Sağlığın Dönüştüren Kadınları Mezun Oldular

SANTA FARMA VE TEKNOLOJİDE KADIN DERNEĞİ SAĞLIK SEKTÖRÜ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR

 

Santa Farma ve Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) ‘’Sağlığın Dönüştüren Kadınları” projesi kapsamında, üniversitelerde ve meslek yüksekokullarında Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik ve Bilişim Teknolojileri bölümlerinin son sınıflarında okuyan veya yeni mezun olmuş 100 genç kadına, ücretsiz Pazarlama ve Satış Teknolojileri, İş Analistliği ve Gamification (Oyunlaştırma) eğitimleri verdi. 100 genç kadın eğitimler sonrasında programdan mezun olmaya hak kazandı. 

 

Teknolojide Kadın Derneği tarafından verilen eğitimlerle dört eğitim sınıfından mezun olan 100 genç kadına sağlık sektöründe staj ve istihdamda öncelik imkanı yaratıldı.

 

 “İLAÇ SEKTÖRÜNE DAHA DONANIMLI VE DAHA GÜÇLÜ KADINLAR HAZIRLIYORUZ”

 Santa Farma İlaç Stratejik Planlama ve Operasyon Başkan Yardımcısı Sami Kiresepi, “Hepimizin bildiği gibi küreselleşme, iklim değişikliği, demografik değişimler, teknolojik gelişme ve dijital dönüşüm tüm ülkelerin sosyo ekonomik alt yapılarını etkilemekte ve değiştirmektedir. Bu değişimden iş dünyası da payını almakta ve bugüne kadar doğru bilinen uygulamalar dönüşüme uğramaktadır. İş dünyasının ve eğitim kurumlarının, hızını sürekli arttıran teknolojik gelişmelere ve dijital dönüşümlere ayak uydurmaları giderek zorlaşmaktadır.

 

Ayrıca Pandemi‘nin, iş dünyasında dijitalleşmeyi ve otomasyonu hızlandırdığı açık bir şekilde görülmüştür. İş dünyası çevik davranarak, sürekliliğini korumak için dijital teknolojinin tüm imkanlarını hızla kullanmak zorunda kalmıştır. Buna rağmen, tüm ülkelerde ciddi boyutlara varan beceri açığı ortaya çıkmaya başlamıştır. Ve bu beceri açığı, şirketlerin ve ekonomilerin büyüme potansiyelini de etkileyen mega trend haline gelmiştir. Dolayısı ile alınan temel mesleki eğitimin yanında, iş başında ve yaşam boyu öğrenme ve teknolojik yetkinlikleri arttırma gerekliliği, iş hayatının gündeminde önemli bir yere oturmuştur.   İş dünyasındaki bu gibi eğilimler kadın çalışanları da oldukça fazla etkilemektedir. Kendi bünyemizde müdür ve üstü kadın yönetici oranını 50 ‘ye çıkarmayı başarmış bir şirketiz. Ve bu konuda öncülük yapmayı toplumsal sorumluluk olarak benimsemekten gurur duymaktayız.

 

Ülkemizde ve ilaç sektöründe kadın istihdamının ve kadın yönetici oranının yükselmesine katkıda bulunan bu ve benzeri projelere liderlik etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Teknolojide Kadın Derneği’ne işbirlikleri için teşekkür ederiz. Eğitimlere katılanlara da iş hayatlarında başarılar dileriz.” dedi.

 

Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney, “Pandemi dönemi, sağlık alanında üreten ve öncü insanların yüksek bir öneme sahip olduğunu tüm dünyaya göstermiş oldu. Türkiye de bu alanda çok büyük bir potansiyele sahip. Türkiye'de sağlık alanında özellikle kadınların teknolojide uzmanlaşarak robotik süreçlerde ve ar-ge faaliyetlerinde çok büyük bir güç yaratacağına ülke ve sektör olarak inanıyoruz. Siber güvenlik alanında her yıl Verizon tarafından yayımlanan Data Breach Investigations Report 2021'de veri ihlali konusunda yaşanan artışı net şekilde ortaya koyuyor. Ve 2019’a kıyasla veri ihlallerindeki en önemli artışın sağlık alanında yaşandığını ortaya koyuyor. 71’lik çok ciddi bir artışın yaşandığı sektörün sıkça karşılaştığı siber güvenlik zorluklarını düşünürsek şirketlerin siber güvenlik, robotik süreçler gibi teknik konularda güçlü olması ekonomik açıdan ülkemizin sağlık turizmini ve sağlık ihracatını önemli ölçüde etkileyecektir. Ayrıca teknolojide güçlenen kadınlar ülkenin Gayri Safi Yurtiçi Hasılasına çok önemli bir ekonomik güç katacaktır.

 

Bu nedenle Santa Farma İlaç gibi güçlü bir sağlık kuruluşunun liderliğinde Teknolojide Kadın Derneği olarak sağlıkta ve teknolojide uzman kadınlar yetiştirmek üzere yola çıktık. Çok başarılı bir eğitim döneminden sonra da ilk mezunlarımızı verdik. Mezunlarımızın bu alanda rol model ve etkili olacaklarına inancımız sonsuz. Çalışmalarımızı aynı heyecanla ve aynı güçle devam ettirmeyi arzu ediyoruz. Teknolojide Kadın Derneği olarak bu ilkeler doğrultusunda çalışmalarımızı ve Santa Farma İlaç’ın öncüsü olduğu bu önemli projeyi azimle, heyecanla ve güçle sürdüreceğiz. Mezun olan 100 kadını tebrik ediyor, bu alanda insan kaynağına yapılacak olan yatırımların artmasını temenni ediyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni