TEB sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredisini yeniledi

Türk Ekonomi Bankası (TEB), 200 milyon euro ve 63,5 milyon ABD doları olmak üzere, 367 gün vadeli sendikasyon kredisi sağlanması amacıyla sözleşme imzaladı. Sendikasyon kredisinin toplam maliyeti dolar ve euro kısımlar için sırasıyla Sofr+4,25 ve Euribor+4,00 olarak gerçekleşti. 

 

Kredinin sürdürülebilirlik performansı kriterleri çerçevesinde yenilenmesinden gurur duyduklarını ifade eden TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici şunları söyledi: “İşlem üç sürdürülebilirlik performansı kriterine endeksli olarak gerçekleştirildi. Kadın hakim ortaklı KOBİ’lere sağlanan finansman tutarının artırılması, engelli dostu bankamatiklerin fazlalaştırılması ve bankanın elektrik tedarikinin yüzde 90 oranında yenilenebilir kaynaklardan sağlanması gibi performans kriterlerine ulaşılması durumunda sendikasyon kredisinin maliyetlerinde iyileşme gerçekleşecek.” Geçen yıl gerçekleşen sendikasyon kredisinde de üç performans kriterinde hedefler belirlenmiş ve hedeflere başarıyla ulaşılmıştı. 

 

Sağlanan bu krediyle reel sektörün dış ticaret finansmanına destek vererek her zaman olduğu gibi ülke ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyleyen Leblebici, “Bilgi ve tecrübemizle, güçlü sermaye yapımız, ortaklık yapımız ve insan kaynağımızla Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak, ülkemizi ileriye taşıyacak ürün ve hizmetlerimizle ekonomimizin güçlenmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. 

 

Leblebici: “Toplumu daha iyi bir geleceğe taşımak için çalışıyoruz”

TEB’in benimsediği “iyi ve örnek banka” anlayışıyla sürdürülebilir ekonomi, toplum ve çevre yaratmaya katkıda bulunan uygulamaları desteklediğini vurgulayan Leblebici şunları söyledi: “Banka olarak, toplumu daha iyi bir geleceğe taşımak için çalışıyoruz. KOBİ’lerden kadın patronlara, kurumsal firmalardan girişimcilere uzanan geniş bir yelpazede farklı müşteri segmentleri için sunduğumuz ürün ve hizmetlerle ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunurken aynı zamanda toplumsal fayda sağlamaya, topluma, çevreye ve insan yaşamına değer katan, pozitif etki yaratan çalışmalara odaklanıyoruz.” 

 

TEB olarak insan sağlığı ve güvenliği, koruma altındaki canlı türleri veya genel anlamda çevre üzerinde yüksek tesir riskleri olan, ulusal olarak kabul edilmiş yasaklara tabi ürünleri içeren hiçbir fonlamaya, yatırıma veya işleme onay vermediklerini hatırlatan Leblebici, “Ayrıca sosyal hayat ve çevre üzerinde ciddi etkileri olabilecek bazı hassas sektörlerle ilgili de politikalar geliştiriyoruz. Bu politikalar, çevresel ve sosyal konularla ilgili taahhütlerin kredi koşulları içerisinde dikkate alınmasını sağlıyor” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni