Avrupalı gençler EÜ Güneş Enerjisi Enstitüsünde yapılan çalışmaları yerinde gördüler

Ege Üniversitesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren “Board of European Students of Technology (BEST)” topluluğu tarafından düzenlenen Güz Kursu kapsamında “Flexible and Lightweight New Generation Solar Cells” eğitimi uygulamalı olarak gerçekleştirildi.  Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsünde Lisansüstü Ders Müfredatı kapsamında düzenlenen kurs Prof. Dr. Şule Erten Ela tarafından verildi.

 

Avusturya, Sırbistan, İtalya, İspanya, Makedonya, Rusya, Danimarka, Slovakya, Belçika, Portekiz, Hırvatistan başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler Prof. Dr. Şule Erten Ela tarafından Ege Üniversitesi  Güneş Enerjisi Enstitüsü bünyesinde yapılan çalışmaları ve üretilen Yeni Nesil Boya Duyarlı Güneş Pilleri, Organik Güneş Pilleri ve Perovskit Güneş Pilleri üretimini yerinde izledi.

 

 Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü’nde yapılan yeni nesil teknoloji üretimi çalışmalarından ve bilimsel çalışmaların kalitesinden çok etkilendiklerini belirten gençler yeni nesil teknolojik gelişmelerin içerisinde yer almak istediklerini belirttiler. Gençler aldıkları eğitimin kendileri için çok önemli olduğunu söylediler.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Salt Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni