Ege Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi Seyhan Belediyespor'u 77- 66 mağlup etti

Ege Üniversitesi DAÇKA, Türkiye Basketbol 2’nci ligi 8’inci hafta müsabakasında Çukurova Üniversitesi Seyhan Belediyespor’u 77-66 mağlup etti. Ege Üniversitesi Büyük Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan ve akademisyenler seyirciler arasında yer alarak takımı yalnız bırakmadı.

Karşılaşmayı, Ege Üniversitesi Büyük Spor Salonu’nda öğrenciler ile birlikte izleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak galibiyetten ve takımın sahada verdiği mücadeleden dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Budak, “Ege Üniversitesi Basketbol Takımımız DAÇKA ligde gayet iyi gidiyor. Ege Üniversitesi ile Darüşşafaka Spor Kulübü iş birliğinde oluşturduğumuz adına Ege Modeli dediğimiz örnek uygulamamız başarılı bir şekilde ilerliyor. Ülkemiz geneline yayılmasını arzuluyoruz. Üniversite spor takımları farklı kulüplerle iş birliği yaparak gençlerin daha çok sporla buluşmasını istiyoruz. Akademik ekosistem bunun için çok uygun ortamlar sunuyor. Ege Modeli ile gençlerimizin daha çok spor yapma imkânına kavuşacaklarına inanıyorum” dedi.

Takımlarını büyük bir coşkuyla destekleyen Ege Üniversitesi taraftarlarına da teşekkür eden Rektör Budak, “Bugün burada final haftası olmasına rağmen öğrencilerimiz salonu doldurdu. Öğrencilerimize bu ortamı sağlamının mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrencilerimiz için üç sloganımız; spor yapın, iyi bir eğitim alın, kitap okuyun ve yabancı dil öğrenin. Ege Üniversitesi olarak 60 binin üzerinde öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizden 30 bini spor, kültür ve sanat faaliyetleri içerisinde aktif olarak görev alıyor. Gençler 90 öğrenci topluluğumuzun faaliyetlerine katılıyorlar. Bizler öğrencilerimizin ve spor takımızın yanında bulunarak onlara destek vermeye devam ediyoruz” dedi.

Özel çocuklardan özel gösteri

Karşılaşma arasında EÜ Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü Arş. Gör. Meral Sevinç Tırpan yürütücülüğünde gerçekleştirilen “Her Yer Sizinle Özel” sosyal sorumluluk projesi kapsamında Bayraklı Belediyesi özel çocukları dans gösterisi düzenlendi. Dans gösterisini ilgiyle izleyen Rektör Budak gösteri sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ege Üniversitesi DAÇKA oyuncularından Mehmet Erim Özgül karşılaşmada 14 sayı ile takımın en skorer ismi oldu. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni