13 ülkeden 570 bisikletçi, 30 Nisan Pazar günü Antalya Kemer'de “İyilik Elçisi Olacak" Paralimpik ve Tandem bisikletçiler de AKRA Gran Fondo'da pedal basacak

AKRA Gran Fondo powered by AG Tohum, 30 Nisan 2023, pazar günü Kemer Olbia Park’tan Start alacak

Yarışa katılan bisikletçiler pedalları deprem bölgesindeki çocuklar için çevirecek. Organizasyonun kayıt gelirleri ve sponsorların katkıları ile alınacak 700 bisiklet, T.C.  Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile depremzede çocuklara dağıtılacak. 

Antalya’nın yeşilin her tonuna şahit olunabilen Kemer ilçesinde benzersiz iki parkuruyla AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum bisiklet yarışı beşinci yılında 13 ülkeden 570 bisikletçiyi ağırlayacak. Muhteşem denizi, tabiat parkları ve çok daha fazlasıyla dünyanın en popüler tatil noktalarından biri olan Kemer’de düzenlenecek amatör yol bisikleti yarışının basın toplantısı AKRA Hotel’de gerçekleştirildi. 30 Nisan Pazar günü Kemer’de düzenlenecek AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum 2023’te bisikletçiler, Kemer’in sonsuz plajlarından başlayarak iyilik için pedal çevirerek, Akdeniz’in benzersiz coğrafyasına şahit olacak.

Argeus Travel & Events ve Yedi İletişim tarafından, AKRA Hotels ana sponsorluğunda ve AG Tohum desteğiyle ilk kez 2018 yılında düzenlenen ve her geçen yılda artan ilgiyle bisiklet kültürünün ülkemizde gelişmesine katkıda bulunan organizasyon, yüzlerce bisikletçiyi Akdeniz’in gözde turizm noktalarından Kemer’de buluşturacak. 

Almanya’dan Mısır’a, Belçika’dan İngiltere’ye, Amerika Birleşik Devletleri’nden Ukrayna’ya dünyanın farklı noktalarından gelen bisikletçiler; pedallarını geçtiğimiz şubat ayında yaşanan deprem felaketinden etkilenen çocuklar için çevirecek. “Pedallar İyilik için Dönecek” mottosuyla bu yıl beşincisi düzenlenecek olan organizasyondan elde edilecek kayıt gelirleri ve sponsorların katkıları ile alınacak 700 bisiklet, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile depremzede çocuklara dağıtılacak.

Dünyanın pek çok noktasından gelen bisikletçilerin mücadelesi ise her sene olduğu gibi yine nefesleri kesecek. Bu önemli organizasyonun basın toplantısı Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Av. Cansel Tuncer, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Denetleme Kurulu Başkanı Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol, BHM Otelcilik Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Barut, Corendon Airlines Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Tuğba Güner, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege, Salcano Bisiklet Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Akgül, Yaşam Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Özkan, AKRA Gran Fondo Genel Direktörü Aydın Ayhan Güney ve AKRA Gran Fondo Proje Koordinatörü A.Haluk Özsevim, kamu kurumlarının ve sponsor markaların temsilcilerinin yanı sıra medya mensuplarının katılımı ile AKRA Hotel’de düzenlendi.

Basın toplantısında konuşan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, AKRA Gran Fondo Antalya’nın turizmin başkentine renk getirdiğini dile getirerek, “Spor organizasyonları, şehrimize dinamizm kattığı gibi turizmi ve tarihi değerleri ile ön plana çıkan Antalya’ya ayrı bir hava katıyor. Türkiye’nin ve dünyanın farklı şehirlerinden gelen bisiklet tutkunları doğal güzellikleri ile ön plana çıkan Kemer’de keyifli bir yarış gerçekleştirecek. Sporun tanıtıma olan katkısı yadsınamaz. AKRA Gran Fondo Antalya’da hem doğal güzelliklerimizi gözler önüne serilirken hem de bisiklet camiasının dikkatini Antalya’ya çekecektir. Ayrıca yarışın kayıt gelirleri ve sponsorların katkıları ile bisiklet alınıp depremzede çocuklara armağan edilmesini ise çok anlamlı buluyorum. Bu yıl deprem nedeniyle 170 bin kişiyi ağırlayan Antalya olarak depremzede çocukları sevindirmek için bu yarışı sosyal bir projeye çevirdik. Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederken sporculara da başarılar diliyoruz” dedi. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Av. Cansel Tuncer, Antalya’nın eşsiz doğal güzelliklere sahip olduğunu hatırlatarak, “AKRA Gran Fondo Antalya gibi spor organizasyonları Antalya’nın güzelliklerinin tanıtılmasında önemli bir yeri bulunuyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak Antalya’ya değer katan kültür, sanat ve spor organizasyonlarına destek oluyoruz. AKRA Gran Fondo Antalya da önemsediğimiz organizasyonlardan biridir. Sporcularımız için keyifli bir yarış olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu. 

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer’in eşsiz güzelliklerine değinerek, “Kemer’in spor turizmi için bulunmaz bir coğrafyası ve iklimi var. Biz Kemer Belediyesi olarak bu konuda her sene farklı projeler üretiyoruz ve üretmeye devam edeceğiz. Bu konuda Sayın valimize teşekkürümü dile getirmek istiyorum çünkü kendisi bu konuda bize desteğini göstermekten hiçbir zaman çekinmedi. AKRA Gran Fondo Antalya’nın organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, son yıllarda Antalya’da yapılan bisiklet organizasyonlarına dikkat çekerek, “Bisiklet sporuna geçmişte geniş kitleler katılmıyordu. Şimdilerde ise 5.’sinin düzenlendiği AKRA Gran Fondo Antalya’nın bu noktaya ulaştığını görmek bizim için gurur verici. Bisiklet turizminin markalaşmasında sağladığı katkılardan dolayı Antalya Valisi Ersin Yazıcı’ya teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı. 

Bisiklet Federasyonu Denetleme Kurulu Başkanı Abdurrahman Arıcı; “Her zaman bisiklet sporu ile ilgili olan bütün organizasyonları destekledik ve desteklemeye de devam ediyoruz. Antalya’yı umuyorum ki ileride daha büyük çaptaki uluslararası organizasyonlarda kendi takımıyla da görürüz. Bu yarışta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, sporun Antalya turizmine çeşitlilik kattığını belirterek, “Bilindiği üzere her sene yüzlerce futbol takımı kamp yapmak için Antalya’ya geliyor. Ayrıca dünya standartlarındaki golf sahalarımızla binlerce golf tutkunu ağırlıyoruz. Şimdi bisiklet organizasyonlarının yanı sıra bisiklet takımlarının da kamp tercihi haline gelmeye başladık. AKRA Gran Fondo Antalya da spor turizmimizin tanıtımı için önemli bir organizasyondur” dedi.

Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege ise spor organizasyonlarının Antalya’nın tanıtımına önemli katkı sunduğunu ifade ederek, “AKRA Gran Fondo Antalya da turizmin başkentinin tanıtımında nitelikli katkı sağlamaktadır” diye konuştu. 

Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol, iklimi, doğası ve coğrafi yapısı ile Antalya’nın sporcular için önemli bir bölge olduğunu belirterek, “Antalya’nın tanıtımına katkı sağlayan nitelikli spor organizasyonlarını desteklemeye devam edeceğiz” dedi. 

 BHM Otelcilik Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Barut ise AKRA Gran Fondo’nun Antalya’ya değer katan bir marka haline geldiğini belirterek, “Bu yarışta sporculara Kemer’in doğal güzellikleri eşlik edecek. Bu yarışta emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Antalya’nın bisiklet sporunun başkenti haline geldiğine vurgu yapan Corendon Airlines Kurumsal İletişim ve Pazarlama Direktörü Tuğba Güner, düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Şehrimizde yapılan birçok uluslararası spor etkinliği gibi AKRA Gran Fondo’nun da ilk günden beri destekçisiyiz. Organizasyonun sürekli gelişerek büyümesi ve Antalya’yı bisiklet sporunun başkenti haline getirmesi Corendon ailesi olarak bizim için çok gurur verici. Bu tarz organizasyonlar ve bisiklet dostu otellerimizle bisiklet turizmini desteklemeye devam edeceğiz.”

Yaşam Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Özkan, bu organizasyonla ilgili duygu ve düşüncelerini şu cümlelerle ifade etti; “Dünyanın en güzel kentinde yaşamaktan mutluluk duyuyoruz. Kentimize değer katan bu olağanüstü güzel organizasyon, ilk başladığı seneden beri şehrimize ve bisiklet sporuna değer katıyor. Bisiklet de kentimize çok yakışıyor. Biz de Antalya Yaşam Hastaneler Grubu olarak sağlık hizmetleri sponsoru olmaktan gurur duyuyoruz. Başta Haydar Barut olmak üzere kentimize bu denli değer katan organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

AKRA Gran Fondo Genel Direktörü Aydın Ayhan Güney, “Gran Fondo’yla beraber bisiklet yarışlarına katılan amatör sporcularımızın sayısının arttığını görüyor ve bundan mutluluk duyuyoruz. AKRA Gran Fondo, hem spor sektörünü hem de turizmi olumlu etkileyen çok güzel bir organizasyon. Bu eşsiz coğrafyada, Kemer’de, yapacağız yarışımızı, güzel bir havanın eşliğinde tamamlayacağız” dedi.

AKRA Gran Fondo Proje Koordinatörü A.Haluk Özsevim; “Bugün burada olmaktan çok mutluyum. Sayın Valime bize liderlik ettikleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Antalya şehrimizde gerek özel sektör gerek de kamu kurumlarıyla birlikte büyük bir beraberlik içindeyiz ve bütün Antalya da yanımızda. Hep birlikte amatör bisiklet yarışlarını çok daha iyi bir noktaya getireceğiz” dedi. 

Antalya Valiliği, Kemer Kaymakamlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Belediyesi, Kemer Belediyesi, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) katkıları ile düzenlenen AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum yarışına  Corendon Airlines, Fraport TAV Antalya Airport,  Diana Travel, Paloma Hotels, Regnum Carya, Zemzem, Ceysu, Antalya Akvaryum, Yaşam Hastaneler Grubu, Salcano, Shimano, sponsor olurken Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB), Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB), Kemer Yöresel Tanıtım Vakfı (KETAV), Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) , Akdeniz Reklamcılar Derneği (ARD) ve Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) de organizasyona destek verenler arasında yer aldı. 

Ayrıca Toyota Türkiye geçen yıl olduğu gibi bu yıl da organizasyonun Mobilite sponsoru olarak karbon ayak izi düşük Hybrid araçlarıyla yarışa destek olarak, çocuklarımızın ve pedalların mücadelesini desteklemeye devam edecek.

AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum ile Kemer koylarından Toroslara yarış heyecanı

Turizmin başkenti Antalya’nın en önemli turizm merkezlerinden Kemer’de organize edilen AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum, amatör bisikletçilere mücadele ve adrenalinin yanında parkuru ile eşsiz bir manzara da sunuyor.

98 kilometre ve 49 kilometre olmak üzere iki farklı kategoride yapılacak olan yarış, Kemer’in ikonikleşen denizi ve ormanları ile bir tarafı mavi bir tarafı yeşil bir etap deneyimi sağlıyor. Deniz, dağlar ve çam ormanlarının birleştiği doğal güzellikleriyle dikkat çeken Kemer, sahip olduğu zenginlikleri ile her sene yüzbinlerce misafirin tatil için tercih ettiği bir destinasyon. Doğasının yanı sıra birbirinden önemli antik kentlerle çevrili olan Kemer, tarih tutkunları için de önemli bir varış noktası. 

98 km AKRA parkurunun start ve finish noktası Kemer Olbia Parkı olacak. Bisikletçiler, 30 Nisan Pazar sabahı 08:00’da start alarak Kemer’in önemli turizm beldeleri olan Göynük ve Beldibi’ni istikametinde yol alacak. Antalya’nın en güzel manzarasına sahip olan bu yolda bisikletçilere mavi ile yeşilin birleştiği keyifli bir rotada sağ tarafta masmavi Akdeniz, sol tarafta ise yemyeşil Toroslar eşlik edecek. Göynük ve Beldibi sonrasında Antalya’da Sarısu Plajı ardından Konyaaltı ilçesi içinden geçerek Altınyaka yolunda tırmanışa geçecek olan bisikletçilere bu sefer Antalya manzarası eşlik edecek. Altınyaka sonrasında bisikletçileri Hisarçandır’a doğru etraflarını saran yeşil bir etap karşılayacak. Hisarçandır sonrasında Üçoluk ve Ovacık’ı geride bırakan pedallar, Kemer istikametine doğru hız kazanacak. Kesme Boğazı Kanyonu’nu ve sonrasında Beydağları Sahil Milli Parkı’nı aşan bisikletçiler, Çamyuva’yı da aşıp Kemer’e ulaşacak ve Kemer Olbia Parkı’nda finish yapacak. Uzun parkurun toplam tırmanışı 2.000 m+ olacak. 

AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum’un 49 km etabının da start ve finishi Kemer Olbia Parkı’nda gerçekleşecek. 08.30’da start alacak olan pedallar, hızlı bir şekilde Kemer-Antalya yoluna çıkacak. Kusursuz bir yol ile Beldibi istikametinde ilerleyen bisikletçilere yine deniz, dağ ve orman manzarası eşlik edecek. Beldibi-Bahçecik’ten U dönüşü yaparak tekrar Kemer’e yönelecek bisikletçiler, Beydağları Sahil Milli Parkı ve Çamyuva’yı aşıp Kemer Olbia Parkı’nda finish yapacak. Kısa parkurun toplam tırmanışı 537 m+ olacak. 

İki heyecan dolu etapta pedal basacak olan sporcular; temiz hava, deniz, orman ve dağlar ile kucaklaşacak. Türkiye’nin en güzel iklimine ve doğasına sahip olan Kemer, sporculara adrenalin dolu bir hafta sonu yaşatacak. 

AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum 2023’de 18 kategoride 570 bisikletçi yarışacak. Paralimpik ve Tandem bisikletçiler de AKRA Gran Fondo da pedal basacak…

UCI ve Türkiye Bisiklet Federasyonu yönetmeliklerine göre düzenlenen AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum 2023’e 13 ülkeden katılan 570 bisikletçinin 513’ü erkek, 57’si kadın sporculardan oluşuyor. 

Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Belçika, Gürcistan, İngiltere, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Mısır, Türkiye, Rusya Federasyonu, Slovenya, Tuvalu, Ukrayna olmak üzere toplam 13 ülkeden 18 kategoride yarışacak 570 bisikletçinin dağılımı ise şöyle olacak:

AKRA 98 km parkurunda Elit Erkek (18-34), Master Erkek (35-39), Master Erkek (40-44), Master Erkek (45-49), Master Erkek (50-54), Master Erkek (60-64), Master Erkek (65+), Elit Kadın (18-34), Master Kadın (40-44), Master Kadın (45-49), Pro Erkek kategorilerinde 191 bisikletçi yarışacak.

AG Tohum 49 km parkurunda ise 379 bisikletçi; Genç Erkek (16-17), Elit Erkek (18-34), Master Erkek (35-39), Master Erkek (40-44), Master Erkek (45-49), Master Erkek (50-54), Master Erkek (55-59), Master Erkek (60-64), Master Erkek (65+), Elit Kadın (18-34), Master Kadın (35-39), Master Kadın (40-44), Master Kadın (45-49), Master Kadın (50-54), Master Kadın (55-59) ile Paralimpik ve Tandem kategorilerinde yarışacak. Paralimpik kategorisinde 5 bisikletçi yarışırken, Eşpedal Derneği ve Gaziantep Belediyespor Kulüpleri’nden 15 takım da görme engelliler için özel olarak üretilen iki kişilik bisikletleri ile Tandem kategorisinde yarışacak.

Eşsiz doğası ve güzellikleri içinden geçen bisiklet rotalarıyla ve alternatif spor etkinlikleri ile son yıllarda spor turizminin en önemli bölgelerinden birisi olan Kemer, AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum 2023 yarışı ile bir kez daha bisiklet festivaline ev sahipliği yaparken bu yıl pedallar iyilik için dönecek. 

Organizasyonun programı aşağıdadır.

29 Nisan 2023

10:00 – 22:00 Yarış kiti teslimi – Kemer Olbia Parkı

10:00 – 19:00 EXPO – Kemer Olbia Parkı

20:30 – 21:00 Teknik Toplantı – Kemer Olbia Parkı

30 Nisan 2023

07:30 – 17:00 EXPO – Kemer Olbia Parkı

06:00 – 07:30 Yarış kiti teslimi -Kemer Olbia Parkı

08:00 AKRA Parkuru (98 km) Start – Kemer Olbia Parkı

08:30 AG TOHUM Parkuru (49 km) Start – Kemer Olbia Parkı

14:00 AKRA Gran Fondo Antalya Ödül Töreni – Kemer Olbia Parkı

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni