Çevik Dönüşüm ile Çalışan Deneyimini Merkeze Alan Aksigorta, Globale Yetenek Transfer Ediyor

Yeni nesil sigortacılık anlayışıyla hareket eden Aksigorta, sektörün gelişimine sunduğu katkının yanı sıra İnsan Kaynakları alanındaki vizyoner çalışmalarıyla en iyi işveren markası olma ayrıcalığını güçlendiriyor. Organizasyon yapısını çevik dönüşümle güçlendiren şirket, çalışanı merkeze alan uygulamalarıyla yeteneklere hem ev sahipliği yapıyor hem de Sabancı Holding’in Aksigorta’daki ortağı Ageas ile onlara globalde çalışma deneyimi sunuyor. 

 

Pandemi sürecinde uygulamaya aldığı uzaktan çalışma sistemini, kalıcı hibrit model haline getirerek çalışma kültüründe iddialı bir değişime giden Aksigorta, işin geleceğine bugünden yatırım yaparak, geleneksel hiyerarşik yapıyı ortadan kaldırıp, organizasyon yapısını çevik dönüşümle güçlendirmeye devam ediyor. 

 

İşe alımdan kariyer gelişimine, performans yönetiminden eğitim – gelişim fırsatlarına kadar tüm İK uygulamalarında sürekli gelişim ilkesiyle hareket eden Aksigorta, vizyoner çalışmalarıyla en iyi işveren markası olma ayrıcalığını sürdürüyor. Çalışanlarına yeni yüzyılın yetkinliklerini kazandırmaya ve onların birer ‘en değerli yeteneğe’ dönüşmesi konusunda katkı sunan Aksigorta, bir yandan genç yetenekleri şirkete ve sektöre kazandırırken, bir yandan da yetiştirdiği, gelişimine katkıda bulunduğu yetenekleri globale transfer ediyor. 

 

“Çevik dönüşüme anlayış değişikliği olarak bakıyoruz”

 

Aksigorta ve Agesa İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Burak Yüzgül, dünyada olduğu gibi Aksigorta’da da çevik dönüşümün yıllar önce bilgi teknoloji ekiplerinde başladığını, bugün ise tüm şirketin kültürü haline geldiğine dikkat çekti. Yüzgül, “Biz bugün çevik dönüşüme bir anlayış değişikliği olarak bakıyoruz. Bugün sigortacılık hem içinde önemli bir ihtiyacı arındıran hem de finansal araç olarak görülen bir sektör. Geleneksel metodlarla devam etmek yerine; tabuları ve hiyerarşinin getirdiği engelleri yıkarak, yerine herkesin söz hakkına sahip olduğu, geleceğin sigortacılığını inşa eden, sonuç odaklı çevik ekiplerden oluşan bir çalışanlar gurubu oluşturmak istiyoruz. Bu dönüşüm de bizim bu anlayışımızın bir sonucudur” dedi. 

 

Yeni nesil çalışma hedefleri arasında, çalışanlara yeni yetkinlikler kazandırmak olduğunu belirten Yüzgül, kendini geliştirme, sonuç odaklılık ve işbirliği üzerine kurulu bu çevik dönüşümün; yenilik, cesaret ve dayanıklılık olmak üzere üç önemli sac ayağı olduğuna işaret ederek, “Bugün uygulamaya aldığımız dönüşüm programımız Agiland ile hem çalışanlarımızın teknik yetkinliklerini geliştiriyor hem de bunun şirket kültürü haline gelmesi konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 

 

“Yetenek İhraç ediyoruz”

Aksigorta’nın 60 yıllık tecrübesiyle adeta bir okul işlevi de gördüğünü belirten Yüzgül, “Bir yandan genç yetenekleri bünyemize alıp geliştirirken, aynı zamanda çalışanlarımızın gelişimlerini daha da üst seviyelere çıkarmaları için yurtdışında da iş imkanı sağlıyoruz. Belirli başarı kriterlerini sağlayan çalışanlarımıza Sabancı Holding’in Aksigorta’daki ortağı Ageas’ta istihdamın önünü açarak onlara yurtdışı deneyimi sağlıyoruz” açıklamasında bulundu. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni