BSH Türkiye “net sıfır” hedefiyle geleceği koruma altına alıyor

Tüm tesislerinde karbon sıfır olarak faaliyet gösteren BSH Türkiye, 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü’ne girerken israf karşıtı ve sürdürülebilir bir ekosistemin önemine dikkat çekiyor. 2030’da “net sıfır” hedefiyle çalışmalarını sürdüren BSH’nin Gelişen Pazarlar Bölgesi Kurumsal İletişim Direktörü ve Sürdürülebilirlik Lideri Burçin Girit, gerçek bir sürdürülebilirlik için döngüsel ekonominin önemine dikkat çekiyor. 

 

BSH Ev Aletleri Grubu, düşük enerji kullanımı, uzun ömürlü ürünler ve israfı önleyen akıllı teknolojiler için çalışmaya devam ediyor. Birleşmiş Milletler’in 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını ve 17 koşulunu rehber kabul eden BSH, 2030 yılında “net sıfır” hedefine ulaşmayı planlıyor. 

 

Gerçek sürdürülebilirliğe ulaşmanın yolu: Döngüsel ekonomi

Şirketin sürdürülebilirlik çalışmaları üzerine değerlendirmede bulunan BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi Kurumsal İletişim Direktörü ve Sürdürülebilirlik Lideri Burçin Girit şu ifadeleri kullandı:

 

“Yeryüzü kaynaklarımız günden güne azalıyor, başta kaynakların devamlılığını hedefliyor, insanı, odağımıza alan fikirler geliştirmeye gayret gösteriyoruz. Gerçek sürdürülebilirliğe ulaşmanın kilit unsurlarından biri, iş modelimizi döngüsel bir ekonomiye uyarlamak. Yeni döngüsel iş modelleri, bir yandan çevresel ayak izimizi azaltmaya yardımcı olurken, aynı zamanda şirketimizin gelecekteki varlığını garanti altına alıyor. Kaynak kullanımı için geliştirilen yeni yöntemler ve geri dönüşüm oranlarının daha da artmasıyla üretimdeki atık fazlasını azaltabilir ve ekosistemimize katkıda bulunabiliriz. BSH olarak yeni nesil projelerle tüketicilerimizin sürdürülebilir yaşam alışkanlıkları kazanmalarını ve döngüsel ekonomi modellerini benimsemelerini de destekliyoruz.”

 

İsrafı önleyen yenilikçi teknolojiler

Geliştirdiği uygulamalarla ekonomik ve enerji tasarruflu ürünler yaratan BSH, eylül ayında Berlin’de gerçekleştirilen dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı IFA’da gıda israfını önleyen ve yüzde 20’ye kadar enerji tasarrufu sağlayan ürünleri de tüketiciyle buluşturdu. 

 

Foodfittery uygulaması evdeki mevcut yiyeceklerden uyarlanan yaratıcı yemek tarifleriyle gıda israfını önlerken Home Connect uygulaması sayesinde tüketiciler ne kadar enerji ve su tükettiğini öğrenebiliyor. Aynı zamanda enerji ve su tüketimini kontrol altına alıyor hem de kendi CO2 ayak izlerini görebiliyor. Yeni ve akıllı çamaşır makineleri, etkin enerji tasarruflu yıkama programları önererek, su, deterjan ve enerji tüketimi hakkında bilgi veriyor. Bosch’un son teknolojisi i-DOS otomatik akıllı dozajlama sistemi deterjan tüketiminde farkındalık yaratırken toplamda yüzde 20’lere varan enerji tasarrufu sağlanıyor. 

 

Yüzde 95 yeniden kullanım hedefi

2030 yılına dek ürünlerinin yüzde 50’sinin dönüştürülmüş malzemelerden oluşmasını hedefleyen BSH, cihazlarda yeniden kullanılabilen malzeme oranını 2030 yılına kadar en az yüzde 95'e çıkarmayı hedefliyor.

 

353.551 m3 su tasarruf edildi

Türkiye’de 2017-2022 yılları arasında 141 olimpik yüzme havuzu hacmine denk gelen 353.551 m3 su tasarrufu sağlayan BSH Türkiye, sadece 2021 yılında 6.5 milyon kWh’lık enerji tasarrufu sağladı. Çerkezköy’de bulunan soğutucu fabrikasında geliştirilen ve Almanya’dan özel sürdürülebilirlik ödülü alan Boyahane Lighthouse Projesi ile tesisin su tüketimi yüzde 40 tasarrufla yaklaşık 10 yüzme havuzu büyüklüğüne denk gelen 30.000 m³, elektrik tüketimi de yüzde 30 tasarrufla 680.000 kWh azaltıldı. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni