Multidisipliner Eğitim Metotları Başarı Yolunda Farkını Ortaya Koyuyor

BECERİ VE PRATİK ODAKLI EĞİTİM LIFE SCHOOL’DA

 

Öğrencilerin bilgi ve becerilerinin ölçümlendiği PISA sınavında başarılı olan ülkelerde uygulanan eğitim sistemlerinin ortak bir noktası bulunuyor. Sanat, spor ve felsefe gibi eğitimleri de kapsamlı bir şekilde eğitim programlarına alan ülkeler PISA’da başarılı sonuçlar elde ediyor. Life School da bütüncül ve çok yönlü bir eğitim anlayışı ile öğrencilere derslerde öğrendiklerini gündelik yaşama aktarabilme becerisi kazandırmayı amaçlıyor.

 

Küreselleşen dünyada eğitimin sadece ulusal ölçekte değerlendirilmesi, öğrencilerin akademik seviyelerinin anlaşılmasına yeterli veriyi sağlamıyor. Uluslararası ölçekte yapılan sınavlar ise Türkiye’de öğrencilerin hangi düzeyde olduğunu ve telafi edilmesi gereken eksikliklerinin neler olduğunu daha görünür kılıyor. Türkiye’de PISA sonuçları paylaşıma her açıldığında tartışma yaratıyor.  Uzun yıllardır yayınlanan PISA raporlarının altını çizdiği önemli bir nokta, eğitim programlarının yetersizliği. PISA sınavlarında başarılı olan ülkelerin eğitim programlarında, sanat, spor, felsefe gibi öğrencilerin yaratıcılıklarını ortaya çıkarma imkanı buldukları derslerin önemli bir yer tuttuğu görülüyor.  Birleşmiş Milletler tarafından yol haritası kabul edilen 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nde yer alan nitelikli eğitim baz alınarak oluşturulan Life School eğitim modeli de PISA sınavlarında başarılı olan ve olmayan ülkelerin eğitim programları arasındaki farklılıklara dikkat çekiyor.

 

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Doğrultusunda Bir Eğitim Gerekiyor

Ülkelerin gelişmişlik düzeyleri eğitim standartlarını da belirliyor. Eğitimde fırsat eşitsizliğinin önüne geçmek isteyen Birleşmiş Milletler, 17 evrensel hedeften oluşan bir eylem çağrısı olan 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ni yol haritası olarak belirlemiştir. Bu hedeflerden dördüncüsü olan (SDG4) Sürdürülebilir Kalkınma için Eğitim başlığı nitelikli eğitim anlayışını ön plana çıkarıyor.  2030’a kadar başta gençler olmak üzere yetişkinlerin büyük bölümünün okuryazar olmasının yanı sıra eğitim alanındaki toplumsal cinsiyet eşitsizliklerinin ortadan kaldırılması, engelliler ve kırılgan durumdaki çocuklar dahil her kesimin her düzeyde eğitime eşit biçimde erişimlerinin sağlanması, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri arasında yer alıyor. Kalkınma hedefleri doğrultusunda Life School eğitim modeli de sanat, spor ve felsefe gibi derslerin kapsamlı bir şekilde eğitim programlarına entegrasyonun gerekliliğini ortaya koyuyor.

 

Sanatsız Bir Eğitim Gelişimin Önünde Engel

Eğitimde başarıyı yakalamak isteyen ülkelerin, ezberci ve teste dönük eğitim yaklaşımından uzaklaşıp öğrenciyi merkeze aldığı yöntemlere yöneldiği biliniyor. Eğitim programlarına sanat, spor ve felsefe gibi eğitimleri alan ülkelerin PISA sınavında başarıya ulaştığı görülüyor. Temel bilimlerin yanı sıra öğrencilerin hayatta başarılı olmaları için kapsamlı bir eğitim sürecinden geçmesi gerektiğini savunan Life School eğitim modeli, e-spor akademisi, öğrenme akademisi, ekolojik okuryazarlık akademisi gibi zengin içeriklerle destek bir eğitim imkanı sunuyor. Türkiye’nin ilk dijital okul platformu Life School eğitim anlayışına göre, ülkemizdeki genç bireylerin gelecekteki hayat deneyimlerinde başarıya ulaşmaları için ezberci eğitim anlayışından bireysel gelişimlerini destekleyecek akademik derslerle eğitim süreçlerini tamamlayacakları bir eğitim modeline geçmesi gerekiyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni