen ve hidrojen olarak bileşenlerine ayırma sırasında 30 kat daha az değerli metal ve 10 daha düşük enerji kullanarak 2 kat fazla yeşil hidrojen üretiyor. Seri üretime imkan tanıyan ve neredeyse mevcut tüm elektrolizörlere uygulanabilir teknolojisi sayesinde Şirket, düşük maliyetli yeşil hidrojen kullanımı sürdürülebilir kılmayı hedefliyor. 

 

“Pazarda 2030 yılına kadar 500 kat büyüme bekleniyor.”

 

Uygun fiyatlı yeşil hidrojen üretmeye odaklanan SunGreenH2, ileri teknolojisi ile elektrolizörlerin seri üretimini mümkün kılarak uzun vadede hidrojen fiyatlarını aşağı çekmeyi hedefliyor. SunGreenH2’nun kurucusu ve CEO’su Tulika Raj, yatırımın ardından yaptığı açıklamada, "Küresel elektrolizör pazarı katlanarak büyüyor.  2030 yılına kadar, birkaç yıl öncesine göre 500 kat daha büyük olması bekleniyor. Biz de SunGreenH2 olarak Asya Pasifik, Avrupa ve Kuzey Amerika'daki büyük elektrolizör üreticileriyle iş birliği yapıyoruz," dedi.

 

“SunGreenH2 elektrolizör pazarında ciddi yer edinecek.”

Vinci Yatırım Komitesi Başkanı Şelale Zaim Gorton da yeni yatırımla ilgili şunları söyledi: “Bugüne kadar Türkiye’de üç, İngiltere’de iki ve Almanya’da iki yatırım gerçekleştirdik. Biz yatırım yapmanın ötesinde, portföyümüzdeki girişimler için kurumsal kaynakları, endüstriyel deneyimi ile gerçek bir stratejik ortak olarak portföyündeki şirketlere değer katmayı hedefleyen bir fonuz. En son yatırımımızı düşük karbon ekonomisine geçişte hayati öneme sahip olan yeşil hidrojen maliyetlerini düşürmekte kritik rol oynayacakSunGreenH2'ya yapmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Tulika ve Saeid, yeşil enerjiye geçiş için çok önemli olan bir pazarda faaliyet gösteren vizyoner kurucular. Vinci'nin enerji sektöründeki uzmanlığı ve bağlantıları ile birlikte, SunGreenH2'nun yakın gelecekte güçlü büyümesini ve elektrolizör pazarında önemli bir yer edinmesini bekliyoruz.” 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni