Özyeğin Üniversitesi, Öğrencilerini “Sektörle Buluşma” Etkinlikleri ile Türkiye’nin Öncü Otelcilik ve Yiyecek-İçecek Şirketleriyle Buluşturarak Geleceğe Hazırlıyor.

Özyeğin Üniversitesi, sektörlerle iç içe eğitim anlayışıyla otelcilik ve yiyecek içecek endüstrisine yönelik düzenlediği ‘Sektörle Buluşma’ etkinliğini bu yıl 10. kez gerçekleştirdi. 8 Aralık’ta, Özyeğin Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirilen buluşmada Özyeğin Üniversitesi Otel Yöneticiliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans programları öğrencileri, Türkiye’nin alanında lider kurumlarının temsilcileri ve yöneticileriyle bir araya gelerek staj ve çalışma olanaklarına dair bilgi aldılar ve kariyer yolculuklarını tasarladılar.

 

Türkiye’nin yenilikçi üniversitesi Özyeğin Üniversitesi’nin otel yöneticiliği, gastronomi ve mutfak sanatlarına yönelik düzenlediği ‘Sektörle Buluşma’ etkinliği 8 Aralık 2022 tarihinde gerçekleşti. Türkiye’nin önde gelen işletmelerinin temsilcileri ve üst düzey yöneticileri ile Özyeğin Üniversitesi Otel Yöneticiliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans öğrencileri bir araya gelerek staj olanakları ve yeni iş fırsatlarının değerlendirilmesi için görüşmeler yaptılar.

 

İş dünyasında yetkin ve fark yaratan profesyonellerin yetişmesi için çalışan Özyeğin Üniversitesi, bu yıl 10. kez gerçekleştirdiği ‘Sektörle Buluşma’ etkinliğinde turizm, otelcilik ve yiyecek-içecek sektörünün gelişimine katkı sunmayı amaçlıyor. Bu kapsamda Türkiye’nin en iyi otelleri ve işletmelerini temsilen 60’ı aşkın kurum yöneticisi ile buluşan Özyeğin Üniversitesi öğrencileri hem sektör hakkında bilgi elde etme, hem de kariyer yolculuklarını tasarlama fırsatı buldular.

 

Bu buluşmaların sektörlerle iç içe eğitim anlayışlarının önemli bir yansıması olduğuna değinen Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü M. Teoman Alemdar; “Pandemiyle birlikte tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de turizm sektörü 70 düşüş yaşadı. Turizmin konaklamadan, yiyecek-içecek sektörüne pek çok alanda işletmeleri etkilediğini de göz önüne alarak, bu keskin düşüşü dengelemek ve milyonlarca kişiye istihdam sağlayan bu sektörlerde ilerleme için şirketler son iki yılda önemli bir mücadele veriyor. Türkiye’de şirketlerin bu anlamda önemli başarılar da elde ettiğini söylemek mümkün, bu sayede 2021 yılında dünyada 9 olarak gerçekleşen turist sayısındaki büyüme, Türkiye’de 88 oranında gerçekleşti. Bu yıl da katlanarak artan bu büyümenin sürdürülebilir kılınması ve nicel değil, nitelikli bir büyüme sağlanabilmesi ancak yetkin ve yetenekli iş gücüyle mümkündür.   Bu doğrultuda sektör-akademi iş birliğinin önemine inanan bir kurum olarak gençlerimizin turizm, otelcilik ve yeme-içme sektörlerinde kariyerlerini inşa etmeleri için teşvik edilmelerinin ve yeni nesil yetenekler kazanmalarının büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Türkiye’nin 3. nesil, girişimci ve yenilikçi üniversitesi olan Özyeğin Üniversitesi olarak bunu başarmak üzere çalışıyoruz. Hem Otel Yöneticiliği, hem de Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans programlarımızla uluslararası çapta öncü eğitim olanakları sunuyoruz. Türkiye’de bu sektörlerin geleceğini temsil eden öğrencilerimizi, Türkiye’nin en saygın kurumlarıyla bir araya getirmeyi ise misyonumuz olarak ele alıyoruz. Pek çok küresel markanın ve ulusal şirketlerin Türkiye’ye yeni yatırımlar yapmayı planladığı ve turizmin hızlı yükselişinin süreceği yeni dönemde daha fazla gencimizi bu alanda çalışmak üzere desteklemek için de sektörümüzle yaptığımız iş birliğinin kritik öneminin farkındayız. Hedefimiz, sektörün cazibesini henüz algılayamamış olan gençlerin bu alanı tercih etme oranını yükseltirken, mentorluk ve uygulamalı eğitimler gibi olanaklarla öğrencilerimizin kariyer yolculukları güçlü bir şekilde inşa etmelerini sağlamaktır. Bu misyonda bizi destekleyen şirketlerle bir arada olmaktan ve Türkiye’nin geleceğine hizmet etmekten memnuniyet duyuyoruz” dedi.   

 

Özyeğin Üniversitesi “Sektörle Buluşma” etkinliğinde yer alan firmalar: Address Hotel Istanbul, Çırağan Palace Kempisnki İstanbul, Pera Palace Istanbul, Swissôtel The Bosphorus Istanbul, St. Regis Istanbul, Raffles Istanbul, Fairmont Quasar Istanbul, Shangri-La Bosphorus Istanbul, The Peninsula İstanbul, Orientbank Hotel Istanbul Autograph Collection by Marriott, The Ritz-Carlton Istanbul, Four Seasons Istanbul, Mandarin Oriental Bosphorus, Conrad Istanbul Bosphorus, Hilton Bosphorus Istanbul, Hilton Bomonti Istanbul, Susona Bodrum, LXR Hotels & Resorts ve DoubleTree by Hilton, Bodrum Işıl Club Resort, Doubletre By Hilton Moda, Hilton Mall of İstanbul, Divan Hotels and Patisserie, The Marmara Collection Hotels, Grand Hyatt İstanbul, Hyatt Centric Levent İstanbul, JW Marriott Istanbul Bosphorus & Sheraton Istanbul City Center, JW Marriott Istanbul, Marmara Sea, W Istanbul, Istanbul Marriott Hotel Şişli, Marriott Hotel Asia, Sheraton İstanbul Levent, Le Meridien İstanbul, Radisson Blu Hotel Istanbul Asia, Radisson Blu Hotel İstanbul Ottomare, Radisson Blu Kaş, Radisson Collection Hotel, Vadistanbul, Park inn by Radisson İstanbul Asia Kavacık, Park inn by Radisson İstanbul Ataşehir, Crowne Plaza Asia – Crown Plaza Tuzla, Barceló Hotel Group Turkiye, Novotel İstanbul Bosphorus, Six Senses Kocataş Mansions, Six Senses Kaplankaya, Mandarin Oriental Bodrum, The Bodrum Edition, Swissotel Bodrum, D Maris Bay, Gloria Hotels & Resorts, Maxx Royal Resorts & Voyage Hotels, WeBee Guest Experience Tech & Branchout Consulting, Do & CO, D.ream, Markus, Nusr-Et, Frankie, Kahve Dünyası, Baylan Pastanesi, EATALY, ÇİYA, KitchenLabs, ODURLA, Feriye Lokantası.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni