TDAE’den Özbekistan’da yeni iş birlikleri

Ege Üniversitesinde akademik birimler uluslararası girişimlerini sürdürüyor

 

Ege Üniversitesi (EÜ), küreselleşmenin eğitim alanında getirdiği değişimlerin bilinci ile uluslararası akademik iş birliklerinin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi çalışmalarına devam ediyor. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak'ı makamında ziyaret eden, EÜ Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü (TDAE) Müdürü Prof. Dr. Nadim Macit ve Türk Dili ve Lehçeleri Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. İbrahim Şahin,  Özbekistan yükseköğretim kurumlarıyla devam eden ikili iş birlikleri hakkında bilgi verdi.

 

 Ege Üniversitesinin uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda çok sayıda anlaşma ve ortaklığa imza attığını, Özbekistan’ın bu anlamda önemli bir paydaş olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, "Ege Üniversitesi olarak, yürüttüğümüz akademik işbirlikleri ile uluslararasılaşma vizyonumuz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özbekistan’daki yükseköğretim kurumları ile üniversitemiz arasındaki eğitim ve araştırma konularında kendi alanlarına yönelik yaptıkları protokoller bulunuyor. TDAE Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Şahin hocamız, Özbekistan’a giderek buradaki iş birliklerimizi güçlendirmek adına temaslarda bulundu. Hocamıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

 

         Özbekistan’daki yükseköğretim kurumlarına gerçekleştirilen ziyaretler hakkında bilgi veren Doç. Dr. Şahin,  "Geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde Taşkent, Nukus, Urgenç, Buhara vilayetlerindeki çok sayıda yükseköğretim kurumuyla temaslarda bulunarak, 18 anlaşma yaptık. Yapılan anlaşmalar kapsamında; Özbekistan'daki eğitim kurumlarında çevrimiçi Türkçe öğretim sınıflarının açılması, eğitim fakültesi öğrencilerine TDAE bünyesinde staj imkanı sağlanması, ortak ilgi alanlarında sempozyumlar düzenlenmesi gibi birçok konuda anlaşma protokolleri imzaladık “diye konuştu.  

 

         Özbekistan’da Türkiye’ye ve Türkçeye karşı son derece büyük bir ilginin olduğunu belirten Doç. Dr. Şahin, "İkili anlaşmalar çerçevesinde Türkiye’yi ve Türkiye bilim hayatını tanıma noktasında çok büyük bir istek bulunduğunu gözlemledik. İş birliği noktasındaki bu büyük potansiyelin değerlendirilebilmesi için ikili anlaşmaların yanı sıra karşılıklı bireysel ilişkilere de önem verilmesi gerektiği düşünüyoruz" dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni