Ethereum Merge yaklaşıyor, bunlara dikkat

Ağustos ayının sonuna gelinmesiyle birlikte kripto para piyasalarında gözler Ethereum Merge’üne çevrildi. Kripto para borsası KuCoin, Merge’e dair bilgilendirmeyi teşvik etmek için ödüllü bir içerik yarışması başlattı. Öte yandan KuCoin Türkiye Ülke Müdürü Mete Umut Elmas, Ethereum Merge sürecine dair merak edilenleri ve dikkat edilmesi gerekenleri aktardı.

 

Bir süredir ayı piyasasından çıkamayan kripto para piyasasında, Eylül ayının gelmesiyle birlikte dikkatler Ethereum Merge’e kesildi. Ethereum Merge başarıyla tamamlandığı takdirde Ethereum’da İş İspatı (PoW) konsensüs mekanizmasından Hisse İspatı (PoS) konsensüs mekanizmasına geçiş sağlanmış olacak. 

 

Ethereum Merge ile ilgili olarak kripto para yatırımcılarının aklında ise birçok soru işareti var. Global kripto para borsası KuCoin, bu soru işaretlerini gidermek için ödüllü bir ETH Merge İçerik Yarışması başlatırken, borsanın Ülke Müdürü Mete Umut Elmas da sürece dair merak edilenleri ve dikkat edilmesi gerekenleri aktarıyor.

 

Ethereum Merge Neleri Değiştirecek?

Ethereum Merge başarıyla gerçekleşirse, İş İspatı (PoW) konsensus mekanizmasından Hisse İspatı (PoS) konsensus mekanizmasına geçiş yapılmış olacak. Bu geçişle birlikte Ethereum’un yüzde 99,95 daha az enerji tüketmesi bekleniyor. Öte yandan hali hazırda başlamış olan ve Ethereum 2.0 ile birlikte güç kazanacak olan Ethereum yakımları ETH arzını azaltmaya devam edecek. Azalan ETH arzıyla birlikte enflasyonun düşmesi ve hatta zamanla Ethereum deflasyonist bir yapıya dönüşmesi planlanıyor. Örnek vererek anlatmak gerekirse; aynı anda 3 Bitcoin yarılanmasına denk bir arz düşüşü etkisinin hesaplandığını söyleyebiliriz. Ethereum Merge’üyle birlikte ölçeklenebilirlik sorunu doğrudan çözülmese de önerilen çözüm yolları açısından daha uygulanabilir ve güvenli bir ortamın sunulması hedefleniyor. Öte yandan yeni geliştirme enerji verimliliği açısından önemli sonuçlar doğuruyor. Bu kapsamda gündemde çok sık yer alan çevresel etki endişelerinden dolayı kriptoya önyargılı yaklaşan kurumların ve kreatörlerin Ethereum ekosistemi aracılığıyla adaptasyonları sağlanabilir. Böylece kullanım alanında da genişleme sağlanabilir. 

 

Ethereum ile ilgili konulardan biri de pahalı donanımsal ekipmanlar olmadan ağ güvenliğine destek verilememesiydi. PoS mekanizmasına geçişle birlikte bu sorunun da çözülmesi planlanıyor. 

 

Riskten Kaçınmanın Önemi Artıyor

Ethereum Merge süreciyle ilgili birçok kişi yatırımlarının nasıl etkileneceğini ve nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini merak ediyor. Öncelikle bu süreci temel analiz kapsamında değerlendirmek daha doğru olacaktır. Buna bağlı olarak da yatırımcılar açısından riskli işlemlerden kaçınmanın önemi artıyor. Ethereum geliştiricilerinin bu süreci normal akışı neredeyse hiç aksatmayacak şekilde planlamaya ve uygulamaya çalıştıklarını görüyoruz. Ancak yine de bu tarz geliştirmeler, içerisinde birtakım risk ve başarısızlık ihtimali taşır. O yüzden biraz daha işin temeline ve doğuracağı sonuçlara odaklanıp manipülatif söylemlere kulak asmamakta yarar olacaktır.

 

Madencilere Ne Olacak?

Madencilerin ilk etapta Merge sürecinden büyük oranda etkileneceklerini söylemek yanlış olmayacaktır. Çünkü artık ağ güvenliğini onlar değil validatörler sağlayacak. Bu durumun madenciliği tamamen bitireceği ve birçok pahalı ekipmanı işlevsiz hale getireceği iddia ediliyor. Ancak biz bu iddiaya mesafeli yaklaşıyoruz. Ölçeklenebilirliğe getirilen çözüm önerilerinden biri olan ZK-rollup mekanizmalarında “prover” yani “ispatlayıcı” şeklinde bir rol bulunuyor. Bu da madencilerin sahip oldukları ekipmanlarla birlikte, yeni bir iş planı çerçevesinde sisteme tekrar dahil olmalarına olanak tanıyabilir.

 

Eski sisteme kıyasla birçok farklılık getiren Ethereum Merge’de hayata geçecek yenilikleri doğru anlamak büyük önem arz ediyor. Çünkü mevcut olumlu gelişmeler doğrudan ölçeklenebilirliği veya işlem ücretlerinin doğrudan düşüşünü ifade etmiyor. Burada daha çok enerji verimliliği, enflasyonda düşüş ve ekipman bariyerinin ortadan kalkması ön plana çıkıyor. Bu etkenlerle birlikte daha geniş kitlelere erişebilen bir Ethereum’dan bahsetmek mümkün olabilir.

 

KuCoin’in Doğru Bilgiye Verdiği Önem: Ethereum Merge’e Özel İçerik Yarışması

KuCoin için Ethereum Merge sürecinde kullanıcıların bilgilendirilmesi ve geliştirmelerin getirdiklerinin doğru kavranması büyük önem arz ediyor. Bu doğrultuda hem bilgilendirmeye yönelik çeşitli çalışmalar yapılıyor hem de etkinliklerle bu bilgilendirmelerin pekiştirilmesi amaçlanıyor. 

 

KuCoin bu konuda yaptığı çalışmalar kapsamında, Ethereum Merge’ü kutlamak ve içerik üreticilerini çoğu insana karışık gelen bu geliştirmeye dair bilgilendirmeye teşvik etmek için ödüllü bir ETH Merge İçerik Yarışması başlattı. 

 

Ayrıca içinde bulunduğumuz dönemde vadeli işlemlerin üçüncü yılı da kutlanıyor. Bu kutlama için global olarak 10 milyon dolar değerinde ödül havuzunun olduğu bir etkinlik başlatıldı. Yeni kullanıcılardan eski kullanıcılara herkesin katılabileceği etkinlikle ilgili tüm detaylara web sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

 

Ethereum Merge Nedir?

Merge (Birleştirme) Ethereum tarihindeki en önemli yükseltmedir. Merge, Ethereum’un bugün kullanılan yürütme katmanı Mainnet’inin yeni hisse kanıtı konsensüs katmanı olan Beacon Zinrici ile birleştirilmesini temsil eder. Enerji yoğun kripto madenciliğe olan ihtiyacı ortadan kaldırır ve bunun yerine Stake edilmiş ETH kullanarak ağı güvence altına alır. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni