Geri dönüşümün başlangıcı KO-MEK

‘’Daha azıyla daha çok dünya” Sıfır Atık Festivali festivalinde KO-MEK çocukların neşesi oldu

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin dünyanın gelecek nesiller için daha yaşanabilir bir yer olması konusunda farkındalık oluşturmak adına düzenlediği Sıfır Artık Festivalinin etkinlik günlerine KO-MEK damga vurdu. Uygulama stantlarına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar KO-MEK kendin yap atölyesi, ev dekorasyonu atölyesi ve atık kâğıttan biblo yapımı atölyelerine katıldı.

 

DÖNÜŞÜMÜN BAŞLANGICI

Birbirinden renkli uygulamalarla katılımcılara geri dönüşüme yönelik yepyeni şeyler öğreten KO-MEK, geri dönüşüm stantlarında gerçekleştirdiği tava boyama biblo yapımı ve atık bezlerden çanta yapımı uygulamalarıyla festivalde dikkat çekti.

 

MİNİKLER DOYASIYA EĞLENDİ

Büyüklerin yanı sıra minik ziyaretçiler de KO-MEK’in geri dönüşümün renkli dünyası ve takı tasarımı atölyelerine yoğun ilgi gösterdi. Anneleri ve alanında uzman eğitmenler eşliğinde festivalin tadını çıkartan minikler hem eğlendi hem de daha temiz bir çevre için yeni uygulamalar öğrenmiş oldu.

 

BAYAT EKMEKLER YENİ TATLARA DÖNÜŞTÜ

Sıfır atık atıksız mutfaklar standında bayat ekmeklerden onlarca çeşit yemek yapan KO-MEK eğitmenleri, usta şef Naif Bagi eşliğinde ziyaretçilere yepyeni deneyimler yaşattı. Bayat ekmeklerden eğitmenler eşliğinde yeni yemekler ve tatlılar yapan ziyaretçiler ekmek israfının önlemine dikkat çekti.

 

ESKİ EŞYALAR EV DEKORASYONUNA DÖNÜŞTÜ

Geri dönüşüm atölyelerinde gerçekleştirilen atık gazetelerden oluşturulan biblo yapımını ilk kez gören ziyaretçiler, eğitmenler eşliğinde uygulama yaparak deneyim kazandı. Ayrıca atık bez parçalarıyla yeni ürünler tasarlayarak kendilerine göre giysiler oluşturan katılımcılar, eski ev eşyalarını rengarenk boyayarak yeni dekorasyon ürünlerine dönüştürdü.

 

GERİ DÖNÜŞÜM ÜRÜNLERİ DİKKAT ÇEKTİ

KO-MEK’in gün boyunca devam eden uygulamalı etkinlik stantlarına AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak da ziyarette bulundu. Sergi ürünlerini yakından inceleyerek bilgi alan Milletvekili Katırcıoğlu geri dönüşüm ürünlerinden yapılan yeni dekorasyon ürünlerini oldukça beğendi.

 

FİGEN BÜYÜKAKIN ZİYARET ETTİ

KO-MEK geri dönüşüm atölyelerini ziyaret eden bir diğer konuk ise Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın eşi Doç. Dr. Figen Büyükakın oldu. Büyükakın ziyaretinde özellikle eski ev eşyalarının yeniden hayata döndürüldüğü ürünleri inceleyerek, KO-MEK eğitmenleri tarafından yapılan Kocaeli’nin Eli çalışmasını inceledi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni